Haber
2016-04-22 08:01:11
Kimse alın terimizi heba etmeye kalkmasın

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin haklarını savunmanın yanı sıra daha demokratik, sivil ve yasaklardan arındırılmış bir Türkiye için mücadele verdiklerini söyledi.
 


Sendika olarak, verdikleri mücadele sonucunda tarihi kazanımlar elde ettiklerini ifade eden Yalçın, “Toplu sözleşme kazanımlarımız arasında yer alan sınav görev ücreti ile ilgili sorun, kamu idaresinin sorumlu davranmamasından kaynaklanmaktadır. Toplu sözleşme hükmüne rağmen, sınavlarda görev alan kurye, hizmetli, şoför, şef, yürütme komisyonu, salon başkanı, gözetmen dahil tüm eğitim çalışanlarının hakkını ihlal eden bir uygulama var. Eğitim çalışanlarına, uzun bir aradan sonra, komik bir gerekçeyle cüzi bir rakam ödenmesi devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır. Sendika olarak, uzun süre mücadelesini verdiğimiz ve kazanıma dönüştürdüğümüz haklarımızın, sorunlu idareciler eliyle heba edilmeye çalışılması karşısında, dün olduğu gibi, bugün de, yarın da tavrımızı, tepkimizi ortaya koymaktan geri durmayacağız” dedi.
 


Ankara 3 No’lu Şube’nin yeni hizmet binasının açılış töreninde konuşan Ali Yalçın, şubelerin hizmet binasına kavuşmalarını önemsediklerini belirterek, “Hedefimiz, bütün şubelerimizin mülkiyeti kendilerine ait olan binalara taşınmasını sağlamaktır. Yeni hizmet binamızın hayırlı işlere imza atmaya vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Mücadelemiz, yeni nesillere aydınlık bir gelecek bırakmak için

Eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmek, yeni nesillere aydınlık bir gelecek bırakmak için çaba harcadıklarını, kazanım sağlamak için gece gündüz demeden çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Yalçın, şöyle devam etti:

“Ülkemizin birlik ve beraberliğine katkıda bulunmak, her kesimin ve herkesin insan onuruna yaraşır bir hayat standardına kavuşabilmesi için mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Biz, sendikacılığı, emeğin, alın terinin karşılığının alınması, çalışanların haklarının savunulması mücadelesi, haksızlıklar karşısında sesini ve yükseltmek isteyenlerin çalışma alanı olarak görüyor ve bu anlayışla sendikal yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Alanları yakıp yıkanların, milletin arabası, esnafın camı ve kaldırım taşıyla sorunu olanların aksine, eylemi alanlara çıkmak olarak gördük, hakkını ararken kimsenin hukukuna girmeyen erdemli bir sendikal duruşun adresi olduk.”
 


Sınav görev ücretleri eksiksiz ödeninceye kadar konunun takipçisi olacağız

Toplu sözleşmede önemli kazanımlar sağladıklarını dile getiren Yalçın, “Bunlardan biri de, sınav görev ücretleri konusundaki adaletsizliğin ortadan kaldırılmasıdır. Ancak, açık öğretim lisesi/ortaokulu sınavları ve bilim sanat merkezleri öğrenci seçme sınavlarında görev alan eğitim çalışanlarımıza, aylar geçtikten sonra, kaynak olmadığı gerekçeyle cüzi bir rakam ödenmiştir. Bu durumu devlet ciddiyetiyle bağdaştırmak mümkün değildir. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine buradan sesleniyorum: Eğitim çalışanlarının emeğine tereddütsüz sahip çıkın, toplu sözleşmenin altındaki imzanın gereğini bir an evvel yerine getirin. Eğitimcilerin emeğinin karşılığı olan kazanımlarımızın sonuna kadar takipçisi olacağız. Toplu sözleşme hükümleri harfiyen uygulanana kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yalçın, toplu sözleşmeyle ‘İLKSAN’a üyeliği ihtiyari hale getirmelerini’ mahkemeye veren sendikal anlayışa sessiz kalmadıkları gibi, kazanımlarının heba edilmesine de sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Ahmet Aydınsoy’un selamlama konuşmasının ardından, Şube’ye hizmet etmiş olan Tugay Gözüm, İlhan Eranıl, Hülya Korkmaz, Kurucu Başkan Hüseyin Solmaz, Abdulkadir Gemi, Ali Doğmuş, Mehmet Ali Cantürk ve Recep Büyükçınar’a plaket takdim edildi.
 


Açılışa, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Şükrü Kolukısa, Hasan Yalçın Yayla, Atilla Olçum, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Tugay Gözüm, Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Kazan İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Oğuz, Kızılcahamam İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Veli Karakuş, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan, Eğitim-Bir-Sen Ankara Şube başkanları ve yönetim kurulları ile çok sayıda davetli katıldı. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen