Haber
2015-12-12 06:59:31
Kucaklaşırsak emperyalist kurgu bozulur

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Moritanya Çalışanları Milli Konfederasyonu’nun (CNTM) 2. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Temel hedefler noktasında CNTM ve Memur-Sen arasında medeniyet ortaklığıyla açıklanabilecek benzerlikler söz konusu. Kısaca biz Türkiye’nin CNTM’si, siz de Moritanya’nın Memur-Sen’isiniz. Biz sarılırsak sömürü düzeni sarsılır, kucaklaşırsak emperyalist kurgu bozulur, dayanışma ve iş birliği içerisinde olursak Afrika başta olmak üzere, İslam coğrafyası hak ettiği yere gelir” dedi.

Yalçın, Moritanya Çalışanları Milli Konfederasyonu’nun (CNTM) 2. Olağan Genel Kurulu’na katılarak, bir konuşma yaptı. Temel hedefler noktasında CNTM ve Memur-Sen arasında medeniyet ortaklığıyla açıklanabilecek benzerlikler olduğunu belirten Yalçın, hakları ve hürriyetleri savunmanın, saygın işin güvence altına alınması için mücadele etmenin, çalışanların hayat ve çalışma şartlarını iyileştirmenin Memur-Sen’in temel hedefi olduğunu dile getirdi.

 

 

İnsan merkezli sendikacılık

İnsanı merkeze alan medeniyetimizin insan olma ve insan kalma çağrısına aracılık eden kavramların ‘onur, kardeşlik ve adalet’ olduğunu kaydeden Yalçın, şöyle devam etti: “Buradan şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Moritanya, bir emek hareketinin ihtiyaç duyduğu insan onuruna dayalı sistem, dayanışmayı esas alan kardeşlik, emek-ekmek ilişkisini ahlak üzerinden kurmayı sağlamış, adalet çerçevesiyle başarmıştır. Soyuttaki bu çerçevenin somutta inşa edilmiş olmasını görmenin mutluğu içerisindeyiz.”
 

Kazanımların ve özgürlüklerin temsilcisiyiz

 

“11 hizmet kolunun 11’inde yetkili olan Memur-Sen, 1 milyon üyeye gün saymaktadır” diyen Yalçın, “Kurucu Genel Başkanımız, Mescid-i Aksa Şairi Mehmet Akif İnan tarafından 1995’te rotası çizilen Memur-Sen, özelinde emeğin genelinde insanlığın sorunlarına çözüm, umutlarına ışık, ufuklarına destek olma örgütüdür. Biz bu yönümüzle son toplu sözleşmede kamu görevlilerinin mali haklarını artırdık. Sosyal haklarında iyileştirmeler sağladık, yeni haklar elde ettik. ‘Her çalışan, önce insan’ anlayışına dayalı olarak, demokratik haklarımızı koruduk ve artırdık. Özgürlükçü sisteme uymayan yasakları hayatımızdan ve mevzuatımızdan çıkardık. Sivil siyasete ve sivil topluma müdahale unsuru taşıyan oluşumları tasfiye ettik” şeklinde konuştu.

 

 

Temel hedefler noktasında CNTM ve Memur-Sen arasında medeniyet ortaklığıyla açıklanabilecek benzerlikler bulunduğunu ifade eden Yalçın, şunları söyledi: “Biz Türkiye’nin CNTM’si, siz de Moritanya’nın Memur-Sen’isiniz diyebiliriz. Daha da genişletip insana değer verme, müzakereyi esas alma, ayrımcılığa karşı gelme, kadınları destekleme, aile hayatını önemseme gibi doğrudan insan temalı konulardaki kavram birlikteliğimiz iş birliğimizin ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor, ne kadar anlamlı sonuçlar üretebileceği konusundaki umutlarımızı artırıyor. Biz sarılırsak sömürü düzeni sarsılır, biz kucaklaşırsak emperyalist kurgu bozulur, biz dayanışma ve iş birliği içerisinde olursak Afrika başta olmak üzere, İslam coğrafyası dünyada hak ettiği yere gelir.”

Yalçın, Genel Kurul’da Moritanya CNTM Başkanı’na Memur-Sen plaketi takdim etti, CNTM Başkanı ise Yalçın’a, katılımlarından dolayı teşekkür beratı verdi.
 

Ziyaretler ve iş birliği anlaşmaları
 

Genel Başkan Ali Yalçın, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ile birlikte, sendikaların davetlisi olarak gittiği Moritanya’da birçok programa da katıldı. Sudan, Fas, Cezayir, Moritanya ve Umman sendikalarının temsilcileriyle ve Moritanya Çalışma Bakanı ile bir araya gelen Yalçın, Cumhuriyet İçin İttihad Partisi Genel Başkanı Muhammed Veled Mahm ve ana muhalefet Partisi Et-Tavasul Partisi Genel Başkanı Cemil Mansur, Moritanya HATEM Partisi Genel Başkanı Saleh Ould Hanane ile de birer görüşme yaparak, bilgi alışverişinde bulundu.
 

İkili görüşmelerin ardından Memur-Sen ile CNTM arasında 5 yıllık iş birliği anlaşması ve eylem planı imzalandı. CNTM’nin kongresine katılan Sudan, Umman, Fas ve Cezayir konfederasyonları ve sendikaların temsilcileriyle iş birliği anlaşması imzalanması ve karşılıklı heyet ziyaretleri konusunda mutabakata varıldı. Moritanya temaslarında Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Emin Şenver ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Danışmanı Tarkan Zengin de hazır bulundu.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen