Haber
2012-05-23 07:30:54
Magduriyetlerle Yasamamak Için Ülke Genelinde Is Biraktik, Güvenpark’ta Oturma Eylemi Yaptik

Taban ayliga zam için, aile yardiminin artirilmasi için, emekli ikramiyesindeki otuz yillik sinirlamanin kaldirilmasi için, toplu sözlesme ikramiyesindeki beklentimizin karsilanmasi için, ek ödeme artisi için, özel hizmet tazminati ve ek göstergedeki adalet beklentimizin karsilanmasi için, hükümetin 3,5+4’lük cimri zam teklifine isyanimizi haykirmak için, 4/C’li personele 200 TL seyyanen zam yapilmasi için is birakma eylemi yaptik.

Toplu sözlesme görüsmelerinde ek ödeme verilmemesini ve hükümetin önerdigi yüzdelik zammi protesto etmek için bir günlük is birakma eylemimizi Güvenpark’ta gerçeklestirdik. Basin açiklamasiyla baslayan is birakma eylemimize diger kamu çalisanlari da destek verdi. 



Hak-Is Baskani Mahmut Arslan, Türk-Is Baskani Mustafa Kumlu, BBP Genel Baskani Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Baskani Mustafa Kamalak, DSP Genel Baskani Masum Türker, HAS Parti Genel Baskan Yardimcisi Seref Malkoç da oturma eyleminin gerçeklestigi Güvenpark’a gelerek desteklerini ifade etti. 



Burada konusan Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, 81 ilde ‘is birakma’ eylemi yaparak kendilerini yok sayanlara ‘Biz variz’ diyen ögretmenleri kutladi. Gündogdu, kimsenin ögretmenleri sahipsiz sanmamasi, degersizlestirmemesi, ögretmenlerin yaptigi isi yok sayarak siyaset yapmaya çalismamasi gerektigini vurguladi.

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak bugüne kadar is birakma eylemi yapmaya gerek duymadiklarini kaydeden Gündogdu, böyle bir eylemi yapmak zorunda birakildiklarini belirterek, “Ögretmenler, Milli Egitim ve Maliye bakanlari eliyle dövülüyorsa, buna sessiz kalmayacagiz. Kimse ögretmenleri sahipsiz sanmasin, degersizlestirmesin, ögretmenlerin yaptigi isi yok sayarak siyaset yapmaya çalismasin” dedi.

Gündogdu, “Son yapilan yasal düzenlemeyle memurlar toplu pazarlik hakkina kavustu ancak, hükümet toplu sözlesme masasina, alinterini hesaplayan hesap makinesiyle gelmedi. Hükümet toplu sözlesme masasinda, diyalogda cömert, para vermede cimri davranmistir” seklinde konustu.

Ek ödeme magdurlari arasinda en çaresizlerin ögretmenler ve ögretim elemanlari oldugunu dile getiren Gündogdu, söyle devam etti: “Yeni göreve baslayan bir ögretmen bin 624, bir okutman ise bin 840 lira maas aliyor. Bakan Sayin Ömer Dinçer ise, ‘ögretmenlere en yüksek maas veren ülkeler arasinda oldugumuz’ yönünde açiklama yapiyor. Bu mu o verdiginiz yüksek maas? Para verip vermeyeceginizi siz bilirsiniz ama kimse ögretmenleri yok sayamaz, degersizlestiremez.”

 

Egitim Sart ise Ek Ödeme de Sarttir

Gündogdu’nun, “Bu bir baslangiç. Ek ödemeyi ya alacagiz ya alacagiz, var misiniz” sözlerine, alandakiler ‘variz’ cevabini verdi ve “Ek ödeme yoksa, is de yok”, “Egitim sart ise, ek ödeme de sarttir” seklinde slogan atti.

Toplu görüsme tiyatrosundan kurtulmak için mücadele verirken, toplu sözlesmenin, sonuçlari itibari ile toplu görüsmelerin gerisinde kaldigini söyleyen Gündogdu, 2,5 milyon memur ve 1,8 milyon memur emeklisinin hayal kirikligina ugratildigini, ek ödemeden mahrum birakilan ögretmen ve ögretim elemanlarini ise derinden yaraladigini, moral ve motivasyonlarini adeta sifirladigini kaydetti.

Ahmet Gündogdu, ‘Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginlesiyor’ diyenlerin, kamu çalisanlari söz konusu olunca, ‘daha fazlasini veremeyiz, yoksa Yunanistan’a döneriz’ edebiyatina sarilmalarini inandirici bulmadiklarini vurgulayarak, “Eger büyüme varsa, bunun maaslarimiza yansimasini istiyoruz. ‘Ek ödeme, toplu sözlesme masasinin konusudur’ diyerek, masayi isaret edenler, sözünü masada da yerine getirmemis ve egitim çalisanlarini hayal kirikligina ugratmistir. Bin 624 TL alan 9/1 ögretmeni, bin 856 TL alan 7/1’deki ögretim görevlisi, 4/C’lisi, hizmetlisi, sefi, memuru ilk toplu sözlesme masasini hüsran masasi olarak anacaktir. Egitim çalisanlari olarak, Kamu Isveren Heyeti’nin, dolayisiyla hükümetin bu tavrini not ediyoruz ve hükümete, kalkinmada iyi gidiyor olabilirsiniz ama adalette ve gelirin adil dagitiminda sinifta kaldiniz diyoruz” diye konustu.


Sermayeye Kasa Açik, Memura Cari Açik!

Kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren onlarca talebi görmezden gelen Kamu Isveren Heyeti’nin, anlasmazligin, ilk toplu sözlesmede toplu sözlesme imzalanamamasinin bas sorumlusu oldugunu ifade eden Gündogdu, sermayeye gelince kasanin kapisini açan hükümetin, kamu görevlilerinin hakli taleplerine, ‘cari açik’ gerekçesine siginarak ‘hayir’ dedigini dile getirdi. Bugün, islerine sahip çikmak, islerini ve emeklerini degersiz görenlere ne kadar önemli olduklarini haykirmak için ise gitmediklerini ifade eden Gündogdu, sunlari söyledi:

“Taban ayliga zam için, aile yardiminin artirilmasi için, emekli ikramiyesindeki otuz yillik sinirlamanin kaldirilmasi için, toplu sözlesme ikramiyesindeki beklentimizin karsilanmasi için, ek ödeme artisi için, özel hizmet tazminati ve ek göstergedeki adalet beklentimizin yerine getirilmesi için, hükümetin 3,5+4’lük cimri zam teklifine isyanimizi haykirmak için, 4/C’li personele 200 TL seyyanen zam yapilmasi için, hekim disi personelin, din görevlilerinin ek ödeme magduriyetini gidermek için alanlardayiz. Toplu sözlesme masasinda ek ödeme magduriyetimizin giderilmemesini, yüzdelik zam ve diger toplu sözlesme tekliflerimizin karsilanmamasini kabul edemiyoruz. Bu duyarsizligi protesto ediyor, Türkiye genelinde hizmet üretmiyor, bir günlük is birakarak, burada oturma eylemi yapiyoruz.”

Arslan: Kamu Çalisanlarinin Yanindayiz

Hak-Is Genel Baskani Mahmut Arslan, Güvenpark’taki oturma eylemimize destek ziyaretinde bulundu. Arslan, memurlarin Türkiye’nin her yerinde toplu sözlesme haklari ve ücret artislari için yaptiklari demokratik eylemlerini desteklediklerini ifade ederek, Genel Baskan Ahmet Gündogdu’ya mücadelelerinde basarilar diledi. Arslan, Gündogdu’nun sahsinda bütün memurlari mücadelelerinde kutladigini belirterek, “Toplu sözlesme hakki ile grev hakkinin da oldugu özgür bir toplu pazarlik sisteminin gelmesi için de destegimizi devam ettirecegiz” dedi.

Genel Baskan Ahmet Gündogdu ise, Memur-Sen ve Hak-Is’in, kuruldugu günden bu yana “kardes kurulus” oldugunu söyledi. Hak-Is ile Memur-Sen’in ortak yaptigi faaliyetleri anlatan Gündogdu, “Bugün de bu ülkenin gelecegine sahip çikmak için yaptigimiz is birakma eyleminde Hak-Is bizimle, iste kardeslik böyle olur” ifadelerini kullandi.

 

Kumlu: Birlikten Güç Dogar

Türk-Is Baskani Mustafa Kumlu, kamu çalisanlarinin eylemini Türk-Is olarak desteklediklerini belirterek, “Birlikten güç dogar. Isçi konfederasyonlari olarak, Türk-Is olarak bu hakli mücadelenizde yaninizdayiz” seklinde konustu.

 

Türker: Taleplerinizde Haklisiniz

DSP Genel Baskani Masum Türker de is birakma eylemimize destek ziyaretinde bulundu. Memurlarin mücadelelerinde hakli oldugunu söyleyen Türker, sunlari kaydetti: “Hükümetin önerdigi zam, elektrik,dogalgaz zammini karsilayacak oranda bile degil. Taleplerinizde haklisiniz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde memurlar bir yila neredeyse zamsiz giriyor. Onun için bu kutsal direnisinizde yaninizdayiz.”


Destici: Memurlar Her Türlü Fedakârligi Yapti

BBP Genel Baskani Mustafa Destici, memurlarin her türlü fedakârligi yaptigini kaydederek, hükümetin toplu sözlesme görüsmelerindeki yaklasimini kinadi.

 

Kamalak: Verilen Teklifler Memura Deger Verilmedigini Göstermektedir

Saadet Partisi Genel Baskani Mustafa Kamalak, hükümet tavrini elestirerek, memurlarin haksizliga ugratildigini vurguladi. Kamalak, iktidarda olduklari dönemde memura yüksek oranda zam yaptiklarini hatirlatarak, hükümetin sundugu tekliflerin, memura deger verilmediginin göstergesi oldugunu ifade etti.


Malkoç: Hükümet Hayal Kirikligi Yasatti

HAS Parti Genel Baskan Yardimcisi Seref Malkoç, her zaman memurun, çalisanin yaninda olduklarini dile getirerek, kamu çalisanlarinin hakkindan fazlasini istemedigini, hükümetin ise verdigi komik tekliflerle hayal kirikligi yasattigini kaydetti.

 

Tanal: Ortada Bir Adaletsizlik Var

Is birakma eylemimize destek veren CHP Istanbul Milletvekili Mahmut Tanal, gazetecilerin sorusu üzerine, sunlari söyledi: “Nerede adaletsizlik, insan hakki ihlali varsa, biz oradayiz. Burada memurlara adaletsizlik söz konusu. Amaç buradaki adaletsizlige karsi destek vermektir.”

Basin açiklamasina ve oturma eylemine Genel Baskan Ahmet Gündogdu’nun yani sira Memur-Sen Genel Sekreteri ve Toç-Bir-Sen Genel Baskani Günay Kaya, Memur-Sen Genel Teskilatlanma Sekreteri ve Saglik-Sen Genel Baskani Metin Memis, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Diyanet-Sen Genel Baskani Mehmet Bayraktutar, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Baskani Haci Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Basin ve Iletisim Sekreteri Halit Ortaköy, Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, Birlik Haber-Sen Genel Baskani Sinasi Gülcüoglu, Memur-Sen’e bagli sendikalarin genel merkez yönetim kurulu üyeleri ve Ankara Sube baskanlari da katildi. 






        ADANA                            ADIYAMAN   
       

AFYONKARAHISAR AKSARAY
       

                                                 AMASYA                                                                                                ANTALYA
        

                                     
AGRI                                                                                                    BALIKESIR
        

                                              BARTIN                                                                                                   BATMAN
        

                                            BAYBURT                                                                                                   BILECIK
        

                                           BOLU                                                                                                    BURDUR
        

                                            BURSA                                                                                                  ÇANAKKALE
        

                                            ÇANKIRI                                                                                                    ÇORUM
        

                                                DENIZLI                                                                                              DIYARBAKIR
        

                                                DÜZCE                                                                                                   EDIRNE
        

                                       ELAZIG                                                                          ERZINCAN
        

                                              ERZURUM                                                                                                GÜMÜSHANE
        

                                             HAKKARI                                                                                                   HATAY
        

                                                IGDIR                                                                                                      ISPARTA
        

                                           ISTANBUL                                                                                                    IZMIR
        

                                              KARABÜK                                                                                              KARAMAN
        

                                                  KARS                                                                                                      KAYSERI
        

                                               KOCAELI                                                                                           KONYA
        

                                                  KILIS                                                                                                    KIRIKKALE
        
 
                                        KÜTAHYA                                                                                               KIRSEHIR
        

                                                 MALATYA                                                                                               MANISA
        
  
                                         MARDIN       MERSIN  
        

                                                    MUS                                                                                                     NEVSEHIR
        

                                              NIGDE                                                                                                      ORDU
        

                                                 OSMANIYE                                                                                               RIZE
        

                                                 SAKARYA                                                                                                 SAMSUN
        

                                                    SIIRT                                                                                                         SIVAS
        

                                                SANLIURFA                                                                       TEKIRDAG
        

                                                      TOKAT                                                                                                     TRABZON
        

                                                    USAK                                                                                                         VAN
        

                                                     YALOVA                                                                                                ZONGULDAK
       &nbs

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen