Haber
2023-10-30 09:51:31
Kazakistan Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası ile iş birliği anlaşması imzaladık

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mesut Öner ve Ali Deniz, Kazakistan Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası’nın (KTUESW) davetlisi olarak Kazakistan’a giderek, sendikal çalışma ve görüşmeler gerçekleştirdiler. Yapılan çalışmalar neticesinde Eğitim-Bir-Sen ile KTUESW arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

KTUESW Genel Başkanı Mukaşeva Aigül ve yönetimi ile bir araya gelen Mesut Öner ve Ali Deniz, sendikal dayanışmanın önemine değindi.

Toplantıda bir konuşma yapan Öner, birlikte hareket etmenin ve dayanışma içerisinde olmanın çok kıymetli olduğunu vurgulayarak, “Bugün burada bulunmamızın sebebi de budur. Ne yazık ki günümüz dünyası birçok zulme şahitlik ediyor. Filistin halkı işgalci İsrail güçleri tarafından zulme uğruyor. Bizler birlik ve beraberlik içinde olmalı, omuz omuza durmalı, birlikte hareket etmeliyiz. Aksi hâlde zalimler durmaz, zulüm bitmez. Birlikten kuvvet doğar düsturuyla çalışmalarımızı sürdürmeliyiz” dedi.

Ali Deniz, sendikacılığı toplu pazarlık masasından ibaret görmediklerini dile getirerek, insanlığı ilgilendiren her konuda çalışmalar yaptıklarını söyledi. Nerede bir zulüm varsa onun karşısında olduklarını kaydeden Deniz, “Sendika olarak ülkemizde yaşanan depremde elimizden gelen ne varsa yapmaya gayret ettik. Eğitimi sekteye uğramasın diye araştırmalar yaptık, çözüm önerileri sunduk. Mülteci çocukların eğitime devam edebilmesi için yapılması gerekenleri raporlaştırdık ve bunları ilgili makamlarla paylaştık. Bugün de zulme uğrayan kardeşlerimiz için meydanlara çıkıyor, mitingler düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

Mukaşeva Aigül, davetlerine icabet ettikleri için Öner ve Deniz’e teşekkür ederek, “Sendikalar arası iş birliği bizlerin önem vermesi gereken konuların başında gelmektedir. Sendikalar, yalnızca iş hayatını etkileyecek çalışmalarla kalmayıp insanlığı ilgilendiren her konuda söz sahibi olmalıdır. Biz, Eğitim-Bir-Sen ile iyi ilişkiler geliştirmeyi önemsiyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ilişkilerimizin artarak devam etmesini umuyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, KTUESW ile Eğitim-Bir-Sen arasında iş birliği anlaşması imzalandı. Daha sonra Kazakistan’ın başkenti Astana’da okul ziyaretlerinde bulunan heyet, Türkiye’nin Astana Büyükelçiliği’nde Eğitim Müşaviri olarak görev yapan Ömer İnan ile bir görüşme yaptı.












 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen