Haber
2024-06-15 10:49:22
KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

Kurban, yüce Allah’a teslimiyetin, itaatin, kurbiyetin, sadakatin; insanların birbirine, hayra, iyiye ve güzele yakınlaşmasının simgesidir. 


Kurban Bayramı, iman, hayat ve varlık coşkusunun kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma ve bağışlamayla birlikte en yüksek seviyede yaşandığı mübarek zamandır. 


Özü ‘kul ile Allah arasında yakınlık kurmak’ olan Kurban’da ibadet bilinciyle yapılan paylaşımlar sevinci çoğaltır, kederi azaltır. İbrahimî sadakat, İsmailî teslimiyet şuuruyla yaşandıkça, sevgi, dayanışma ve yardımlaşmayı çoğaltarak yaygınlaştıran bu kutlu günler, Kurban, ezilenleri, yoksullukları, kimsesizliği ortaya çıkaran iklimle hesaplaşmak; bencilliğin yol açtığı tahammülsüzlüğe, çatışmaya dayanışma ve kardeşlikle verilen cevaptır. 


Siyonist İsrail’in insanlık değeri, vicdan, hukuk, sınır tanımaksızın sürdürdüğü işgal, talan, haksızlık ve zulmün kitlesel kıyım ve soykırım boyutunda işlenip cezasız kalması, on binlercesi kadın, çocuk bebek olmak üzere Filistinli/Gazzeli kardeşlerimizin çaresiz feryat ve feveranları, uzun süreden beri bayram sevincimizi hüzne ve hicrana boğarak zehir etmiştir. 


Bütün olumsuzluklara rağmen başta Filistin/Gazze olmak üzere, dünyanın birçok yerinde yaşanan açlık, kıtlık, sürgün, terör, şiddet, acı ve gözyaşının, birlikte olma duygumuzu ve dayanışmamızı güçlendirmesini, bütün mağdur, mazlum insanlara kurtuluş ümidi, sevinç ve güven kaynağı olmasını temenni ediyoruz. 


Millet ve ümmet bütünlüğümüzü bölmek, parçalamak, kaosa sürüklemek isteyenlere karşı kardeşçe, bir ve bütün olarak gönüllerimize serinlik, hanelerimize esenlik, ülkemize bolluk ve aydınlık, ümmete huzur ve kurtuluş getirmesi dileğiyle, tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; barışa, bolluğa, kurtuluşa vesile olmasını diliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen