Haber
2012-12-17 06:34:11
Mağdurların ve Mazlumların Sesi Olmaya Devam Edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sahip oldukları değer ve misyonun kendilerine Türkiye’de Van ve Samsun’da olduğu gibi Filistin, Arakan, Somali ve Doğu Türkistan’daki ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşma ve onların yardım çığlıklarını geniş kitlelere duyurma görevi verdiğini ifade ederek, bundan sonra da çalışmalarını bu şekilde sürdüreceklerini söyledi.

Trabzon Şubemizin genişletilmiş il divan toplantısında konuşan Ahmet Gündoğdu, değerler sendikacılığı yaptıklarını, dünyadaki gelişmelerin doğru okunduğu takdirde bunun ne kadar doğru olduğunun görüleceğini kaydetti.

 

Millet İradesi Görmezden Gelindi

Şimdiye kadar yargı tarafından her siparişi karşılananların, bugün mahkemeyi işgal ederek, kirli ilişki ve planların açığa çıkmasını istemediklerini belirten Gündoğdu, “Yargılamalar en kısa zamanda bitirilmeli, hiçbir masum içeride tutulmamalı, millet iradesine göz dikenler dahil, suçlu bulunan herkes hak ettiği cezayı çekmelidir” dedi.

Millet iradesinin darbeciler eliyle TBMM’den alınarak ‘belli organlar’ olarak tarif edilen darbe ürünü kuruluşlara verildiğini ifade eden Gündoğdu, “YÖK, HSYK, YAŞ gibi kurumlar şimdiye kadar hep siparişleri karşıladılar. Oligarşik bürokrasinin istekleri darbe ürünü kuruluşlar eliyle karşılandı. YAŞ, namaz kılanların ordudan atıldığı kurum olarak zihinlerimizde yer etti. 12 Eylül referandumu, bir dönüm noktası oluşturdu. Biz, pakette yer alan 26 maddenin tamamını önemsedik. Bunun için de ‘toplu sözleşmeye de, toplumsal sözleşmeye de evet’ dedik. Referandum sonrası, devletin milletinden, milletin devletine geçişin kapısı aralandı” şeklinde konuştu.

Referanduma kadar millet iradesine göz koyanlara karşı mücadele ederek sendikacılık yaptıklarını dile getiren Gündoğdu, referandum sonrası oluşan demokratikleşme ortamının kazanımlarından birinin de toplu sözleşme hakkı olduğunu ifade etti. Kamu çalışanlarının özlük hakkına dokundurtmadan toplu sözleşme hakkı aldıklarını söyleyen Gündoğdu, muhalefet partilerinin desteği olmadan elde edilen kazanımın Memur-Sen’in başarısı olduğunu vurguladı. Ahmet Gündoğdu, eşit işe eşit ücret düzenlemesinde öğretmen ve öğretim elemanlarına haksızlık yapıldığını, ek ödeme mağduriyetini gidermek için mücadele ettiklerini, ancak onlarca kazanım içinde ek ödeme taleplerinin karşılanmadığını dile getirdi.

 

İlk Kez İş Bırakma Eylemi Yaptık

Öğrencileri ve halkı cezalandırarak sendikacılık yapmayacaklarını söylemelerine rağmen geleceğin inşasında önemli role sahip öğretmenlerin taleplerinin görmezden gelinmesi, hak ettikleri değerin verilmemesi üzerine iş bırakma eylemi yaptıklarını hatırlatan Gündoğdu, mağduriyetlerin giderilmesi için mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti.

Kesintisiz Eğitime Geçişte Uygulama ve Söylem Hataları Yaşandı

Kesintisiz eğitimden kesintili eğitime geçişin kendi önerileri olmasına karşın söylem yanlışlığı ve uygulama hataları yüzünden bunun tadını çıkaramadıklarını anlatan Gündoğdu, uygulamadan kaynaklanan aksaklıklara rağmen, kesintili eğitime geçişi sahiplendiklerini belirtti.

Ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde ihtiyaç sahipleri için yardım kampanyaları düzenlediklerini bildiren Gündoğdu, değerler sendikacılığının gereği olarak bu tür çalışmalardan vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi. Arakan’da yapacakları Mehmet Akif İnan Yetimhanesi ve Külliyesi hakkında bilgi veren Gündoğdu, en kısa sürede imkanları ölçüsünde buradaki yetimlere yardım elini uzatacaklarını söyledi.

Ahmet Gündoğdu, Genç Memur-Sen ve Kadınlar Komisyonu’nun örgütlenmesine yönelik çalışmaları da katılımcılarla paylaştı. Yeni YÖK yasa taslağına yönelik değerlendirmelerde de bulunan Gündoğdu, “Artık ‘Ordu Göreve’ pankartı altında yürüyen kirliliklerden kurtulmak gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Kara: Trabzon’da Yetkiyi Alacağız

Memur-Sen Trabzon İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Kara ise açılışta yaptığı konuşmada, Trabzon’daki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Trabzonda Eğitim Bir-Sen olarak yetkiyi almak için çalışacaklarını söyleyen Kara, “Yetkili olamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu yıl bu yetkiyi almak istiyoruz. Hangi konumda olursak olalım, üye artışı için bire bir çalışalım, herkese ulaşalım. Özellikle okul temsilcilerimiz okullarında yetkili olmak için çalışmalı” dedi.

 

Ziyaretler

 

İlçe temsilcilerimiz ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların şube yönetimleriyle bir araya gelen Ahmet Gündoğdu, daha sonra Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’ı ziyaret etti.

 

Ziyarette konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, ülkeye yaptıkları katkılardan dolayı Memur-Sen’e ve bütün memurlara teşekkür etti. Memur-Sen’in, ülkenin birliği ve beraberliği için önemli gayretler gösterdiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi: “75 milyon insanımızı kucaklayan, hepsine eşit bakan ve onların ülkesiyle ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü her zaman ön plana alan anlayışınızdan ötürü sizlere teşekkür ediyorum. Bu anlayış, ülkenin çimentosu olacaktır. Her zaman yanınızda olduğumuzu da belirtmek istiyorum.”

 

Genel Başkan Ahmet Gündoğdu ise, misafirperverliklerinden dolayı Başkan Gümrükçüoğlu ve Trabzon halkına teşekkür ederek, “Bizler önce insan diyoruz. Siz de çalışmalarınızda onu şiar edinmiş durumdasınız. Trabzon’daki gözlemlemelerimizden, yaptığınız kentsel dönüşüm projeleri ve hizmet anlayışınızdan dolayı ‘iyi ki başkan geldi’ dedirten anlayış halka da yansımış gibi gözüküyor. Önemli olan, hepimizin gök kubbede hoş bir seda bırakması” şeklinde konuştu.

 

Gündoğdu, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ile İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’ı da ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Vali Yardımcısı Ertekin, ziyaretin anısına Gündoğdu’ya bir plaket verdi. 

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen