Haber
2015-06-18 07:55:41
Kosova Bağımsız Sendikalar Birliği'ne ziyaret

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genel Başkan yardımcılarıyla birlikte, Kosova Bağımsız Sendikalar Birliği Başkanı Başkanı Hacı Arif ve yönetim kurulu üyeleriyle Priştine’de görüştü.

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen hakkında bilgi veren Ali Yalçın, küresel bir emek örgütü olmayı hedeflediklerini belirterek, “Medeniyet havzamızda bulunan ülkelerin sendika ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapmak, ortak faaliyetler gerçekleştirmek, bölgesel ve küresel sorunlara karşı ortak refleksler ortaya koyabilecek bir yapı oluşturmak istiyoruz” dedi.





Üyelerinin haklarını koruma ve geliştirmenin yanında hizmeti ön plana alan, akademik ve kültürel sendikacılık yaptıklarını, bunlara ek olarak, savaş, afet, açlık ve yoksulluğun olduğu ülkelerdeki insanlara, acının, gözyaşının rengi olmaz ilkesiyle hareket ederek yardım eli uzattıklarını ve böylece sendikacılığa yeni bir boyut kazandırdıklarını ifade eden Yalçın, bu yönleriyle diğer sendikalardan ayrıldıklarını, sosyal sorumluluklarını yerine getirirken, din, dil, ırk ayrımı yapmadıklarını vurguladı.

 

Tiran ve Prizren’de yetimlerle bir araya gelerek, eğitim seti hediye ettiklerini kaydeden Yalçın, “Her sınıfın bir yetim kardeşi var projesinin paydaşıyız ve 20 bin yetimi bu şekilde koruma altına almış bulunmaktayız. Sendika olarak, sosyal sorumluluğumuzun gereği yetimlere, yoksullara yardımda bulunmayı da görevlerimiz arasında sayıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Sorunlar küresel olduğu için tepkilerin, çözümlerin de küresel olduğunu ve onun için yeni bir yaklaşıma, oluşuma ihtiyaç bulunduğunu belirten Yalçın, başta Bosna-Hersek, Kosova, Makedonya, Arnavutluk olmak üzere, Balkan ülkelerindeki sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapmak, bir araya gelerek yeni bir yapı oluşturmak istediklerini söyledi.

 

Yalçın, 27 Aralık’ta Uluslararası Mehmet Akif Ersoy sempozyumu yapmayı planladıklarını, Kosova, Arnavutluk ve Makedonya eğitim sendikalarının da bu organizasyonda yer alabileceklerini dile getirdi.



 

Kosova Bağımsız Sendikalar Birliği Başkanı Hacı Arif, eğitim alanında 35 bin çalışan bulunduğunu, bunların 20 bininin eğitim sendikalarına üye olduğunu, diğer 83 bin memurun ise 18 bininin sendika üyesi olduğunu dile getirdi. Farklı ülkelerdeki sendikalarla iş birliği içinde olmaya çalıştıklarını, Türkiye’de ise Hak-İş ile ilişkileri ve iş birlikleri olduğunu dile getiren Arif, bu yıl 25. kuruluş yıldönümlerini kutlayacaklarını, kutlama programında Memur-Sen’i de görmekten büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

 

Kosova Eğitim Sendikası Başkanı Seydi Matoşi ise, Kosova’da en aktif sendika oldukları belirterek, ilk hedeflerinin öğretmen maaşlarında artışı sağlamak olduğunu, bunun yanında hastalarla, yetim öğrencilerle ve yardıma muhtaç insanlarla da ilgilendiklerini, en büyük sorunun sınıfların kalabalık oluşu olduğunu, bazı sınıflarda öğrenci sayısının 50’ye kadar ulaştığını, derslik başına düşen öğrenci sayısını düşürmek için mücadele verdiklerini söyledi.

 

?

Prizren İyilik Başağı Derneği ve Yunus Emre Enstitüsü

 

Genel Başkan Ali Yalçın, Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı ve Şükrü Kolukısa, Prizren İyilik Başağı Derneği Başkanı Kemal Yunus ve Yunus Emre Enstitüsü yetkilileriyle de bir araya gelerek, bilgi alışverişinde bulundu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen