Haber
2010-08-20 07:21:40
KPSS Degil, ÖSYM Güvenirliligini Kaybediyor

Son günlerde, 800 bin adayin devlet memuru olmak için girdigi Kamu Personeli Seçme Sinavi (KPSS) ile ilgili iddialar artarak devam etmektedir. Sorularin çalinmasina yönelik olan bu iddialara karsilik ÖSYM Baskani Ünal Yarimagan’in yapmis oldugu açiklamalar son derece yetersiz kalmaktadir.

KPSS sinavinin ve dolayisiyla ÖSYM tarafindan yapilan diger sinavlarin güvenirliligine iliskin kamuoyunda çok ciddi kuskular olusmustur. Bu kusku ve iddialari, ÖSYM acil bir sekilde incelemeli ve sinava giren 800 bin adayi bilgilendirmelidir. Gerekirse tarafsiz bir denetleme kurulusuna kendini denetlettirmelidir.

Konu ile ilgili açiklamalarda bulunan Egitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez, "ÖSYM ve ÖSYM Baskani Yarimagan tarafindan durmadan hata üstüne hata yapilmaktadir" diyerek, ÖSYM Baskani Yarimagan'in 800 bin adayi ilgilendiren ve KPSS’nin güvenilirligini sarsan bu iddialari acilen inceletip sinava giren adaylari bilgilendirmesi gerekmektedir. KPSS’nin degil, ÖSYM’nin güvenirliligini kaybetmeye basladigini söyleyen Etyemez “Eger bu sorunlari çözemiyor ve iddialari açikliga kavusturamiyorsa bu görevin basinda ÖSYM baskani oturmasin. Yapamiyorum deyip ayrilsin" diye konustu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen