Haber
2012-01-13 06:29:16
Kurum Idari Kurulu Ekim 2011 Çalisma Raporu Imzalandi

Milli Egitim Bakanligi Kurum Idari Kurulu Ekim 2011 Çalisma Raporu imzalandi. Bakanliga sundugumuz önerilerin incelenmesinin ardindan biraraya gelen kurul üyeleri, mutabakata varilan konulari imza altina aldi.

Toplantida, “Ögretmenlerimize ergonomik ve günümüz teknolojisi ile uyumlu bilgisayar verilmesi”,

“1702 sayili ‘Ilk ve Orta Tedrisat Muallimlerinin Terfi ve Tecziyeleri Hakkinda Kanun’ ile 4357 sayili ‘Hususi Idarelerden Maas Alan Ilkokul Ögretmenlerinin Kadrolarina, Terfi ve Taltif ve Cezalandirilmalarina ve Bu Ögretmenler Için Teskil Edilecek Saglik ve Içtimai Yardim Sandigi ile Yapi Sandigina ve Ögretmenlerin Alacaklarina Dair Kanun’ birlestirilerek güncellenmeli ya da bu düzenlemeler kaldirilmali; 657 sayili Kanun’un 125’inci maddesi güncellenerek mevzuat tertiplestirilmelidir’ ile ‘Muhakkik tayin etmeden, iddia ve savunma tüm yönleri ve delilleriyle arastirilmadan ve sorusturma açilmadan veya sadece savunma alinmak suretiyle disiplin cezasi verilmemesi saglanmalidir. Bu amaçla 1702 ve 4357 sayili Kanunlarda gerekli düzenlemelerin saglanmasi”,

“632 sayili Kanun Hükmünde Kararname (KHK) öncesi KPSS puan esasina göre kadroya geçmis bulunan sözlesmeli ögretmenlerin, 632 sayili KHK kapsaminda kadroya geçirilenlere taninan haklardan faydalandirilmasinin saglanmasi” seklindeki önerilerimizle ilgili çalisma baslatilmasi konusunda görüs birligine varildi.

Yüksek Idari Kurulu’nda Görüsülecek Konular

Kurum Idari Kurulu toplantisinda, Yüksek Idari Kurulu’nda görüsülmek üzere Makama arz edilmesine karar verilen konular ise sunlar:

“-Kamu görevlilerinin emekliliklerinde de mevcut ekonomik statülerini korumak için kamu görevlilerinin maaslarinin, özel hizmet tazminati, ek ders ve ek ödemelerinin tamaminin emekli kesenegine dâhil edilerek, emekli maasi hesaplamasina katilmasi için gerekli yasal düzenlemenin yapilmasi gerekmektedir.

-Askerlik hizmetini yedek subay olarak yapan Milli Egitim Bakanligi personelinden yedek subayliklari süresince ayliklarindan kesilen OYAK kesintisi yasal faizleri ile birlikte iade edilmelidir.

-Daktilograf veya memur iken sef olanlara ödenmekte olan yan ödeme tutarinin, VHKI
iken sef olanlara yapilmakta olan yan ödeme tutarina yükseltilmedir.

-Devlet Parasiz Yatililik ve Bursluluk imkânlarindan yararlanan çocuklarin devlet memuru olan anne/babasindan çocuk yardimi kesilmemelidir.

-Terör olaylarinda hayatini kaybeden egitim çalisanlarinin durumlari da, sehit ve gazi olan asker ve polislerimiz gibi degerlendirilmelidir.

-Van ilinde evleri yikilmis ya da hasar görmüs egitim çalisanlari için kalici konutlar insa edilinceye kadar konteyner saglanmalidir.

-Yasamini yitiren 75 ögretmenimizden en az 42’sinin aday memurluk sürecini henüz tamamlamamis ögretmenlerimiz olduklari bilgisine ulasilmistir. Bu kisiler henüz çalisma yasamlarinin basinda, daha önceden sigortaliligi bulunmayan ve de aday memurluk sürecini dahi tamamlamamis olduklari için 5510 sayili Kanun’un 32’nci maddesinin ikinci fikrasinin (a) bendi geregi en az 1800 gün malullük-yaslilik-ölüm sigortasi primi bildirilmemis oldugu için 5510 sayili Kanun’a göre hak sahiplerine taninan ölüm ayligi ve saglik hizmetlerinden yararlanma gibi haklardan faydalanamamaktadirlar. Bu konuda yasal bir düzenleme yapilmasi gerekmektedir.” 

 KURUM IDARI KURULU RAPORU

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen