Haber
2011-10-05 07:28:19
Kibris Hizmet-Sen'den Ziyaret

Kibris Hizmet-Sen Genel Baskani Mehmet Kurumanastirli ve Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Çelikis, Turan Tuluhan, Hüseyin Alasya ve Hasan Kurumanastirli, Bem-Bir-Sen Genel Yönetim Kurulu Üyeleri Gürkan Alper, Recai Karsli ve Genel Baskan Danismani Tarkan Zengin ile birlikte sendikamizi ziyaret ederek, Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ile görüstüler.

 

Ziyarette sendikal çalismalari hakkinda bilgi veren Mehmet Kurumanastirli, yasadiklari sikintilari anlatti.

 

Kurumanastirli, sendikayi iki ay önce kurduklarini ve 500 üyeye ulastiklarini belirterek, “Türkiye’ye bakildiginda 500 sayisi az gibi görülebilir ancak Kibris’ta en çok üyesi bulunan sendikanin 3 bin üyesi oldugu düsünülürse, iki ayda 500 üyeye ulasilmasi büyük bir basaridir” dedi.

 

Kibris’ta hizmet kolu sendikaciligi sinirlamasinin olmadigini belirten Kurumanastirli, “Kamu çalisanlarini temsil eden bir sendikaya her is/hizmet kolundan çalisan üye olabilmektedir. Egitim-Bir-Sen’in Türkiye’nin en büyük egitim sendikasi oldugunu biliyoruz. Sendikal bilgi ve tecrübe paylasiminin önemli oldugunu düsünüyoruz. En kisa sürede sizleri Kibris’ta misafir etmek istiyoruz” seklinde konustu.

 

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, ziyaretten memnuniyet duyduklarini ifade ederek, Egitim-Bir-Sen’in 1992’te Sair-Yazar Mehmet Akif Inan tarafindan kuruldugunu, memur sendikaciliginin binbir güçlükle ve fedakarliklar gösterilerek bugünlere geldigini kaydetti.

 

Anayasa degisikligiyle toplu sözlesme hakkinin elde edildigini, ikincil mevzuat çalismalarinin tamamlanmasindan sonra ilk defa toplu sözlesme masasina oturacaklarini dile getiren Özer, grev ve siyaset yasaginin da kaldirilmasini istediklerini söyledi.

 

Ahmet Özer, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Murat Bilgin, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Ali Yalçin, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci’nin da hazir bulundugu ziyarette Mehmet Kurumanastirli’ya Mehmet Akif Inan kitaplari ile ögretmen hatiralarindan olusan bir set hediye etti.

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen