Haber
2012-03-02 06:29:40
Mahseri Cümbüsçüler Bilsinler ki Sinif Ögretmenlerinin Güvencesi Egitim Bir-Sen’dir

Yetkisini ve itibarini kaybeden malum sendikanin bütün umudunu, 28 Subat bakiyesi 8 yillik kesintisiz zorunlu egitimin 4+4+4 seklinde kesinti hale getirilmesi sirasinda olusmasini umdugu aksamalara baglamis olmasi, tükendiginin ve topluma söyleyecek sözünün kalmadiginin isaretidir.

Türkiye’de egitim çalisanlari hak ettigi degeri görememis ve emeginin karsiligini alamamissa, bunun en büyük sorumlusu, yillardir yetkili oldugu halde yetkinin hakkini vermeyip, çalisanlarin haklarini savunmak, korumak ve gelistirmek için ugrasmak yerine darbecilere irgatlik yapmaya yeltenip hevesi kursaginda kalanlardir.

28 Subat sürecinde MGK kararlariyla dayatilan 8 yillik kesintisiz zorunlu egitim ile egitim üzerinden toplum mühendisligi gerçeklestirilmistir. Türkiye, öncelikle bu dayatmadan kurtarilmalidir. 18. Milli Egitim Surasi’nda dünya gerçeklerini ve pedagojik yaklasimlari dikkate alarak 1+4+4+4 seklinde getirdigimiz kesintili egitim önerisi, Sura Genel Kurulu’nda benimsenmistir. Sura’da önerge verdigimizde, idrak suyu pihtilastigindan olsa gerek, o gün algilayamayip, salonda oldugu halde varligini hissettiremeyenler, aradan iki yil geçtikten sonra 8 yillik kesintisiz zorunlu egitimin 4+4 sekline dönüsmesi halinde 5. sinif ögretmelerinin bosa çikacagi iddiasiyla zihinleri bulandirmayi tercih ediyorlar. Sinif ögretmenlerini tehdit ettigini düsündükleri yeni düzenlemenin kisa zaman içerisinde sinif mevcutlarinin asagi çekilmesi için bir firsat olusturacagini bildikleri halde kasitli olarak egitimcileri huzursuz etmeye çalisiyorlar. Aslinda sinif ögretmenleri için firsat olusturacak yeni yaklasimi tehdit olarak sunup, felaket tellalligi yaparak ILKSAN seçimlerini garantiye almak ve arpaligi devam ettirmek için ellerini ovusturuyorlar. Unutmasinlar ki, Egitim-Bir-Sen kendilerine oyun alani birakmayacaktir.

Egitim çalisanlarinin yasadiklari sorunlardan çözüme kavusturulanlarin altinda teri ve imzasi olan Egitim-Bir-Sen, referandumda ‘hayir’ diye kampanya yürüten mahseri cümbüsçülere inat ‘evet’ kampanyasini omuzlayarak ‘toplu sözlesme’ hakkini almistir. Ögretmen ve ögretim elemanlari disindaki egitim çalisanlarinin baska kurumlarda emsali kadrolarda çalisanlarla aralarindaki maas farkinin “esit ise esit ücret” talebiyle nasil kaldirilmasini sagladiysa, ögretmenlerin ve ögretim elemanlarinin hak ettigi ücreti almalarini da Egitim-Bir-Sen saglayacaktir; promosyonlarin tamaminin çalisanlara dagitimini ve 4/B sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesini sagladigi gibi.

Egitim-Bir-Sen, çözümün adresi olarak, her çözüme bir sorun degil, her soruna bir çözüm üretme ilkesiyle hareket eder. Üyelerinden aldigi güçle egitim çalisanlarinin hayat kalitesini yükseltme, egitimde niteligi artirma adina gayret sarf eder ve üyelerine güvenip onlara yaslanir. Birileri gibi sorunlardan beslenip, statükonun sözcülügünü yapip, karanlik ortamlardan medet umup, Silivri ve Kandil’e agit yakip karanlik odaklara yaslanmaz. Egitim-Bir-Sen, dünkü hasimlarla bugün hisim olanlarin, yeni müttefikleriyle birlikte kendisini hedef almasindan da asla çekinmez.

Konforlarini bozduklarimiz ‘bize gölge etmeyin’ demeye çalisiyor. ‘Bize gölge etmeyin’ diyenler, egitim çalisanlarinin ve milletin yakasindan düsmedigi müddetçe, ne millet ne de egitim çalisanlari huzur bulacaktir. Tipki darbecilerle is tutan siyasiler gitmeden milletin huzur bulmadigi gibi.

Çözümün paydasi olarak toplu sözlesme yasasi ve ek ödeme basta olmak üzere sorunlari Basbakan Recep Tayyip Erdogan’a tasidik ve çözüm için süreci baslattik. Sorunlarin çözümünün Egitim-Bir-Sen’den geçtigini bir kez daha teyit ettik. Her soruna bir çözüm bulmak yerine her çözüme bir sorun bulmayi aliskanlik haline getirenler, Egitim-Bir-Sen’e ragmen is tutulamayacagini da, yapilamayacagini da bilmelidir. Egitim çalisanlarini magdur edebilecek her düzenlemenin karsisinda Egitim-Bir-Sen’in olacagini herkesin bilmesini istiyoruz. Unutmasinlar ki, egitim çalisanlarinin yetkili sendikasi olarak Egitim-Bir-Sen, sinif ögretmenlerinin de tek güvencesidir.

Egitim çalisanlarinin yillardir magdur olmasinin sorumlularinin egitim çalisanlari adina(!) efelenip çigirtkanlik yapmalari ise kervanin arkasindan gelen sesten baska bir sey degildir. 



MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen