Haber
2011-11-15 06:28:42
Mahkeme, Sorusturmaya Dayali Olarak Idarecilikten Alinma Islemini Iptal Etti

Üyemizin disiplin sorusturmasina dayali olarak, okul müdürü olarak görev yaptigi Sabuncupinar Ilkögretim Okulu’ndan Adile Zeyyat Sora Ilkögretim Okulu’na sinif ögretmeni olarak atanmasina iliskin, Kütahya Valiligi’nin (Il Milli Egitim Müdürlügü) 04.08.2011 tarih ve 15690 sayili atama kararnamesinin öncelikle yürütmesinin durdurulmasina, devaminda iptali için açmis oldugumuz davada, Eskisehir 1. Idare Mahkemesi, atama isleminin yürütmesinin durdurulmasina karar verdi. 

 

Dava dilekçemizde “…Müvekkil sendika üyesi sorusturmanin basladigi dönemde Sabuncupinar Ilkögretim Okulu Müdür Yardimcisi kadrosunda bulunmakta ancak vekaleten müdürlük görevini de sürdürmekteyken, daha sonra 30.06.2011 tarihinde istege bagli müdür atamalarina basvurarak tercihleri dogrultusunda ayni okula asaleten müdür olarak atanmistir. Müvekkil sendika üyesi 17 yil boyunca ayni okulda müdür yardimcisi olarak çalismis, çalistigi dönemlerde birçok defa okula müdür atamasi yapilmadigindan vekaleten müdürlük görevini de üstlenmek zorunda kalmistir… Söz konusu hüküm ile kurumlara, memurlarin naklen atanmasi konusunda takdir hakki taninmis ise de, bu hak ve yetki mutlak ve sinirsiz nitelikte degildir. Bu yetki esas alinarak tesis edilen idari islemlerin, bütün idari islemlerde oldugu gibi kamu yararina ve hizmet (kamu görevinin) gereklerine uygun olarak objektif, makul ve hukuken geçerli neden ve gerekçelere dayandirilmasi gerekmektedir. Müvekkil sendika üyesinin henüz 2011 yilinin baslarinda geçirdigi denetimde 90 puan veren müfettislerin alti ay sonra idarecilik görevini yapmadigi gerekçesiyle disiplin cezasi vermesi tezat teskil etmektedir” ifadelerine yer vermek suretiyle dava konusu atama isleminin iptalini talep etmistik.

 

Eskisehir 1. Idare Mahkemesi, disiplin cezasina konu edilen fiillerin, kisinin müdürlükten alinip, bir okula ögretmen olarak atanmasini gerektirecek nitelikte ve agirlikta olmadigina karar vererek, dava konusu atama islemini iptal etti.

 

Karari görmek için tiklayiniz

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen