Haber
2010-10-26 07:21:51
KIK Ekim 2010 Toplantisi Yapildi

Kurum Idari Kurulu Ekim 2010 Toplantisi, Milli Egitim Bakanligi Tevfik Ileri Toplanti Salonu’nda yapildi.

 

Milli Egitim Bakanligi Müstesar Yardimcisi Salih Çelik bas- kanligindaki toplanti, Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Genel Sekreterimiz Halil Et- yemez, Genel Basin Yayin Sek- reterimiz Hidir Yildirim, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci ve Bakanlik bürokratlarinin katilimiyla gerçeklesti.

 

Ilk olarak, önceki Kurum Idari Kurulu Çalisma raporlarinin degerlendirildigi toplantida, imza altina alinan ancak henüz tamamlanamayan kararlarla ilgili çalismalarin bir an önce sonuçlandirilmasini istedik.

 

Toplantida konusan Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Kurum Idari Kurulu Ekim 2009 Çalisma Raporu’nda mutabakata varilan “Milli Egitim Bakanligi personelinin uzaktan egitim yoluyla yüksek lisans egitimi yapabilmelerine imkan saglanmasi için Bakanlikça Yüksekögretim Kurulu (YÖK) nezdinde girisimde bulunulmasi”, “Sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesine iliskin çalismalarin sonuçlandirilmasi”, “Kariyer basamaklarinda yükselmeye yönelik olarak Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettigi hükümler göz önünde bulundurularak, yeniden uygulayabilmek amaciyla ilgili mevzuatinda gerekli degisikliklerin yapilarak sinav açilmasina yönelik çalismalarin baslatilarak en kisa zamanda sonuçlandirilmasi”, “Egitim kurumlari yöneticilerinin aylik karsiligi haftada 6 saate kadar derse girmelerinin saglanmasi bakimindan ilgili mevzuatinda degisiklik yapilmasi”, “Bakanlik kadrolarinda görev yapan tekniker, teknisyen, mimar ve mühendis kadrolari için ihtiyaç durumu da dikkate alinarak unvan degisikligi sinavinin yapilmasi çalismalarinin baslatilmasi”, “Egitim ögretim hizmetleri sinifi disindaki diger hizmet siniflarinda görev yapan personelin yer degistirmelerine iliskin mevzuat çalismalarinin yapilmasi” gibi konularda atilan adimlarin hizlandirilarak, egitim çalisanlarina müjdeli haber olarak yansitilmasini beklediklerini söyledi.  

 

Kurul’un gündemine tasidiklari taleplerin egitim sistemi ve egitim çalisanlariyla ilgili oldugunu vurgulayan Gündogdu, “Bu talep ve önerilerin degerlendirmeye alinarak, çözüme kavusturulmasi noktasinda daha çok gayret gösterilmesini istiyoruz” dedi.

 

Kurul Baskani Salih Çelik, taleplerin kabul edilmeyecek talepler olmadigini söyledi. Çelik, taleplerin degerlendirilerek bir an önce karara baglanmasi için ilgili birimlerle toplanti yapacagini kaydetti.

 

Toplantida, yeni önerilerimizi de bir rapor halinde Kurul’a sunduk. Raporumuz, ilgili birimlere dagitilarak, görüs alinacak. Daha sonra yapilacak toplantida, ortaya çikan rapor üzerinde çalisilarak, mutabakat metni imzalanacak.

 

 Kurum Idari Kurulu Ekim 2010 Toplantisi’na Iliskin Tekliflerimiz    

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen