Haber
2011-04-26 07:23:12
Kazanimlarimizi Sahiplenmeye Çalisanlara Itibar Etmeyin

Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz, teskilat çalismasi kapsaminda Sube yönetimleri ve üyelerimizle biraraya geldi.

 

Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, Kirklareli ve Edirne; Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, Çorum ve Amasya subelerimizin Il Divan toplantilarina katilarak, yapilacak çalismalar konusunda istisarelerde bulundular.

 

Kirklareli ve Edirne teskilatimizla bulusan Genel Mali Sekterimiz Esat, Tektas, 15 Mayis’in yetki açisindan önemli oldugunu ve bu tarihe kadar teskilatimizin üye kaydetme çalismasina ara vermeden devam etmesini istedi.

 

Tektas, egitim çalisanlarinin Egitim-Bir-Sen’e ihtiyaci olduguna inanarak, çalisanlarin sorunlarini çözmeyi üzerlerinde bir sorumluluk; sorunlarin çözümü yolunda mücadele etmeyi, ter dökmeyi, kafa yormayi birinci dereceden kurumsal bir görev bilerek yola çiktiklarini ve bu yöndeki mücadelelerini sürdürdüklerini kaydetti.

 

Yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen’in son toplu görüsme masasinda kamu çalisanlarinin yüzünü güldürecek toplu sözlesme tadinda kararlarin altina imza attigini ifade eden Tektas, söyle konustu:

Referandum sürecinde olumlu sonuçlar dogurur ve ‘evet’ oyu fazla çikar korkusuyla bir kisim adreslerden aldiklari talimat geregi toplu görüsme mutabakat metnine imza atamayan, simdi ise okul okul dolasarak ‘bu haklari biz aldik’ diye çarpitanlarin sözlerine itibar etmemek lazim. 15 Mayis 2011’de Egitim-Bir-Sen olarak 200 bin, Memur-Sen olarak 500 bin üye sayisina ulasmayi hedef edindik. Bu hedefimize ulasacagimiza yürekten inaniyoruz. Çünkü, sendikamiza üyelik teklifi bekleyen, sendikal kazanimlarimizdan yararlanmak isteyen onbinlerce kamu çalisani bulunmaktadir.”

 

Her Zaman Mazlumlarin Yanindayiz

Çorum ve Amasya subelerimizin Il Divan toplantilarina katilan Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, hedef konulan 200 bin üyeye çok yaklasildigini ve üyelik konusunun bu anlamda büyük önem tasidigini dile getirerek, genel yetkili sendika olma yolunda emin adimlarla ilerlediklerini söyledi.

 

Bilgin, sendikacilik tarihinin en büyük kazanimlarindan olan toplu sözlesme hakki ve sözlesmelilerin kadroya geçirilmesi, bundan sonra sözlesmeli ögretmen alinmamasi kararinin sendikamizin üstün gayretleri neticesinde alindigini vurguladi.

 

Mazlumdan ve haksizliga ugrayanlardan yana bir sivil toplum örgütü olduklarinin altini çizen Bilgin, “Biz haklinin yanindayiz. Iste bunun için Memur-Sen en büyük sivil toplum örgütü olmustur. Bu sendika, Allah’in izni ve sizlerin gayreti ile sadece bugün degil, gelecekte de en büyük sendika olacaktir” dedi.

 

Daha önce ‘toplu sözlesme’ diye çiglik attigi halde “toplu sözlesme hakki ve daha birçok konuda demokrasiyi, sivil toplumu ve hakça paylasimi kolaylastiracak” olan referanduma destek vermeyen sendikalarin çark ettigini dile getiren Bilgin, Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in destegiyle Anayasa Degisikligi Paketi’nin yüzde 58 ‘evet’le kabul edildigine dikkat çekti. Bilgin, sirada, sivil bir anayasanin oldugunu vurguladi.

 

Ülkeyi uçuruma götürmeye, özgürlükleri, ekonomik ilerlemeyi engellemeye çalisanlarin Silivri’yi doldurdugunu söyleyen Bilgin, Memur-Sen büyüdükçe kötü amaçlarinin bir bir suya düstügünü, kardeslik duygularinin daha da pekistigini kaydetti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen