Haber
2014-03-12 06:45:30
Kurt Gövdenin İçine Girmiş Düşmanını Sezemiyor

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcıları Teyfik Yağcı ve Ramazan Çakırcı, Burdur ve Isparta’da düzenlenen genişletilmiş işyeri temsilcileri ve yöneticiler toplantısına katıldı.

 

Gündemdeki konuların değerlendirildiği toplantılarda konuşan Teyfik Yağcı, “Kurt, gövdenin içine girmiş düşmanını sezmediği gibi, canına kasteden, geleceğini yok etmeye çalışan can düşmanını dost zannediyor” dedi.

 

Son hadiselerin, Yusuf’u kuyuya atmanın yalnızca tarihte olmuş bir hadise olmadığı, her an, her zeminde yaşanabildiği, yaşandığı gerçeğiyle karşı karşıya olduklarını gösterdiğini ifade eden Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çeşit çeşit, yalan yanlış, sahte mi doğru mu olduğu belli olmayan belgeler elden ele dolaşmakta, korkmadan kullanılmaktadır. Bize düşen, derin paralel devlet yapılanması ile imana, Kur’an’a, insana ve İslam’a hizmet yapılanmasını ayırt etmek, ayırt ettirmektir. Bu çekişmeden, bu didişmeden artık sadece hükümet değil, millet ve vatan zarar görmeye başladı. Herkes şaşkın, millet hayretler içinde, duyduklarına inanası gelmiyor kimsenin. Zira ‘kimin külahı kimin başında, kimin eli kimin cebinde’ belli değil. Bugün münakaşa meydanının dışındayız ama çok uzağında değiliz, hemen kenarındayız. Meydanlar, sanal âlemler ve medya terminatörlerinin işgali altındadır. Bu alanın uzağında olmadığımızdan, biz de ister istemez yaralar almaktayız. En azından gönlümüz, hislerimiz, duygularımız büyük yaralar almaktadır. Bütün bunların yanında, herkesi aklıselime davet etme noktasında olduğumuzun farkında olmamız gerekiyor.”



 

 “Yürüdüğümüz yoldaki tuzakları, bariyerleri, birer birer kaldırarak istikbale emin adımlarla ilerlemeliyiz. Bu an, bu zaman, bu zemin gelip çatmıştır. Gecikmemiz, ıskalamamız, oyalanmamız, büyük ve mükemmel geleceğimize kavuşmamızı geciktirecektir” diyen Teyfik Yağcı, “Eğer biz bu atılımı yapamazsak, toplum olarak belki bir asır geriye düşeceğiz. İşte, kaderin kahır anı da, lütuf anı da, Celal tecellisi de, Cemal tecellisi de bu zamanda kendisi gösterir. Bir çekirdeğin çınar olma hamlesidir bu. Çekirdek toprağa girmeyi göze almadığı anda ademe/yokluğa mahkum olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Yıllardır Bolşevik baykuşlarının seslerini, ötüşlerini dinlediklerini, bu seslerin hiç kesilmediğini belirten Yağcı, şunları söyledi: “Kurt, gövdenin içine girmiş düşmanını sezmediği gibi, canına kasteden, geleceğini yok etmeye çalışan can düşmanını dost zannediyor. Bize büyük görevler ve fedakârlıklar düşüyor. Kolumuz yara olsa, onu hemen kesip atmıyoruz. Önce tedavi yollarını arıyoruz, aramalıyız. Ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynanan oyunlara yeter artık diyoruz. Vesayet baykuşlarının ötüşlerinden kurtulmamız zor da olsa gerçekleşecektir. İşler bir kördüğüme dönmüş olsa da, o kördüğümü bir kılıçla ortadan ikiye ayırıp atacak İskenderler çıkacaktır. Onlar eğitimcilerdir, sizlersiniz.”



 

Asırlardır tarihte yetmiş iki milletle beraber yaşadıkları ve yaşattıkları hakikatlerin tekrarını yeniden yaşamalarının ve yaşatmalarının imkânsız olmadığını vurgulayan Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Yeter ki birlik, beraberlik içinde olalım. Yeniden bir doğuş gerçekleşecektir. Yunus Emre’nin dediği gibi, ‘Her gün yeniden doğarız/Bizden kim usanası.’”

 

 

Çakırcı: Taleplere Kulak Verilmeli, Sorunlar Kangrene Dönüşmeden İvedilikle Çözüme Kavuşturulmalıdır

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, öğretmenlerin ek ödeme mağduriyetini gidererek önemli bir kazanım sağladıklarını belirterek, eğitim çalışanlarının mali durumunun daha da iyi olması için çalıştıklarını kaydetti.

 

Ücret konusunda mağdur edilen öğretim elemanlarına ilave zam yapılması gerektiğini dile getiren Çakırcı, kariyer basamakları önündeki bariyerlerin kaldırılmasını, 4/C’li personelin kadroya geçirilmesini, üzerinde uzlaştıkları 2005 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesini, disiplin cezalarının affedilmesini, emekli ikramiyesindeki 30 yıllık süre sınırlamasının kaldırılmasını, düzenlemelerin zamanında, açık, şeffaf, kariyer ve liyakatin esas alınarak yapılmasını, ek ders ücretlerindeki dengesizliğin giderilmesini istedi.

 

Bakanlığın, 2023 vizyonu için mevcut eğitim sistemini daha çok iyileştirmesi, ihtiyaca cevap vermeyen müfredatı gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Çakırcı, “Üç yanlış, bir doğru denklemi üzerine kurulan bu müfredat çağın ihtiyacına cevap vermiyor. Öğrencilerin hayatı test ile tost arasına sıkıştırılmıştır. Gençleri bu durumdan kurtarmalıyız” dedi.



 

Sorunların çözümünde daha ciddi ve hızlı adımlar atılmasını isteyen Ramazan Çakırcı, sorunların çözümü isteniyorsa, gelen taleplere kulak verilmesi, sorunların kangrene dönüşmeden ivedilikle çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.



 

Toplantılarda, Eğitim-Bir-Sen Burdur Şube Başkanı Mücahit Kılınç, Isparta Şube Başkanı İhsan Arıcı da birer konuşma yaparak, çalışmaları hakkında bilgi verdiler. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen