Haber
2014-12-01 06:52:18
KYK Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları İvedilikle Yapılmalıdır

Eğitim-Bir-Sen, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne başvurarak, görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğinin yayımlanması üzerine Kurum İdari Kurulu çalışma raporlarında karar altına alınan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının bir an önce gerçekleştirilmesini talep etmişti.

 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği, 29.11.2014 tarihli ve 29190 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

 

Ekim 2013, Nisan 2014 ve Ekim 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen Kurum İdari Kurulu toplantılarına ilişkin taleplerimiz arasında yer alan, “31.08.2013 tarihli ve 28751 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan değişiklik yönetmeliğiyle Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte gerçekleştirilen değişiklikler dikkate alınarak Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde gerekli değişiklikler gerçekleştirilmeli” konusu bu suretle gerçekleşmiş bulunmaktadır.

 

Yine Ekim 2013, Nisan 2014 ve Ekim 2014 tarihlerinde yapılan Kurum İdari Kurulu toplantılarına ilişkin taleplerimiz arasında, “Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde gerekli değişiklikleri müteakiben zaman kaybetmeksizin, asaleten atama yapılmamış bütün görevde yükselmeye tabi kadrolar için görevde yükselme sınavı açılması sağlanmalı” konusu da bulunmakta ve her iki talep de çalışma raporlarında yer almaktadır.

 

Söz konusu yönetmeliğin yürürlüğe girmesinde yaşanan gecikme nedeniyle KYK’da çok uzun süredir görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının gerçekleştirilmediği, bu suretle pek çok kadroya kurum içinden atama yapılamadığı ya da kurum dışından personelin atanması suretiyle kadroların doldurulduğu görülmektedir.

 

Eğitim-Bir-Sen, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne yazılı başvuruda bulunarak, kurum içinde asaleten atama yapılmamış bütün görevde yükselmeye tabi kadrolar için görevde yükselme sınavı ile unvan değişikliği sınavlarının ivedilikle yapılmasını istemişti.

Öte yandan, söz konusu yönetmelikte Şube Müdürü, Yurt Müdürü ve Kuruluş Müdürü, Sivil Savunma Uzmanı, Eğitim Uzmanı ve Uzman, Yurt Müdür Yardımcısı, Şef ve Koruma, Güvenlik Şefi, Çözümleyici ve Muhasebeci kadroları yönünden “Yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki kadrolarda çalışmış olmak” şartı öngörülmüş olup, bu hükmün yardımcı hizmetler sınıfı yönünden ayrımcılık teşkil ettiği, görevde yükselme imkânlarını ellerinden aldığı, liyakat ve kariyer ilkelerini ihlal ettiği açıktır. Bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesi elzemdir.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen