Haber
2010-03-31 07:20:47
Maliye Bakani Mehmet Simsek’e Ziyaret

Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen Genel Baskani Ahmet Gün- dogdu, beraberindeki heyetle Maliye Bakani Mehmet Sim- sek’i ziyaret ederek, söz- lesmeli personelin kadroya alinmasi, ek ödemelerdeki sorunlarin giderilmesi, Ana- yasa Mahkemesi tarafindan iptal edilen toplu görüsme priminin yeniden ödenmesi gibi konularda destek istedi.

 

‘Devlet Memuru’ Kadrosu Disindaki Istihdama Son Verilsin

Ziyarette konusan Ahmet Gündogdu, 2009 yili toplu görüsmelerinde kamuda farkli istihdam türlerinin sona erdirilmesi konusunu masaya tasidiklarini hatirlatarak, “Ayni okuldan mezun, ayni yerde, ayni isi yapan iki kisiden biri kadrolu, biri sözlesmeli. Haklari ve çalisma sartlari esit degil. Esitsizlige yol açan ve çalisma barisini zedeleyen bu istihdam biçiminin ortadan kaldirilmasini istiyoruz” dedi.

 

4-C’li kamu personelinin çalisma sartlari ve ücretleri konusunda, Memur-Sen’in de istekleri dogrultusunda bir iyilestirme yapildigini belirten Gündogdu, bu istihdam türünün de sona erdirilerek, bu kadrodaki bütün çalisanlarin kadrolu hale getirilmesini talep etti. Sözlesmeli personelin yasadigi magduriyetlere de dikkat çeken Gündogdu, ‘devlet memuru’ kadrosu disindaki istihdamlardan vazgeçilmesinin sart oldugunu vurguladi.

 

Ek Ödemeler

Ek ödemenin, ‘esit ise, esit ücret’ anlayisiyla gündeme geldigini ifade eden Gündogdu, bu konuda aksama yasandigini, 2010 yilinda ek ödemelerin ödenmedigini söyledi. Gündogdu, “Teknik ve idari personel arasinda büyük farkliliklar var. Üstün, mahiyetinde çalisanlardan daha az maas aldigi bir yerde, verimlilikten bahsetmemiz zordur. Bu farki kapatmak, idari personelin de magdur olmamasi için 2008 yilinda ek ödeme yapilmasi kararlastirilmisti. Ancak bu yil ödemeler yapilmadi. Ek ödemenin, anlastigimiz sekilde, bu yil da ödenmesini bekliyoruz” seklinde konustu.

 

Gündogdu, Milli Egitim ve Yüksekögretim Kurumlari'nda sef kadrosunda çalisanlarin da ayni konudan muzdarip oldugunu dile getirerek, konunun önemine isaret etti.

 

Ek ders ödemelerindeki adaletsizligin biran önce giderilmesi gerektigini kaydeden Gündogdu, yeni bir uzman ögretmenlik-basögretmenlik sinavinin yapilarak, daha önceki magduriyetlerin ortadan kaldirilmasini istedi.

 

Toplu Görüsme Primi

Ahmet Gündogdu, CHP’nin basvurusu sonucu iptal edilen ‘Toplu Görüsme Primi’nin yeniden ödenmesi için yaptiklari öneriyi de tekrarladi. Geriye dönük olarak, belirli dönemlerde bu ödemenin yapilabilmesi için yasal düzenlemenin gerekli oldugunu dile getiren Gündogdu, “Dünyanin hiç bir yerinde örgütlü toplum, sendikali çalisanlar cezalandirilmazken, Türkiye’de aksi durum yasaniyor. Sendikali kamu çalisani, sendikali olmayandan daha az maas alir duruma geldi. Örgütlü toplumun tesvik edilmesi ve sendikal hayatin yayginlastirilmasi amaciyla ödenen Toplu Görüsme Primi, maalesef Anayasa Mahkemesi tarafindan iptal edildi. Bu sorunun en kisa zamanda çözülmesini bekliyoruz” diye konustu.

 

Gündogdu, giyim yardiminin nakdi olarak ödenmesinin saglanmasini da talep etti.

 

Koordineli Sekilde Çözmek Için Çalisacagiz

Maliye Bakani Mehmet Simsek ise, kamu çalisanlarinin sorunlarini bildiklerini, imkanlar ölçüsünde çözmek için çalistiklarini söyledi. Kendisinden talep edilen konularin bazilarinin baska bakanliklarla da ilgili oldugunu belirten Bakan Simsek, bu konuda da gerekli görüsmelerde bulunacagini kaydetti.

 

Bakan Simsek, ek ödeme mahsuplasma çalismalarinin sürdügünü ve Mayis ayina yetistirmeye çalisacaklarini ifade ederken, giyim yardiminin nakdi olarak ödenmesi için hazirlanan genelgenin Sayistay’a gönderildigini bildirdi.

 

Ziyarette, Gündogdu’nun yanisira, Memur-Sen Genel Sekreteri ve Saglik-Sen Genel Baskani Mahmut Kaçar, Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreteri ve Enerji Bir-Sen Genel Baskan Haci Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan ile Genel Sekreterimiz Halil Etyemez de yer aldi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen