Haber
2009-11-20 06:20:02
Kurum Idari Kurulu Toplantisi Mutabakat Metni Imzalandi

Bu yil yetkili sendika sifatiyla katildigimiz Kurum Idari Kurulu toplantisinda, sundugumuz önerilerden 21’i imza altina alindi.

 

Milli Egitim Bakanligi Kurum Idari Kurulu Ekim 2009 toplantisi, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimizin katilimiyla 23/10/2009 Cuma günü Kurul Baskani ve Müstesar Yardimcisi Salih Çelik baskanliginda yapilmis; Bakanliga gönderdigimiz öneriler incelenerek; önerilerin çoklugu ve Merkez Teskilati’nda birden fazla birimin görev alanina girmesi nedeniyle, Kurul’un Sekreteryasi’ni yürüten Personel Genel Müdürlügü Mevzuat Dairesi Baskanligi’nca bir çalisma yapilmasi ve bu çalisma sonucu elde edilen bilgiler çerçevesinde Kurul’un ileri bir tarihte toplanmasi karari alinmisti. Sekreteryanin çalismalarini tamamlamasi sonucu Kurul 20/11/2009 tarihinde tekrar toplanarak, Ekim 2009 Çalisma Raporu’nu sonuçlandirdi.

 

Banka Promosyonunun Tamami Ödenecek

Mutabakata varilan Kurum Idari Kurulu kararlari, Milli Egitim Bakanligi Tevfik Ileri Toplanti Salonu’nda imzalandi. Toplanti sonrasi, egitim çalisanlarinin banka promosyonlarinin tamamindan faydalanmasi, il içi ve il disi tayinlerinin ayni zamanda yapilmasi ve tedavi giderlerinin yil sonuna kadar ödenmesi kararlastirildi.

 

Milli Egitim Bakanligi ile yetkili sendikamiz arasinda yapilan Kurum Idari Kurulu toplantisinda, daha önce yüzde 70’i ödenen banka promosyonlarinin tamaminin ögretmen ve diger egitim çalisanlarina ödenmesi kararlastirildi. Bu sayede 24 Kasim Ögretmenler Günü öncesinde, egitim çalisanlarina müjdeli haber gelmis oldu.

 

Burada konusan Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, alinan kararlar içinde, egitim camiasinin yüzünü güldürecek hususlar oldugunu, bunlardan en önemlisinin de daha önce yüzde 70 oraninda ödenen banka promosyonlarinin tamaminin egitim çalisanlarina ödenmesi oldugunu söyledi.

 

Yer Degistirme Hakki Diger Egitim Çalisanlarina da Verilecek

Gündogdu, Bakanlik ile mutabakata varilan hususlardan birinin de il içi ve il disi yer degistirme ve tayinlerin ayni zaman diliminde yapilmasi oldugunu belirterek, böylece birbirine bagli ortaya çikan sorunlarin da bu sekilde ortadan kaldirildigini ifade etti. Gündogdu ayrica, ögretmenlere taninan il içi ve il disi yer degistirme hakkinin, diger egitim çalisanlarina da bir mevzuat çerçevesinde ayni sekilde uygulanmasina karar verildigini kaydetti.

 

Idarecilerin ‘6 Saat Derse Girme Zorunlulugu’ Esnetilecek

Alinan kararlardan birinin de, idarecilerin 6 saat derse girme zorunlulugunun, “6 saate kadar” biçiminde esnetilmesine yönelik oldugunu dile getiren Gündogdu, egitim çalisanlarinin en büyük sikintilarindan olan tedavi giderlerinin bu yilsonuna kadar ödenecegini dile getirdi.

 

Toplu Görüsme Primi Konusunda Umutluyuz

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, bir soru üzerine, Anayasa Mahkemesi tarafindan iptal edilen toplu görüsme primi konusunda ilgili bakanliklar nezdinde görüsmeleri sürdürdüklerini belirterek, Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Ali Babacan ve Devlet Bakani Hayati Yazici ile görüstüklerini, bugün de (20/11/2009) Maliye Bakani Mehmet Simsek ile konuyu degerlendireceklerini bildirdi. Gündogdu, “Sendikali kamu çalisanlarinin tek kazanimi olan toplu görüsme priminin CHP’nin siparisiyle Anayasa Mahkemesi tarafindan iptal edilmesini anlamis degiliz. Bu konuda girisimlerimiz sürüyor” seklinde konustu.

 

Çelik: Uyum Içinde Çalisacagiz

Kurum Idari Kurulu Baskani ve Bakanlik Müstesar Yardimcisi Salih Çelik ise, ilk defa 21 maddelik bir mutabakat imzaladiklarini hatirlatti. Çelik, bundan sonra da sendika ile isbirligi içinde çalisarak, imza altina aldiklari hususlari hayata geçireceklerini söyledi.

 

Sendika üyelerinin kendi çalisanlari oldugunu dile getiren Çelik, kimseyi magdur etmemek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurguladi. Mutlu ögretmenin ögrencileriyle daha uyumlu olabileceginin altini çizen Çelik, “Egitim çalisanlarinin mutlulugu için çalisiyoruz. Çatisan degil, çalisan; ben degil, biz anlayisiyla hareket edecegiz” dedi.

 

 Kurum Idari Kurulu Çalisma Raporu

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen