Haber
2015-10-10 07:57:55
Kazanımlarımıza ve istikrarımıza sahip çıkacağız

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, emeğin, ekmeğin, hakkın, özgürlüğün, kardeşliğin, milli iradenin, demokrasinin mücadelesini verdiklerini ifade ederek, “Biz bu ülkede tarafız. Bizim tarafımız adil bir dünyanın, yeniden büyük Türkiye idealinin tarafıdır. Emeğin, ekmeğin, hakkın, özgürlüğün, kardeşliğin, milli iradenin, demokrasinin mücadelesini veriyor, istikrar diyoruz. 1 Kasım’da istikrarımıza ve kazanımlarımıza sahip çıkacağız, yeni kazanımlar üreteceğiz” dedi.

Ali Yalçın, Memur-Sen’in “1 Milyon Üye” hedefiyle 81 ilde başlattığı teşkilat buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen Manisa İl Buluşması’nda üyelerle bir araya geldi.

Memur-Sen taraftır

Programda bir konuşma yapan Yalçın, Memur-Sen’in taraf olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Biz bu ülkede tarafız. Bizim tarafımız adil bir dünyanın tarafıdır. Bizim tarafımız yeniden büyük Türkiye idealinin tarafıdır. Bizim tarafımız açlık ve yoksulluk sınırının üzerinde ve herkesin refahtan pay alması tarafıdır. Erken kalkanın darbe yaptığı üçüncü sınıf bir ülke olmamasının tarafıdır. Bu ülkenin güçsüz olma şansı yok. Onun için umarım 1 Kasım’da istikrar çıkar ve bu ülke yeniden istikrarsızlıkla karşılaşmaz. Emeğin, ekmeğin, hakkın, özgürlüğün, kardeşliğin, milli iradenin, demokrasinin mücadelesini veriyor, istikrar diyoruz. 1 Kasım’da istikrarımıza ve kazanımlarımıza sahip çıkacağız, yeni kazanımlar üreteceğiz.”

Terör devleti yeniden harekete geçti

İsrail’in Filistinlilere karşı kullandığı ve son günlerde şiddetini artırdığı terör uygulamalarına tepki gösteren Yalçın, “7 kardeşimiz terör devleti tarafından şehit edildi. Neydi kardeşlerimizin suçu, Mescid-i Aksa’yı korumak. Oysa Mescid-i Aksa insanlığın ortak mirasıdır. Peki, bu ortak mirası korumak için UNESCO ne yaptı? Hiçbir şey. Yazıklar olsun. Ümmetin ortak davası için ve onurunu çiğnetmemek adına direnen Filistinli kardeşlerimize selam olsun” şeklinde konuştu.

Yalçın, Halep kırsalındaki Hıreytan ilçesinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Anadolu Ajansı Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla’ya Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabır, basın mensuplarına başsağlığı diledi.

Ortadoğu’da yeni oyun

Rusya’nın Suriye’ye müdahil olarak, Suriye’yi yeni bir kaosun içerisine soktuğunu dile getiren Yalçın, “Türkiye hedeftedir. NATO kuvvetlerinin komutanı ‘48 saatte Türkiye’ye konuşlanabiliriz’ diyor. Rusya üzerinden taciz. Tezgah büyük, amaç Türkiye’yi ateşin içerisine sokmak. Suriye’de sıkıntı devam ediyor. 2 milyon insan Türkiye’de ensar-muhacir kardeşliği içerisinde insani şartlar altında misafir ediliyor. 36 bin insan Avrupa kapılarına gitmiştir. Avrupa kapılarında karşılaştıkları rezalet, Aylan bebeğin denizden cesedinin sahile vurmasıyla deşifre olmuştur” diye konuştu.

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu ise, ilde teşkilat olarak gece gündüz demeden çalıştıklarını, belirlenen hedefe ulaşmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.



Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu’nun da bir konuşma yaptığı programın sonunda Mehmet Emin Sofuoğlu, Genel Başkan Ali Yalçın’a çiçek ve Demirci halısı hediye etti. 

İl Milli Eğitim Müdürü Dernekbaş’a ziyaret

Genel Başkan Ali Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş’ı ziyaret ederek, bir süre görüştü. Eğitime ve gündeme ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu da hazır bulundu. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen