Haber
2015-06-24 07:55:44
Mahkeme, üniversitede haksız yetkilendirmeye geçit vermedi

Eğitim-Bir-Sen’in üyesi adına açtığı davada, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açılmadan işi bildiği veya liyakatli olduğu gerekçesiyle iş kanununa tabi bir çalışanın, amir konumundaki memur kadrolarına yetkilendirilmesinin ve görevlendirilmesinin mümkün olmayacağına karar verildi.

 

Eskişehir 2. İdare Mahkemesi, kararında, “…idarece boş bulunan şef kadrosuna atama yapmak üzere unvan değişikliği sınavı açılmadan, şartları taşımayan iş kanununa tabi kişilerin işi bildikleri ve liyakatli oldukları ileri sürülerek ‘şef’ kadrosuna atanmasına olanak bulunmadığından bu kişilerin ‘şef’ olarak yetkilendirilmesi ve görevlendirilmesinde hukuka uyarlık görülmemiştir...” ifadelerine yer verdi.

 

Devlet Personel Başkanlığı’nın Eğitim-Bir-Sen’in görüş istemine cevaben yazdığı 06.03.2015 tarihli ve 1646 sayılı görüş yazısında da, “657 sayılı Kanun kapsamına giren idarelerde ilgili mevzuatı uyarınca ihdas edilmiş kadrolara devlet memuru statüsünde atama yapılması gerekmekte olup, amirlik yetkisi bulunan görevler de bu kapsamda olduğundan işçi statüsündeki personelin söz konusu görevlere atanması mümkün bulunmamaktadır” şeklinde görüş bildirilmiştir.

 

 

Mahkeme kararı için tıklayınız

Devlet Personel Başkanlığı görüşü için tıklayınız

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen