Haber
2011-04-27 07:23:12
Konfederasyonlar: 1 Mayis Sölen Havasinda Kutlanacak

Konfederasyon yetkilileri, Istanbul Taksim Meydani’nda ortak kutlanacak olan 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü kutlamalari öncesi alinan tedbirler hakkinda görüs alisverisinde bulunmak üzere Istanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu makaminda ziyaret etti.

 

Toplantiya, Konfederasyonumuz Memur-Sen’i temsilen Memur-Sen Genel Sekreteri Günay Kaya ve Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreteri H. Bayram Tonbul, 1 Mayis Tertip Komitesi üyeleri ve Istanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkin katildi.

 

Mutlu: 1 Mayis’ta Emekçilerimize Güzel Bir Gün Diliyorum

Istanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, görüsmenin ardindan yaptigi açiklamada, 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü kutlamalarinin Taksim’de yapilmasi konusunda isbirligi içinde bulunmayi kararlastirdiklarini söyledi. Mutlu, “Sendikalarimizin genel baskanlariyla emniyetin de istirakiyle bir degerlendirme toplantisi yaptik. 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü ile ilgili son bilgilerimizi paylasarak, bu günün kutlanmasi konusunda isbirligimizi bir kez daha gözden geçirdik. 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü kutlamalarinin Taksim’de yapilmasi konusunda isbirligi içinde bulunmayi kararlastirdik” dedi.

 

1 Mayis’ta Taksim alaninda bulunacak bütün emekçilerin güzel bir gün geçirmesini dileyen Vali Mutlu, Istanbul’un o günü güzel bir sölen günü olarak, bir emek günü olarak en iyi sekilde degerlendirecegini arzu ettigini kaydetti.

 

“Bundan hem ülkemizin demokrasisi hem de sivil toplumu ve emek dayanismasi çok büyük kazanç ile çikacaktir” diyen Mutlu, sendika baskanlariyla ve tertip komitesinin diger üyeleriyle taleplerini ve dikkat edilmesi gereken hususlari paylastiklarini belirterek, söyle konustu:

“Alandaki tertip, düzen tamamen kendileri tarafindan yürütülecektir. Dikkat edilmesi gereken hususlari kendileriyle paylastik. Ama organizasyon tamamen kendilerine aittir. Biz güvenlikle ilgili tedbirlerimizi alacagiz. Meydan kendi planlamalari dahilinde, o gün kutlamalara açik olacak. Meydana çikacak gruplarla ilgili bütün degerlendirmeleri arkadaslarimiza biraktik. Biz Emek ve Dayanisma Günü’nü kutlamak arzusunda içinde olan herkese Taksim’de yer oldugunu düsünüyoruz.”

 

Memur-Sen: 1 Mayis’in Bir Sölen Havasi Içerisinde Kutlanmasindan Yanayiz

Memur-Sen Genel Sekreteri Günay Kaya, 1 Mayis’in korku ve gerilim günü olarak anilmasini istemediklerini vurgulayarak, 1 Mayis’in bir sölen havasi içerisinde kutlanmasindan yana olduklarini belirtti.

 

1 Mayis Ortak Bildirisi

 

1 Mayis Emekçilerin Uluslararasi Birlik, Mücadele ve Dayanisma Günü Kutlu Olsun

 

Bizler bu ülkenin isçileri, kamu emekçileri, meslek sahipleri, emeklileri, issizleri, yoksullari, kadinlari, gençleri olarak, tüm dünya emekçileriyle birlikte 1 Mayis alanlarinda, emegin bayramindayiz.

 

Baris için, özgürlük için, demokrasi için, saygin bir is için, savassiz bir dünyada sömürüsüz, baskisiz, insan onuruna yarasir bir yasam için birlikteyiz. Sosyal adalet, esitlik, bagimsizlik ve sendikal haklarimiz için 1 Mayis 2011’de, basta Taksim olmak üzere tüm alanlarda, omuz omuzayiz.

 

1 Mayis 2011’i güvencesiz, esnek, kuralsiz çalismanin, taseronlasmanin yayginlastirildigi kosullarda karsiliyoruz. Emekçilerin yarisi kayit disinda çalisiyor, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller korunuyor ve örgütlenen isçiler isten atiliyor. Is kazasi adi verilen is cinayetleri durmak bilmiyor. Torba Yasa ile her alanda emekçilerin hak ve çikarlari geriye götürülmek isteniyor.

 

Biz sosyal adalet, esitlik, özgürlük ve demokrasi istiyoruz. Biz, özgürlükçü, esitlikçi sivil demokratik bir anayasa ve yasalar için; inanç ve düsünce özgürlügü için sesimizi yükseltiyor, özgürlükten, demokrasiden ve sosyal devletten vazgeçmeyecegimizi bildiriyoruz.

 

1 Mayis’ta Alanlardan Bir Kez Daha Hükümete ve Isverenlere Sesleniyoruz;

 

Issizligin önlenmesini, kidem tazminati hakkimizin korunmasini, esnek, kuralsiz ve güvencesiz çalisma biçimlerinden vazgeçilmesini istiyoruz.

 

Issizlik Sigortasi Fonu’nun amaci disinda kullanilmasina karsi çikiyoruz.

 

Saglik ve sigorta alanindaki magduriyetlerimizin giderilmesini istiyoruz.

 

Asgari ücretin insan onuruna yakisir olmasini, vergi adaletsizliginin giderilmesini istiyoruz.

 

Is cinayetlerinin önlenmesini, is sagligi ve güvenligi önlemlerinin artirilmasini istiyoruz.

 

Taseronlasma ve kayit disi ekonominin engellenmesini, özellestirmelerin durdurulmasini istiyoruz.

 

Anti demokratik sendikal yasalarin degistirilmesini, toplu pazarlik ve örgütlenmenin önündeki engellerin kaldirilmasini istiyoruz.

 

Kürt sorununun demokratik ve barisçil bir sekilde çözümünü; din, vicdan ve düsünce özgürlügünün toplumun tüm kesimlerine hakim kilinmasini istiyoruz.

 

Cezaevlerindeki yasam kosullarinin insan onuruna yakisir bir sekilde iyilestirilmesini, agir hastalarin tahliye edilmesini istiyoruz.

 

Dogal yasamin korunmasini ve ekolojik çevrenin katline son verilmesini istiyoruz.

 

Kadina yönelik siddetin engellenmesini, istihdamda kadin emegine daha çok yer verilmesini istiyoruz.

 

Engellilerin toplumsal yasama esit bireyler olarak katilmasinin saglanmasini istiyoruz.

 

ÖSYM tarafindan yapilan sinavlarda güvenlik ve adaletin kuskulara yer birakmayacak sekilde saglanmasini istiyoruz.

 

Biz, 1 Mayis 1977’nin aydinlatilmasini ve kaybettiklerimizin faillerinin bulunmasini, adalet önüne çikarilmasini istiyoruz.

 

Biz, Arap halklarinin demokrasi mücadelesini destekliyor, onlara yapilan tüm anti demokratik müdahaleleri kiniyoruz.

 

Isçiler, Kamu Emekçileri, Emekliler, Issizler, Yoksullar, Kadinlar, Gençler,

 

EMEK, BARIS, ÖZGÜRLÜK ve DEMOKRASI IÇIN HAYDI 1 MAYIS’A!

 

1 MAYIS BIRLIK, MÜCADELE VE DAYANISMA GÜNÜ TÜM EMEKÇILERE KUTLU OLSUN

 


 

TÜRK-IS • HAK-IS • DISK • MEMUR-SEN • KESK • TMMOB • TTB • TEB

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen