Haber
2011-08-03 07:24:10
Kurum Idari Kurulu Mutabakat Metni Imzalandi

Milli Egitim Bakanligi ile sendikamiz arasinda yapilan Kurum Idari Kurulu (KIK) toplantisinda önemli kararlara imza atildi.

 

Kurum Idari Kurulu, 17 Mayis 2011 tarihinde Kurul Baskani ve Müstesar Yardimcisi Salih Çelik baskanliginda yapilmis, Bakanliga sundugumuz önerilerin çoklugu ve merkez teskilatinda birden fazla birimin görev alanina girmesi nedeniyle Kurul’un sekretaryasini yürüten Personel Genel Müdürlügü Mevzuat Dairesi Baskanligi’nca bir çalisma yapilmasi ve bu çalisma sonucu elde edilen bilgiler çerçevesinde, Kurul’un ileri bir tarihte toplanmasi karari alinmisti.

 

Sekretaryanin çalismalarini tamamlamasi sonucu Kurul 8 Temmuz 2011 tarihinde tekrar toplanarak, Çalisma Raporu’nu sonuçlandirdi.

 

Mutabakat Metni’nde;

-“Ögretim Yilina Hazirlik Ödenegi’nin, ‘ögretim yilinin basladigi ay içinde sadece ögretmenlere’ verilmesine iliskin sinirlama kaldirilarak, ögretim yili içerisinde göreve baslayan ve sadece ögretmenleri degil, tüm egitim çalisanlarini (hizmetli, memur, sef, sube müdür, egitim müfettisi vb.) kapsayacak sekilde düzenleme yapilmali, verilen bu ödenek bir maas tutarina çikarilmalidir”,

 

- “Il Milli Egitim Müdür yardimcilari, Ilçe Milli Egitim müdürleri, Sube müdürleri ek ödeme alamadiklari için idari hiyerarside ücret dengesizligi yasanmaktadir. Vekaleten görev yapan bir sube müdürü ek ödemeden yararlanarak, kadrolu sube müdüründen daha fazla maas almaktadir, ayrica vekaleten görev yapan sube müdürü kadrolu sube müdürüyle ayni ek dersi almaktadir. Esit ise, esit ücret ilkesine ve hukuk ilkelerine aykiri olan bu durumun giderilmesi için gerekli tedbirler alinmali, 5793 sayili Yasa ile verilen ek ödeme kapsamina ek ödemeden yararlanamayan yöneticiler de dahil edilmelidir”,

 

- “Yaz döneminde havalarin asiri isinmasindan dolayi merkez ve tasra teskilati birimlerindeki bürolarda çalisan personel asiri sicakliktan olumsuz etkilenmektedir. Merkez ve tasra teskilatlarindaki isyerlerine klima takilmalidir” önerileri hakkinda çalisma baslatilmasi,

 

-Hizmetli ve memurlarda; gerek il içi, gerekse iller arasi yer degistirmelerine iliskin usul ve esaslar bir yönetmelikle düzenlenerek atama ve yer degistirme usulü ögretmenlerde oldugu gibi belli dönemlerde puan esasina göre il içinde valiliklerce ve iller arasinda ise Bakanlikça yapilacak sekilde düzenlenmesine iliskin olarak Personel Genel Müdürlügü’nce baslatilan çalismalarin bir an önce sonuçlandirilmasi üzerinde görüs birligine varildi.

 

Yüksek Idari Kurulu’na Sunulacak Konular

-“Ögretmenligin yipratici bir meslek olmasi nedeniyle, bazi meslek gruplarinda oldugu gibi, yasalarca belirlenecek ölçülerde özel egitim ögretmenlerine meslek güçlügü zammi verilmeli, bazi özendirici önlemler alinarak ögretmenlerin istemeleri halinde erken emeklilikleri saglanmalidir” önerisi ise Yüksek Idari Kurulu’nda görüsülecek konular arasina alinmasi için Makama arz edilmesi konusunda görüs birligine varildi.

 

Bu arada, ‘Özlük ve Sosyal Haklar’ bölümünde yer alan ‘sözlesmeli ögretmenlere yönelik önerilerimiz, sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesi nedeniyle,

‘Uzman ögretmenlik unvanini alamayan tüm ögretmenlere, uzman ögretmenlik sertifikasi düzenlenmesi’ yönündeki önerimiz ise, ‘uygulamada bu yönde islem yapilmasi’ nedeniyle Çalisma Raporu’na alinmadi.

 

 KIK Nisan 2011 Raporu

 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen