Haber
2012-05-31 07:30:59
Koncuk ‘Istifa’ Sözünü Tutmalidir

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun görüsmeleri sürerken, bazi konfederasyon temsilcileri, 2012 için yüzde 4+4’lük zammin, Memur-Sen’in önerdigi akademisyenin oyuyla kabul edildigini iddia etmisti.

Doç. Dr. Aydin Basbug’un karara muhalefet serhi koydugunu belgeleyen Kamu Hakem Kurulu sonuç metnini sitemizde yayinlayarak, gerçegi yansitmayan açiklamalarla kamuoyunu yaniltmaya çalisan söz konusu konfederasyonlarin iddialarinin asilsiz oldugunu kamuoyuna duyurmustuk.

Buna ragmen ayni iddia sahipleri, bu sefer de Doç Dr. Basbug’un Kamu Hakem Kurulu sonuç bölümüne serh koydugunu, 4+4 zam oranini içeren 4, 5 ve 6. maddelere ise serh koymayip, evet dedigini ileri sürmüstür. Ancak Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun sonuç tutanaginin tam metninde, iddialarin aksine Doç. Dr. Basbug’un söz konusu maddelere karsi oy verdigi ve metni bu sekilde imzaladigi görülmektedir.

Karar metninin her sayfasinda parafi, son sayfasinda ise imzasi bulunan temsilcilerine ragmen açikça yalan söylemeye devam eden iki konfederasyonu sadece biz degil, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’ndaki temsilcileri de yalanlamaktadir. Böylece iddia sahibi konfederasyon ve sendikalar geçmiste oldugu gibi bir kez daha asilsiz iddialariyla bas basa kalmislardir.

Bu arada, Memur-Sen’in Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na önerdigi üye Doç Dr. Aydin Basbug’un 4+4 zam kararini serhli imzalandigina dair belgeyi yayinlamamiza ragmen, Kamu-Sen ve Türk Egitim-Sen Genel Baskani Ismail Koncuk, gerçekdisi beyanlarina devam etmektedir. Bugün internet sitelerine girdikleri “Yalanlariniza Bir Son Verin” baslikli açiklamalarinda, Bizim iddiamiz, bu oylamada Memur Sen’in akademisyen üyesi Doç. Dr. Aydin Basbugu’un, teklif edilen zammi, kabul ya da red ettigi hakkindadir. Bu oylamada Aydin Basbug kabul oyu vermis ve 4+4 zam teklifi Memur Sen’in Akademisyen üyesi Aydin Basbug’un da kabul oyu ile 7 oyla kabul edilmistir” ifadelerine yer vermek suretiyle göz göre göre yalanlarina devam etmektedirler. Evet, kendi deyimleriyle, ‘artik yalanlarina bir son vermeli’; Doç. Dr. Basbug’un kararin bütünü üzerinde degil, yüzdelik zammi içeren bölüme serh koyduguna dair belgenin ortaya çikmasi durumunda istifa edecegini kamuoyuna duyuran Ismail Koncuk, sözünü tutmali ve istifa etmelidir.



DOÇ. DR. BASBUG'UN KARSI OY VERDIGI  MADDELER IÇIN  TIKLAYINIZ


Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararlarina, Doç. Dr. Aydin Basbug ile Memur-Sen temsilcileri Haci Bayram Tombul ve Hüseyin Rahmi Akyüz'ün muhalefet serhi koydugunu gösteren belge. 

KAMU GÖREVLILERI HAKEM KURULU KARARLARININ TAM METNI IÇIN TIKLAYINIZ

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen