Haber
2011-01-07 06:22:21
Kurucu Genel Baskanimiz M. Akif Inan, Vefatinin 11. Yildönümünde Anildi

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in kurucu genel baskani sair ve yazar Mehmet Akif Inan, Konfederasyonumuz Memur-Sen tarafindan düzenlenen gecede anildi. Gecede, hayatlarini kaybeden Diyanet-Sen Genel Baskani Ahmet Yildiz, Toç-Bir-Sen Genel Teskilatlanma Sekreteri Tahsin Suda, Bem-Bir-Sen Genel Sekreteri Ibrahim Keresteci ve Toç-Bir-Sen Genel Mali Sekreteri Serdar Güllüoglu’nun ailelerine de plaket verildi.

 

Içkale Otel’de düzenlen anma programina Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu’nun yani sira, Hak-Is Genel Baskani Salim Uslu, Türkiye Yazarlar Birligi Onursal Baskani D. Mehmet Dogan, Saglik Bakanligi Iletisim Koordinatörü ve Inan’in akrabasi Osman Güzelgöz, Ankara Il Milli Egitim Müdürü Kamil Aydogan ve Akif Inan’in dostlari katildi.

 

Gecenin açilis konusmasini yapan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Mehmet Akif Inan’in genel merkez mahiyetinde ve genel baskan statüsünde ‘ilk sehitleri’ oldugunu ifade ederek, “Inan, konfederasyonu kurdugunda üç bes bin üyesi vardi. Ancak O, 3-5 bin üyeye hitap ederken bile, 100 binlere hitap ediyormus gibi davranirdi. Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, Mehmet Akif Inan’in en büyük mirasidir. Çünkü Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’i kurmak O’nun için bir sevda idi. Bu sevdanin sonucu olarak, üç-bes binlerden Türkiye’nin en büyük memur konfederasyonu ortaya çikti” dedi.

 

Mavi Marmara’da Üyelerimiz Vardi

Türkiye’nin ve halkin gelecegini her noktada düsündüklerini ve durumunun iyilestirilmesi için çabaladiklarini kaydeden Gündogdu, “En büyük mücadelemiz, Terörist devlet Israil’e yardim götüren Mavi Marmara gemisinden sonra dokuz sehidimizin anisini yasatmak için düzenledigimiz etkinlikler oldu” seklinde konustu.

 

Gündogdu, sözlerini söyle sürdürdü: “Mavi Marmara gemisinde konfederasyonumuza üye çok sayida kisi vardi. Sehit verdigimiz 9 kisiden 2’si bizim üyemiz arkadaslarin aile mensubuydu. Biz bu insanlar için Türkiye’de genis çapli, genis katilimli organizasyon düzenleyerek, Terörist devlet Israil’i protesto ettik.”

 

Torba Kanunla Kazanimlarimizi Elde Etmek Istiyoruz

Gündogdu, Meclis’te görüsmeleri devam eden Torba Kanun Tasarisi’na da deginerek, “Torba Kanun ile altina imza attigimiz kazanimlarimizi elde etmek istiyoruz. Bir kaza çiksin istemiyoruz” ifadelerini kullandi.

 

Temelde üyelerinin özlük haklarini korumak için sendikacilik yaptiklarini dile getiren Gündogdu, çerçevesi devlet tarafindan çizilen sendikaciliga da, çerçevesi devlete karsi olusturulan sendikaciliga da karsi olduklarini vurguladi.

 

Konusmasinda, referandum sürecinin önemine dikkat çeken Ahmet Gündogdu, yüzde 58 ‘evet’ sonucuyla Türkiye’nin kirlerinden arindigini, demokratiklesme yolunda önemli bir adim atildigini söyledi. Halkin büyük kisminin ‘evet’ demesinin ardinda, tam demokrat bir anayasa talebi oldugunun gözden kaçirilmamasi gerektiginin altini çizen Gündogdu, siyasi partilere çagrida bulunarak, “Yeni anayasa çalismalarinda halka vaat ettiklerini ne kadar göz önünde bulunduracaklar, bunu birlikte görecegiz. Yargida çift basliligin sona ermesi, egitimde firsat esitliliginin saglanmasi, inanç özgürlügü yönünde halk tabanli kararlar alinmasi için siyasi partilere görev düsüyor. Seçim sonrasi, bütün siyasi partilerin ilk isi, yeni anayasa olmalidir” diye konustu.

 

Hak-Is Konfederasyonu Genel Baskani Salim Uslu, Akif Inan’i sadece sairlige ya da sadece sendikaciliga sigdirmanin yanlis oldugunu ifade etti. Inan’in gelecek nesillere de tanitilmasi için daha kapsamli anma programlari düzenlenmesi gerektigini belirten Uslu, ögrenciler arasinda çesitli yarismalar düzenleyerek Inan’i tanitabileceklerini dile getirerek, Akif Inan Enstitüsü kurulmasini teklif etti.

 

Türkiye Yazarlar Birligi Onursal Baskani D. Mehmet Dogan, sendika içinde Akif Inan Akademisi kurulmasinin, hem bilimsel hem de sendikal alana önemli katkilar saglayabilecegini kaydetti.

 

Memur-Sen eski Genel Baskani Fatih Ugurlu, Memur-Sen’in basarisinin ve geldigi noktanin gurur verici oldugunu ifade etti. Emegi geçen herkesi kutlayan Ugurlu, Filistin Lideri merhum Yaser Arafat’in kendisine genel baskanken verdigi plaketi Ahmet Gündogdu’ya verdi.

 

Mehmet Akif Inan’in yakin dostlarindan Ankara Il Milli Egitim Müdürü Kamil Aydogan, hocasi olarak tanimladigi Inan’in yetistirdigi neslin, onun misyonunu Türkiye’nin dört bir yaninda sürdürdügünü anlatti. Aydogan, Inan’in samimiyetiyle ilgili olarak da, “Akif Inan, sevgisinde o kadar samimi idi ki, her dostu, ‘sadece beni seviyor’ zannina kapilirdi” dedi.

 

Unutulmadilar... Unutulmayacaklar...

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu’nun, Diyanet-Sen Genel Baskani Ahmet Yildiz, Toç-Bir-Sen Genel Teskilatlanma Sekreteri Tahsin Suda, Bem-Bir-Sen Genel Sekreteri Ibrahim Keresteci ve Toç-Bir-Sen Genel Mali Sekreteri Serdar Güllüoglu’nun yakinlarina plaket verdigi anma programinda, Memur-Sen’in basarisi için yogun çaba gösteren konfederasyona bagli sendikalarin Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri de plaketle ödüllendirildi.

 

Anma programina, Ahmet Gündogdu’nun yani sira Memur-Sen Genel Sekreteri ve Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Kaçar, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Baskani Haci Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Teskilatlanma Sekreteri Hüseyin Çumak, Memur-Sen Genel Basin ve Halkla Iliskiler Sekreteri Halit Ortaköy, Memur-Sen Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreteri Ahmet Kaytan, Diyanet-Sen Genel Baskani Mehmet Bayraktutar, Toç-Bir-Sen Genel Baskani Günay Kaya, Bem-Bir-Sen Genel Baskani Mürsel Turbay, Birlik Haber-Sen Genel Baskani Ali Erdogan, Bayindir Memur-Sen Genel Baskani Abdulhadi Karasapan, Ulastirma Memur-Sen Genel Baskani Halil Ibrahim Kütük, Kültür Memur-Sen Genel Baskani Galip Yildirim, Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Mali Sekreterimiz Ahmet Özer, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci ile Memur-Sen’e bagli sendikalarin genel merkez yönetim kurulu üyeleri katildi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen