Haber
2010-08-10 07:21:39
Konfederasyonumuz Memur-Sen Talep Etmisti, Basbakanlik Genelgesi Yayimlandi: Promosyonun Tamami Çalisana

Konfederasyonumuz Memur-Sen’in kamu çalisanlarina yönelik kazanimlari devam ediyor. Maas promosyonlarinin tamaminin çalisanlara öden- mesi yönündeki Basbakanlik Genelgesi, bugünkü Resmi Gazete’de yayimlanarak yü- rürlüge girdi. 20 Temmuz 2010’da Basbakan Recep Tayyip Erdogan’i ziyaret eden Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, görüsmede maas promosyonunun tamaminin kamu çalisanlarinin hakki oldugunu, bunun için gereginin yapilmasini talep etmisti. Aradan geçen kisa zaman içinde, gerekli çalismalarin tamamlanmasiyla söz konusu Basbakanlik Genelgesi, bugünkü Resmi Gazete’de yayimlandi.

 

Basbakan Recep Tayyip Erdogan imzasiyla yayimlanan genelgeyle, 20 Temmuz 2007 tarihli ve 26588 sayili Resmi Gazete’de yayimlanmis bulunan 2007/21 sayili genelgenin 4. maddesi, “Banka tarafindan verilecek promosyon miktarinin tamami personele dagitilacaktir” seklinde degistirildi.

 

Basbakanlik Genelgesi’nde ayrica, genelgenin yayinlanmasindan sonra düzenlenecek protokollerin de buna uygun olarak yapilmasi istendi.

 

Kurum Idari Kurulu’nda Elde Ettigimiz Kazanim Örnek Oldu

Memur-Sen heyeti, kamu çalisanlarinin maas promosyonunun tamamini almasi için ilgili bakanlar ve son olarak da Basbakan Recep Tayyip Erdogan’la görüsmüs ve Basbakan’dan bu yönde söz almisti.

 

Bu yöndeki ilk kazanim ise, sendikamizin Milli Egitim Bakanligi’nda yetkili oldugu ilk yilinda gerçeklesti. Milli Egitim Bakanligi ile imzaladigimiz Ekim 2009 Kurum Idari Kurulu Raporu’nda, maas promosyonlarinin tamaminin egitim çalisanlarina ödenmesi yönünde karar aldirmis ve Milli Egitim Bakani Nimet Çubukçu’nun konuyla ilgili genelgeyi yayinlamasiyla söz konusu karar uygulamaya konulmustu.

 

Basbakan Recep Tayyip Erdogan’la yapilan görüsmede ise, bu kazanim örnek gösterilerek, bütün kamu çalisanlarinin ve emeklilerin bu haktan faydalanmasi istenmisti. Basbakan Erdogan ise, Memur-Sen heyetiyle görüsmesi esnasinda, söz konusu genelgenin en kisa zamanda yayimlanacagi sözünü vermisti.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen