Haber
2015-04-27 07:54:44
Kazanımlar kavi, özgürlükler daimî olmalıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, örgütlenmeye en az ihtiyacı olan sermaye kesiminin en büyük örgütlenmeye sahip olduğunu belirterek, “Ülkemizde örgütsüz olan iş adamı bulamazsınız. Örgütlenmeye en çok ihtiyacı olan eğitim camiası bu konuya gereken önemi vermelidir. Öğretmenler, birliği, beraberliği öğretiyor. Sendikanın önemini daha çok hissettirebilmeliyiz. Kazanımlarımızın kavi, özgürlüklerin daimî olması için güçlü bir örgütlenmeye ihtiyacımız var” dedi.

 

Trabzon 1 No’lu Şube il divan toplantısında konuşan Ali Yalçın, şunları söyledi: “Sayımız kamu çalışanları içinde üçte birden fazla ama örgütlenme oranına baktığımız zaman, sermayedarlar kadar değil. Bu ülkede hükümet oluşturup, hükümet yıkan sermaye sahiplerinin tamamı örgütlü. Neden biz yüzde 68 örgütlüyüz de yüzde 100 değil” diye sordu.



 

Çalışma hayatına ilişkin sorunların çözümü, taleplerin daha gür ve nitelikli ifade bulması için mesleki örgütlenmelerin büyük önem arz ettiğini dile getiren Yalçın, şunları söyledi:

 

“Hukuk kuralları içerisinde ve ahlaki normlar dairesinde verilen her mücadele toplum olarak fikri zenginleşmeyi, ülke olarak demokrasiyi daha çok sindirmeyi sağlayacaktır. Kadınlarımızdan gençlerimize ve engellilerimize, toplumsal taleplerin, ülkeyi tahkim edecek organizasyonların hepsinin örgütlenme bilincine, teşkilat düzenine ihtiyacı vardır.”



 

Örgütlenmeye en az ihtiyacı olanlar bizden daha örgütlü

 

“Bizim şu ana kadar yaşadığımız sancılar, travmalar örgütlü olmadığımızdan kaynaklanan nedenlerdir” diyen Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Güçlü bir örgütlenmeye sahip olsaydık, 28 Şubat’ta da, ondan önceki dönemlerde de sıkıntılar yaşamayacaktık. Türkiye’de örgütlü olan ve yüzde 5’i geçmeyecek mahşeri cümbüşçüler bu milletin ensesinde boza pişirdiler. Örgütlenmeye en ihtiyacı olmayan kısım sermayedarlardır ama en büyük örgütlenmeye sahip olan da bu kesimdir. TÜSİAD bu ülkede hükümet kurmuştur, hükümet yıkmıştır. Örgütsüz olan iş adamı bulamazsınız ülkemizde. Birliği, beraberliği öğreten öğretmenlerin, eğitimcilerin örgütlenme oranı yüzde 68. Sendikanın, örgütlü toplumun önemini daha çok hissettirebilmeliyiz.”

 



 

Emek ve özgürlük mücadelemizi kararlılık sürdüreceğiz

 

Kimsenin dinine, rengine, ırkına bakmaksızın mazlumların, masumların, mağdurların yanında olmaya, zalimlerin karşında durmaya devam edeceklerini kaydeden Yalçın, “Emek ve özgürlük mücadelemizi daha güçlü şekilde sürdüreceğiz. Darbecilerle ortak hareket edenlere inat, biz darbelerin geride bıraktığı enkazı, izleri temizledik. Ülkemizin geriye gitmemesi, kazanımlarımızın sıfırlanmaması için güçlü bir örgütlenmeye ihtiyacımız var. Bu nedenle, daha çok ter dökmeli ve çabalarımızı yoğunlaştırmalıyız” şeklinde konuştu.

 

 

Çarşamba İlçe Temsilciliği’ne Ziyaret

 

Bu arada, Genel Başkan Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Samsun 1 No’lu Şube Başkanı Nejdet Güneysu ile birlikte, Çarşamba İlçe Temsilciliği’ni ziyaret ederek, üyelerle bir araya geldi. Önümüzdeki döneme ilişkin yapmayı tasarladıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Yalçın, İlçe Temsilcisi Osman Şafak’a ve yönetimine sendikal faaliyetlerinden dolayı teşekkür etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen