Haber
2012-08-01 07:31:32
KSÜ Çalisani Üyelerimizle Iftarda Bulustuk

Kahramanmaras 2 No’lu Sube Yönetim Kurulumuz, Pinarbasi Hünkâr Tesisleri’nde bir iftar yemegi vererek üyelerimiz ile bir araya geldi.

Programa katilarak bir konusma yapan Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Teyfik Yagci, teskilatimizin ilkeli, kararli ve asil durusuyla egitim camiasinin oldugu gibi, milletimizin de takdirini kazandigini ifade ederek, “Tarihi derinligi olan iddia ve söylemlerimizle büyümeye devam etmekteyiz. 15 Haziran 2012 itibariyla 230 bin üye sayisini asmis bulunuyoruz” dedi.

Gücünü kadim medeniyet degerlerinden ve milletinin desteginden alan Egitim-Bir-Sen’in haksizliklara dur diyen, haklilarin destekçisi ve sesi olan tavriyla milletin degerlerinin hayat bulmasina katki verdigini ve bunun onurunu yasadigini kaydeden Yagci, sunlari söyledi: “Egitim-Bir-Sen, yaptigi sendikal çalismaya akademik ve hizmet sendikaciligini da katmis, sosyal sorumluluk alanlarinda da elini tasin altina koymustur. Bu alanda yeri geldiginde risk alan bir sivil toplum örgütü oldugunu göstermistir. Her zaman ve her yerde hakli davasinda güçlü bir durus sergilemistir. Bu gayretler Egitim-Bir-Sen’i sendikal alanda nitelikli bir marka haline getirmistir. Güçlü ve büyük bir ailenin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Ideolojik körlügün milleti de, devleti de götürecegi yer zifiri karanliktir. Egitim-Bir-Sen yaptigi çalismalarda ideolojik saplantilardan uzak, ücret sendikaciliginin yaninda akademik ve hizmet sendikaciligini da ön plana çikararak ilmin aydinligindaki faaliyetleriyle sendikaciliga yeni bir bakis açisi kazandirmistir. Zira milletin hafizasindaki sendikacilik algisi; kirici, tahripkâr, millet ve degerler düsmanligi olarak olumsuz bir sekilde yer almistir. Memur-Sen ve Egitim- Bir-Sen bu algiyi degistirmek için kollari sivamistir. Milletle birlikte, milletin degerlerine sahip çikarak, insani merkeze alan ve insan hak ve hukukunu ön planda tutan sistemli ve fedakâr çalismalariyla yeni bir sendika ve sendikaci algisini yerlestirmektedir.”



Gelecek Nesilleri Yetistiremeyen Milletler Gelecek Mücadelesini Kaybeder

Egitim çalisanlarinin yasadigi magduriyetlerin giderilmesi için çok çalistiklarini ve çalismaya da devam edeceklerini belirten Yagci, “Egitim, milletlerin olmazsa olmazidir. Gelecek nesilleri iyi yetistiremeyen milletler gelecek mücadelesini kaybetmis demektir” ifadelerini kullandi.

“Bizim davamiz üç-bes kör kurusa mahkûm edilecek bir dava degildir” diyen Teyfik Yagci, “Insan-i kâmil ismine layik medeniyetimizi yeniden ihya ve insa etme, yeniden hayata geçirme gibi bir idealimiz vardir. Bunun en önemli, vazgeçilmez ve istikamet tayin edici unsuru ise ilim yuvalari olan üniversitelerdir. Çünkü mahiyet itibariyla her sey ilme baglidir. Eskiden kiliçla, topla, tüfekle yapilan fetihlerin yerini artik günümüzde ilim, fen ve sanatla gönülleri ve akillari ikna ederek fethetmek almistir. Biz inaniyoruz ki, eskiden oldugu gibi, yeniden bu topraklar, bu millet ve medeniyetimiz yakin bir gelecekte insanliga hizmet yolunda nice dehalari yetistirecek ve insanligin hizmetine sunacaktir” seklinde konustu.

Zor Günlerde Büyük Basarilar Elde Ettik

Kahramanmaras 2 No’lu Sube Baskanimiz  Doç. Dr. Hasan Furkan, kemiyet olarak olmasa da keyfiyet noktasinda çok iyi isler yaptiklarini ifade ederek, “Üniversitede çalisanlarimiz adina alinmis hangi kazanim varsa ya altinda imzamiz ya da arkasinda alin terimiz olmustur. Zor günlerde büyük basarilar elde ettik” diye konustu.

Üniversite Subesi olarak üyeleriyle iyi günlerinde de, kötü günlerinde de hep beraber olmaya çalistiklarini, bundan sonra da üyelerinin sorunlarini çözmek için azami gayret göstereceklerini vurguladi.


Iftar yemegine; AK Parti  Kahramanmaras Milletvekili Sitki Güvenç, Kahramanmaras Sütçü Imam Üniversitesi (KSÜ) Rektör yardimcilari Prof. Dr. Ugur Yildirim, Prof. Dr. Sinan Bas, Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Idris Sengül, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Durmus Deveci,  Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kemal Kiymik, Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Metin Digrak, Yüksekokul müdürleri, Memur-Sen Il Temsilcisi Adnan Alagöz, KSÜ çalisanlari ve Memur-Sen’e bagli sendikalarin baskanlari katildi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen