Haber
2010-01-07 06:20:18
Kurucu Genel Baskanimiz M. Akif Inan, 10. Ayrilik Yilinda Rahmetle ve Minnetle Anildi

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kurucu Genel Baskani Meh- met Akif Inan, vefatinin 10. yilinda Memur-Sen tarafindan düzenlenen bir programla anildi. Akif Inan’dan hatira- larin yad edildigi gecede, Akif Inan dostlari biraraya geldi.

 

Gecenin açilisinda konusan Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, her ortama deger katan ve iz birakan Mehmet Akif Inan’i anmak için biraraya geldiklerini, aslinda O güzel insanin kendilerinin biraraya gelmesine vesile oldugunu söyledi.

 

Birakilan salih amellerin öldükten sonra da sahibine fayda sagladigini ifade eden Gündogdu, “Ilim erbabinin biraktigi eserler de sadaka-i cariyedir. Büyügümüz, bizlerin ve gelecek nesillerin sürekli yararlanacagi eserler birakmistir. Akif Inan için eser çok. Eserlerinin basinda da bugün Türkiye’nin en büyük ve güçlü sivil toplum kurulusu Memur-Sen ve bagli sendikalari gelmektedir” dedi.

 

Mehmet Akif Inan’in biraktigi eserlerden bir digerinin kitaplari oldugunu kaydeden Gündogdu, Egitim-Bir-Sen’in daha önce yayimladigi eserlerinden sonra, simdi de vefatinin 10. yildönümünde üniversite mezuniyet tezi olan ‘Cumhuriyet’ten Sonra Türk Siiri’ni kitaplastirdigini dile getirdi.

 

Konfüçyüs’ün, ‘Ya bir yol bul ya bir yol aç ya da yoldan çekil’ sözüne dikkat çeken Gündogdu, söyle konustu: “Merhum Akif Inan, bizler için yollar açti, yol haritalari sundu. Zengin telefon rehberleri birakti. Bugün de bu telefon defterlerindeki adreslerin sahipleriyle birlikteyiz. Bu Memur-Sen için en büyük kazanç, en büyük zenginliktir. Dostlarla birlikte olmak, Akif Inan’i yeniden yasatmaktir.”

 

Mehmet Akif Inan’in 4 sayfadan olusan bin adet bir bülten çikarabildigi zaman bile dünyanin en mutlu insani oldugunu anlatan Gündogdu, “4 sayfalik bir bülten çikarsa dünyalar O’nun olur, ‘imkân olsa da yüzbinler basip Türkiye’nin dört bir yanina göndersek’ derdi. Bugün konfederasyonumuz, Kamuda Sosyal Politika; Egitim-Bir-Sen, Egitime Bakis; Diyanet-Sen, Din ve Toplum; Bem-Bir-Sen, Sehir ve Medeniyet adiyla akademik dergiler, konfederasyon ve sendikalarimizla yüzbinlerce bültenler çikarmaktayiz” seklinde konustu.

 

Anma programinin yapildigi gün bile Mescid-i Aksa sairi olan Akif Inan’in emanetine sahip çikmak için, ‘Filistin’e Yol Açik’ konvoyuna geçis izni vermeyen ve sorun çikaran Misir’i, büyükelçilik binasina siyah çelenk birakarak, protesto ettiklerini vurgulayan Gündogdu, sözlerini, Akif Inan’in Mescid-i Aksa siirinden bir dörtlük okuyarak tamamladi.

 

Yetik: Önce Fikri Yapisini Olusturdu, Sonra Sendikayi Kurdu

Daha sonra kürsüye, Mehmet Akif Inan’in yakin dostu, yol arkadasi Memur-Sen’in ikinci Genel Baskani Zübeyir Yetik davet edildi. Akif Inan’in çok yönlülügüne dikkat çeken Yetik, sunlari söyledi:

“Siirle ilgilenenler, Akif Inan’in sairligi ile ilgili sözler duymak istiyor. Inan, sadece sair degil, ayni zamanda da büyük bir edebiyatçi idi. Gün geldi, sendikaciliga basladi. Eserlerinin çogunda da sendikaciliga ait görüs ve düsünceler vardir. Bir birikim olarak önce fikriyatini hazirladi, sonra sendikaciliga basladi. Biz, ortaokulun son yillari, lisenin ilk yillarinda üç arkadas yola çiktik; Akif Inan, ben ve Nihat Armagan. Ancak bu üçlü, biraraya geldiklerinde, fikir konusma, edebiyat konusma, Islam’i konusma disinda özel hayatlarini konusma firsatini hiç bulamadi. Iste Akif Inan fotograf olarak bende böylesine bir dost; Allah için yasamis, Allah rizasi gütmüs, her seyi Allah için yapmaya çalismis ve yapmistir.”

 

TBMM Baskanvekili Nevzat Pakdil, Rasim Özdenören, Hak-Is Genel Baskani Salim Uslu’nun da birer konusma yaptigi anma programina, Mehmet Atilla Maras, Halil Ibrahim Çelik, Mahmut Arslan, Ahmet Bilgin, Ahmet Fidan, Mehmet Oymak, Saatçi Musa (Musa Çagil), Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Memur-Sen’e bagli sendikalarin genel baskanlari ve yönetim kurulu üyeleri ile daha önce görev yapmis yönetim kurulu üyeleri, bürokratlar ve birçok Akif Inan dostu katildi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen