Haber
2015-11-02 07:58:32
Malezya'da sendika yöneticileriyle tecrübe paylaşımında bulunduk

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Malezya’da sendikaların yöneticileri ile görüşerek tecrübe paylaşımında bulundu.

Ramazan Çakırcı ile birlikte Malezya Eğitim Sendikası (NUTP) Genel Başkanı Haşim B. Adnan’ı, Genel Sekreter Datuk Lok Yım Pheng, Eğitim Enternasyonal Asya Pasifik Bölge Koordinatörü Shashi Bala Singh, Malezya Eğitimciler Birliği (MAE) Genel Sekreteri Ramanathan Perianan, Genel Müdür Satınah Syed Saleh ve Malezya Sendikaları Konfederasyonu (MTUC) Genel Sekreteri N. Gopal Krishnan’la bir araya gelen Latif Selvi, Eğitim-Bir-Sen’in misyonu, vizyonu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dört gün süren görüşmelerin sonunda Malezya Sendikaları Konfederasyonu’nda bir toplantı düzenleyen Selvi, Türkiye’deki sendikacılık ve toplu sözleşme sürecine değinerek, Eğitim-Bir-Sen’in 350 bini aşkın üyesiyle genel yetkili sendika olarak toplu sözleşmede onlarca kazanım elde ettiğini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen’in, Türkiye’de bütün işyerlerinde teşkilatlanmış en büyük emek hareketi olduğunu kaydeden Selvi, “Sendikamız, eğitim çalışanlarının insan onuruna yakışır bir mesleki hayat sürdürebilmeleri, hayatlarını refah içinde idame ettirebilmeleri için demokratik düzenin öngördüğü yasal çerçeve ve etik kurallar dairesinde çağdaş toplum yönetiminin tüm gerekliliklerini yerine getirerek mücadele vermektedir. Geçmişine sadık, geleceğe ve yeniliğe açık sendikacılık anlayışıyla çalışmalarını sürdüren, hizmet sendikacılığı yapmanın yanında kültürel ve akademik sendikacılığa da büyük önem veren Eğitim-Bir-Sen, dün olduğu gibi, bundan sonra da, eğitim çalışanlarının haklarını savunmaya ve geliştirmeye devam edecek; sadece Türkiye’de değil, dünyanın tüm mağdurlarına, mazlumlarına ve masumlarına el uzatarak yeryüzünde kardeşliği yaymak, insani değerlerin ihyası için iyiliği, erdemi ve güzel olanı ikame ettirme hedefiyle üyelerinden aldığı güçle sorumluluğunu yerine getirmeye devam edecektir” dedi.

Malezya Sendikaları Konfederasyonu (MTUC) Genel Sekreteri N. Gopal Krishnan ise, çalışanların sorunlarının yerel değil, küresel olduğunu ifade ederek, “Örgütlenerek mücadele edersek kazanırız. Dünyadaki sendikalarla, emek hareketleri ile birlikte hareket ederek mücadele etmeliyiz. Bu bakımdan ziyaretinizi önemli buluyoruz” şeklinde konuştu.

Latif Selvi ve Ramazan Çakırcı, Malezya ziyareti kapsamında, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saim Kayadibi’ni de ziyaret ederek, Malezya’nın eğitim sistemi hakkında bilgi alırken, Türk öğrencilerin sorunlarını dinledi.

Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı’ya Malezya ziyaretlerinde genel merkez danışmanı Tarkan Zengin ve tercüman Faruk Zorlu da eşlik etti. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen