Haber
2015-07-02 07:55:53
Kosova'da yetimlerin yüzünü güldürdük

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Mazlumlar İçin İnfak Vakti” kampanyası kapsamında Kosova’da yetimlerle iftar yaptı, bayramlık hediyeler dağıttı.



 

Memur-Sen’in kardeş kuruluşlarla birlikte başlattığı “Mazlumlar İçin İnfak Vakti” yardım kampanyasının Balkanlar ayağında yapılacak yardımlar kapsamında Kosova’ya giden Genel Başkan Ali Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, ilk olarak, Kosova’nın Prizren kentinde bulunan 300 yetim öğrencinin temel ihtiyaçlarını ve okul masraflarını karşılayan İnsani Yardım Derneği’ni ziyaret etti. Yetimlerle bir süre sohbet eden Yalçın, çocuklara bayramlık hediye dağıttı.



 

Yalçın, daha sonra, Hak-İş ve Mamuşa Gönüleli Derneği’nin desteğiyle Mamuşa kentinde düzenlenen “Yetim Buluşması”na katılarak, 200 yetimle iftar yemeğinde bir araya geldi. Yetim çocukların Kur’an-ı Kerim ziyafeti, Türkçe ilahi dinletisi ile renk kattığı iftar programında Yalçın,  yetimlere bayramlık hediyeler verdi.


 

Ali Yalçın, birlik, beraberlik ve kaynaşma duygularının Ramazan coşkusu ile birlikte doruğa çıktığını belirterek, “Her sınıfın bir yetim kardeşi var projesinin paydaşıyız ve 20 bin yetimi bu şekilde koruma altına almış bulunmaktayız. Sendika olarak, sosyal sorumluluğumuzun gereği yetimlere, yoksullara yardımda bulunmayı da görevlerimiz arasında sayıyoruz” dedi.












 

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen