Haber
2010-05-01 07:21:03
Lanetliyoruz

Türkiye’nin normallesmesinden, insanimizin huzur ve baris içerisinde yasamasindan rahat- siz olan karanlik eller yine sahneye çikti. Tunceli’nin Nazi- miye Ilçesi Sariyayla Jandarma Karakolu’na düzenlenen saldi- rida 4 asker sehit olurken, ikisi agir 7 asker de yaralandi. Hakkari’nin Çukurca Ilçesi’nde ise, teröristlerin araziye dösedigi mayinin patlamasi sonucu 1 asker sehit oldu.

 

17 Nisan’da Samsun’un Ladik Ilçesi’nde 2 polis memuru sehit edildi. 21 Nisan’da Semdinli Tekeli kirsalinda arama tarama faaliyetleri yürüten askerler mayina basti, 1 asker sehit oldu.

 

26 Nisan’da Giresun’un Dereli Ilçesi’nde askeri aracin derenin üzerindeki köprüden geçisi sirasinda uzaktan kumandali mayinin teröristlerce patlatilmasi sonucu 1 Astsubay sehit oldu, 2 er yaralandi.

 

28 Nisan’da Hakkari’nin Semdinli Ilçesi daglik arazi kesiminde, teröristler tarafindan güvenlik güçlerine açilan taciz atesi sonucu 2 asker sehit oldu.

 

Özellikle demokratiklesme ve özgürlükler alaninda atilan her adimdan sonra saldirilarin yogunlasmasi manidardir.

 

Ülkemizin birlik ve bütünlügünü bozup, kardeslik ortamini dinamitlemek isteyenlere karsi olusturulan baris ve kardeslik havasi, bazi mihraklarca tekrar kaosa dönüstürülmek istenmektedir. Demokratik açilim ve onun olusturdugu ilimli hava, terör örgütleri, onlarin yandaslari ve mensuplarinda bir panik ve telas ortami olusturmustur.

 

Puslu hava özlemiyle yanip tutusanlarin bu umutlari kursaklarinda kalacak ve asla amaçlarina ulasamayacaklardir. Milletimiz artik provokasyona gelmeyecek, baristan, kardeslikten ve huzurdan yana koydugu tavrini bozmayacaktir.

 

Yüzlerindeki maskenin düsecek olmasinin ve yasam alanlarini yitirecek olmanin telasiyla son çirpinislarini yapan terör örgütü mensuplari ve yandaslari bundan sonra da arzuladiklari ortami bu ülke sinirlari içinde bulamayacaktir.

 

Ülkenin aydinlik yarinlari adina olumlu adimlarin atildigi süreçte, kaos ortami meydana getirenler, ancak tarihten ders almayan bedbahtlardir.

 

Aziz milletimiz, birlik ve beraberlik içinde terörün üstesinden gelecek azim, güç ve kararliliga sahiptir.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, terörün her türlüsünü lanetliyor, saldirilarda hayatini kaybeden sehit askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabir ve bassagligi, yarali askerlerimize de acil sifalar diliyoruz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen