Haber
2013-12-27 06:44:25
KPDK'da Uzlaşmaya Varılan Maddeler Bakan Çelik'e İletildi

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret ederek, Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda (KPDK) uzlaşmaya varılan maddelerin Torba Kanun’da yer alması talebini iletti. Bakan Çelik, talepleri Bakanlar Kurulu’na ileteceğini söyledi.

Kamu görevlileri için kazanımı toplu sözleşme ile sınırlandırmayan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i ziyaret etti. Görüşmede, KPDK’da uzlaşmaya varılan maddelerin Bakanlar Kurulu’na taşınması talebini ileten Gündoğdu, “Yılın 365 gününde kamu görevlilerinin haklarını savunmak ve yeni kazanımlar elde etmek için çalışıyoruz. Biz toplu sözleşme sürecini 1 ayla sınırlı görmüyoruz. Gerek Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda gerekse diğer görüşmelerimizde ve toplantılarımızda her zaman kamu görevlilerinin hakları için mücadele ediyoruz. Bugün de Sayın Bakan’a, KPDK’da uzlaşmaya vardığımız maddelerin Torba Kanun’da yer alması talebimizi ilettik. Umuyor ve ümit ediyoruz ki, kamu görevlilerimizin yüzünü güldürecek gelişmeler olur” dedi.

Gündoğdu, toplantıda, başta 4/C’lilerin kadroya alınması, akademisyenlerin mali haklarının iyileştirilmesi, iş ve meslek danışmanlarının maaş sorununun çözülmesi, sicil affı gibi birçok talebi dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gündoğdu’nun ziyaretinin, KPDK’da ele alınan konuların yeniden gözden geçirilmesi ve Bakanlar Kurulu’na taşınması için olduğunu kaydetti. Bakan Çelik, “Sayın Genel Başkan KPDK’da uzlaşmaya vardığımız maddelerin Bakanlar Kurulu’na, oradan da Meclis’e taşınması talebini iletti. Biz de talepleri Bakanlar Kurulu’na taşıyacağız. Bakanlar Kurulu’ndan geçmesi halinde Meclis’e taşıyacağız” şeklinde konuştu.

 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu’nun Bakan Faruk Çelik’e ilettiği talepler şöyle:

-2005 yılından sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi.

-Disiplin cezalarının affı ve yeniden düzenlenmesi.

-Yardımcı hizmetler sınıfına ek gösterge verilmesi.

-Yıllık izinlerin iş günü esasına göre düzenlenmesi.

-KİT sözleşmeli personelin yıllık izinlerinin memurlarla paralel hale getirilmesi.

-Özel sektörde geçen (işçilikte) hizmet sürelerinin tamamının kazanılmış hak aylığında değerlendirilmesi.

-4046 sayılı Kanun’a göre atanan araştırmacıların sorunlarının çözümlenmesi.

-Adaylıkta uyarma veya kınama cezası alanların memuriyetten çıkarılması uygulamasına son verilmesi (aday memur tanımının yasadan tamamen çıkarılması).

-4/B’li ve 4/C’li hamile personele gece nöbeti ve gece vardiyası verilmemesi.

-Belediyelere bağlı kuruluşlardaki daire başkanları ile üniversite genel sekreter yardımcılarının ek göstergesinin 3600’e yükseltilmesi.

-Fazla çalışmaya ilişkin Başbakanlık Genelgesi hazırlanması.

-Sümer Holding personelinden işsizlik sigortası kesilmemesi.

-4/C’li sözleşmeli personele kadro verilmesi.

-KİT’ler ve kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin KİT’lerde 2 sayılı cetvele, diğer kamu kurumlarında çalışanların memuriyet kadrolarına geçirilmesi.

-Emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kaldırılması (Anayasa Mahkemesi’nde esastan görüşülüyor).

-Öğretim elemanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi.

-Kadın istihdamının artırılmasına yönelik konu başlıkları

a. Analık izninin 18 haftaya çıkarılması.

b. Üçüncü çocuğa asgari geçim indiriminin yüzde 100 uygulanması (mevcut durumda 4 çocuğa uygulanıyor).

c. Süt izni süresinin uzatılması ve süt izni süresince nöbet ve gece vardiyası verilmemesi.

d. Evlilik yardımı verilmesi.

e. Tüp bebek uygulamasında deneme sayısının üçe çıkarılması.

-Misafir sanatçıların iş güvencesinin sağlanması.

-İş ve meslek danışmanlarının kadroya geçirilmesi nedeniyle oluşan ücret düşüklüğünün giderilmesi.

-Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nde ücret sisteminin değerlendirilmesi, temel ücret gruplarının sayılarının azaltılması ve kurumlar arası ücret dengesizliğinin giderilmesi.

-Haklarında uygulanan devlet memurluğundan çıkarılma cezaları disiplin cezalarının affına ilişkin kanunla affedilen ve kendilerine 5510 sayılı Kanun’un geçici 4. maddesiyle açıkta geçen sürelere ilişkin primleri borçlanma imkânı verilenlerden söz konusu ödemeyi yapanlara aynı kanunun geçici 43. maddesi kapsamından yararlanma imkanı verilerek ödedikleri tutarın kendilerine iadesi, bu kapsamda olup haklarında istekleri doğrultusunda emeklilik işlemleri yapılanların emekli maaşı/ikramiyesi mağduriyetinin giderilmesi, geçici 44. madde kapsamında primleri ödenen sürelerin kazanılmış hak aylığı kapsamında değerlendirilmesi.

-Kadroya geçirilen sözleşmeli personele getirilen 5 yıllık kurumlar arası nakil yasağının eş durumu ve sağlık mazereti yönünden değerlendirilmesi.

-GATA sağlık personeline sağlık hizmetleri tazminatı verilmesi.

-Yurtdışı 4/B statüsündeki sözleşmeli personelin kadroya alınması ve aile yardımından faydalandırılması.

-Emekli memurlara promosyon ve aile yardımı verilmesi.

-Nöbetçi memurluğu uygulamasının kaldırılması (İçişleri Bakanlığı’nda çalışma yapılmaktadır).

-Mahkemelerdeki iş yoğunluğu sebebiyle çalışanlara fazla çalışma ücreti verilmesi (Maliye Bakanlığı’nda çalışma yapılmaktadır).

-Fazla çalışmaların geçici olması halinde ücret veya izinle karşılanması, süreklilik arz etmesi durumunda ise istihdam artışı yoluna gidilmesi (Maliye Bakanlığı’nda çalışma yapılmaktadır).

-Merkez teşkilatlara servis hizmeti sunulması (Maliye Bakanlığı’nda çalışma yapılmaktadır).

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen