Haber
2015-01-01 06:52:51
Kudüs'ün Özgürlüğü İttihad-ı İslam'da

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, “Ümmet olarak, İslam birliğini oluşturmaz, Türk, Kürt, Çerkez, Arap birbiri ile kavga etmeye davam eder, bu hastalıktan kurtulmazsak, Batı’nın ekmeğine yağ sürmeye devam ederiz” dedi.

 

 

Mekke ve Kudüs’ün fethi dolayısıyla Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen “Mekke’nin Fethinden Kudüs’ün Fethine Diriliş Gecesi 2” programında konuşan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Birleşmiş Milletler’in, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti’nin kurulmasını reddeden bir karar vermesine tepki göstererek, şunları söyledi:

 

“Bu, Birleşmiş Milletler’in bu zamana kadar verdiği ilk çarpık karar değil, son da olmayacak. Biz Müslümanlar ve vicdanlı insanlar, artık Birleşmiş Milletler’den medet ummanın ölü gözünden yaş beklemek olduğunu kabul etmek ve yolumuzu ona göre çizmek zorundayız. Buradaki çarpık demokrasinin sonucu, Batı uygarlığının nasıl bir bakışa sahip olduğunu gösteriyor.”

 

 

Demokrasi Havarileri Katil Devlete Sessiz

 

Gazze’ye yaptığı saldırılardan dolayı İsrail’e hiçbir ülkenin tepki göstermemesini eleştiren Gündoğdu, “Terörist Devlet İsrail Gazze’ye saldırıyor, sözde insan haklarının merkezi olan ülkeler, utanmasalar İsrail'in bombasının düştüğü yerdeki yavrulara ‘Sizin orada ne işiniz vardı’ diyecekler. Saldırılar, saldırı olmaktan öteye geçmiş, hem altını oyuyorlar hem üstünü işgal ediyorlar. Vakit, Kudüs'ü bütünüyle Yahudileştirme ve Mescid-i Aksa’yı yıkıp Haremi Şerif bölgesinde Siyon Tapınağı inşa etme faaliyetini sona erdirme vaktidir” ifadelerini kullandı.

 

 

Siyonizme karşı direniş göstermenin insanlık görevi olduğunu belirten Gündoğdu, böslerini şöyle sürdürdü: “İslam medeniyeti, ‘bütün insanlığın kurtuluşu olmayan kurtuluş, bizim değildir’ medeniyeti; masum bir insanı öldürmeyi bütün insanları öldürmek olarak görenlerin medeniyetidir. Bir insanın kurtuluşunu, kainatın kurtuluşu gören medeniyettir. Mekke'nin fethi, Kudüs'ün fethi, İstanbul'un, ülke olarak Bosna'nın ya da başka ülkelerin fethi… Ya bu fetihlerden önce ya orada yaşayan insanların gönlü fethedilmiştir ya da fetihten sonra adil bir yönetimle insan haklarına titizlikle uyulmuştur. Bugün Batı emperyalizminin hâkim olduğu hiçbir yerde bu adaleti görmemiz mümkün değil.”

 

 

Kavga Etmekten Vazgeçmeliyiz

 

İslam coğrafyasında yaşanan zulümlere dikkat çeken Gündoğdu, “Ümmet olarak, İslam birliğini oluşturmaz, Türk, Kürt, Çerkez, Arap birbiri ile kavga etmeye davam eder ve bu hastalıktan kurtulmazsak, Batı’nın ekmeğine yağ süremeye devam ederiz. Bu bir sorumluluktur. İslam medeniyeti ‘bütün insanlığın kuruluşu olmayan kurtuluş bizim değildir’ anlayışıyla inşa edilmiştir. Biz de bu anlayışla hareket etmeliyiz” diye konuştu.

 

 

Yetimler Bize Emanet

 

Gündoğdu, yetimler konusunda davetlileri hassas olmaya davet ederek, şunları kaydetti: “Yetimler bize emanet. En güzel kazanç, bir yetime sahip çıkmaktır. Yetimlere eğer biz sahip çıkmazsak, organ, fuhuş mafyasının ağına düşerler. Bu herkesin boynun borcudur.”

 

Elden Ele Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Daloğlu, Kudüs davasının Müslümanların imtihanı olduğunu, imtihanı kazanmak için birlikte hareket etmek, kardeş kavgasına son vermek gerektiğini söyledi.

 

 

Filistin 1948 İslami Hareket Başkan Yardımcısı Hüsam Ebu Leyl de etkinlikte bir konuşma yaparak, “Bizler Kudüs’ü muhafaza eden Osmanlı’yı, Kudüs’e sahip çıkan Abdülhamid Han’ı unutmadık. Şimdi İsrail işgalci politikaları ile Mescid-i Aksa’ya Müslümanların girmesine engel oluyor, Müslümanların namaz kılmasına izin vermiyor. Bundan kurtulmanın yolu, yeniden birlik olmaktan geçiyor” dedi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen