Haber
2011-08-05 06:48:21
Maliye Bakani Mehmet Simsek Ziyaret Edildi

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Maliye Bakani Mehmet Simsek’i ziyaret ederek, kabinede yeniden bakan olarak görev almasindan dolayi tebrik etti.

 

Maliye Bakanligi’nda gerçeklesen ziyarette konusan Gündogdu, toplu görüsme mutabakat metinlerinde imzalanan, ancak yasal degisikligi yapilmadigi için hayata geçirilemeyen hususlarla ilgili olarak Bakan Simsek’ten destek istedi.

 

Kadro kapsamina girmeyen TRT, il özel idareleri, belediyeler, Gençlik ve Spor Genel Müdürlügünde görev yapanlar ve KIT’lerde çalisanlar olmak üzere sözlesmeli personelin tamaminin kadroya geçirilmesi talebini dile getiren Gündogdu, 4/C’li personele yönelik aile yardimi ve çalisma sartlarinin düzeltilmesi ve kadro istegini dile getirdi.

 

Gündogdu, toplu sözlesmenin ikincil mevzuatinin hazirlanmasi sürecinde Bakan Simsek’ten sürecin hizlandirilmasinda yardimci olmasini isterken, konfederasyon ve sendikalarin talepleri dogrultusunda 4688 sayili Kanun’da degisikliklerin yapilmasinin önemine dikkat çekti.

 

Maliye Bakani Mehmet Simsek ise, 4/C’lilerin durumlarinda düzenlemeye gidilebilecegini ve karsilikli görüsmelerle bunun gerçeklesebilecegini söyledi. Bakan Simsek, diger konulara yönelik olarak da ilgili bakanlik ve birimlerle yapilacak ortak çalisma neticesinde çözüm elde edilecegini kaydetti.

 

Simsek, kadro kapsamina girmeyen sözlesmeliler ile ilgili çalismanin sürdügünü, bunu kisa zamanda sonuçlandirmak istediklerini ifade etti.

 

Bakan Mehmet Simsek’e Iletilen Diger Konulardan Bazilari Sunlar:

-Devlet memurlugundan istifa ettikten sonra tekrar memuriyete dönenlerin bosta geçen sürelerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na borçlanilmasi yoluyla degerlendirilmesinin saglanmasi,

 

-Il Milli Egitim Müdür yardimcilari, Ilçe Milli Egitim müdürleri, Egitim müfettisleri, Sube müdürleri ve sefler ek ödeme alamadiklari için idari hiyerarside ücret dengesizligi yasanmaktadir. ‘Esit ise, esit ücret’ ilkesine ve hukuk ilkelerine aykiri olan bu durumun giderilmesi için bunlarin mali durumlarinda iyilestirme yapilmasi,

 

-Milli Egitim Bakanligi mesleki ve teknik ögretim okullarinda ödenen üretime tesvik priminin, 375 sayili KHK’nin ek 3. maddesi kapsami disina çikarilmasi hususunda çalisma yapilmasi,

 

-Memur kadrolarinda derece siralamasinin kaldirilarak tüm kamu çalisanlarina egitim durumlarina uygun olarak yükselebilecekleri derece ve kademelere kadar ilerleme imkani saglanmasi konusunda çalisma yapilmasi,

 

-Emekli ikramiyesinin ödenmesinde dikkate alinan 30 yillik süre sinirinin kaldirilmasi konusunda çalisma yapilmasi,

 

-Konaklama ücretlerindeki 10 günlük sinirlamanin kaldirilmasi konusunda çalisma yapilmasi.

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen