Haber
2011-02-03 06:22:31
Maliye Bakanligi 2 Bin Sözlesmeli Ögretmen Kadrosunu Onayladi

Sözlesmeli ögretmenlerin özür- lerinin yogunlastigi ve bos pozisyon olmadigi için özür durumuna bagli yer degisikligi yapilamayan illere fazla bos pozisyon verilmesi basta olmak üzere, 2011 Ocak ayinda özür durumuna bagli tekrar yer degisikligi yapilmasina imkân verilmesini talep etmistik.

 

Maliye Bakanligi, talebimiz dog- rultusunda, 657 sayili Devlet Memurlari Kanunu’nun 4/B maddesine göre sözlesmeli olarak istihdam edilen, kadrolari bulunduklari yerde çakili olan ve bu nedenle de es durumundan tayin edilemeyen ögretmenlerin, eslerinin bulundugu yerlere tayinine imkan taniyan 2 bin sözlesmeli kadro vizesini onayladi.

 

Alinan bilgiye göre, Ankara’ya 650, Izmir’e 290, Antalya’ya 150 olmak üzere 27 ile 2 bin pozisyon verildi. Maliye Bakanligi’nin onay yazisinin ulastigi Milli Egitim Bakanligi’nin, Aralik ayinda basvurusu alinan ancak atanamayan ögretmenlere öncelik verecegi ve atamalari bir an önce gerçeklestirecegi belirtildi.

 

Milli Egitim Bakanligi’nin, ögretmenlerin özürlerinin yogunlastigi illere bos pozisyon verilmesi için baslattigi çalismayi Devlet Personel Baskanligi’nin olumlu karsiladigini ve 2 bin bos pozisyon verilmesi yönünde görüs bildirdigini daha önce duyurmustuk.

 

Maliye Bakanligi’nin da olumlu görüs vermesi için konuyu takip ettigimizi, Maliye Bakanligi yetkilileri ile yaptigimiz son görüsmede, yer degistirmede kullanilmak üzere 2 bin bos pozisyon için olumlu görüs yazildiginin ve Bakan Mehmet Simsek’in imzasina sunuldugunun bilgisini aldigimizi ifade etmistik.

 

Bir yil çalisma süresini tamamlamadiklari için, özür durumuna bagli yer degisikligi talebinde bulunamayacak olan sözlesmeli ögretmenlerin magdur edilmemesi için Bakanlik yetkilileriyle görüsmelerimiz devam ediyor.

 

 

Ilgili Haberlerimiz

 Sözlesmeli Ögretmenlerin Özür Durumuna Bagli Yer Degisikligindeki Pozisyon Sikintisinin Giderilmesinin Takipçisiyiz
 Sözlesmeli Ögretmenlerin Özür Durumuna Bagli Yer Degistirmelerinde Yasanabilecek Magduriyetlerin Önlenmesini Istedik

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen