Haber
2012-04-25 07:30:25
Maliye Bakanligi Önünde ve 81 Ilde Ek Ödeme Eylemi Yaptik

Maliye Bakanligi önünde ve 81 ilde PTT önlerinde eylem yaparak, ögretmen ve ögretim elemanlarinin ek ödeme magduriyetinin giderilmesini istedik.

Ankara subelerimizle birlikte Maliye Bakanligi önünde gerçeklestirdigimiz eylemde, “Egitimciler Burada, Mehmet Simsek Nerede?”,  “Masada Yorani Alanda Yorariz”, “Adaletse Adalet, Kalkinmaysa Pay”, “Mehmet Simsek Sasirma, Sabrimizi Tasirma”, “Ek Ödeme Hakkimiz, Söke Söke Aliriz”, “Esitin Yok Dediler, Hakkimizi Yediler”, “Egitimciyiz, Hakliyiz, Kazanacagiz, Bahane Degil, Zam Istiyoruz, Ömer Dinçer Uyuma, Egitimciye Sahip Çik” seklinde sloganlar atildi.


Burada konusan Genel Sekreterimiz Ahmet Özer, geçen hafta, Türkiye genelinde toplu sözlesme masasina iliskin taleplerini açiklayarak, 4/C’li personel, hizmetli, memur, sef, sube müdürü, denetmen, uzman, sayman, teknisyen, soför ve kütüphaneci, kisacasi tüm egitim çalisanlari adina alanlara çikarak eylem yaptiklarini hazirlatarak, “Bu hafta ise, ek ödeme magduru ögretmen ve ögretim elemanlari için alanlardayiz” dedi.


666 sayili KHK ile kamuda ayni unvanda çalisan personele yönelik “Esit ise esit ücret” düzenlemesiyle denge saglamaya çalisildigini ifade eden Özer, “Esit ise esit ücret düzenlemesinde, 800 bini askin ögretmen ve ögretim elemani, diger kurumlarda ayni unvanda çalisan bulunamadigindan, muadili yok diye ek ödeme artisinda kapsam disinda tutulmustur. ‘Muadilimizi bulamayan’ hükümet yetkililerine, ‘Buradayiz ve ülkenin en önemli isini yapiyoruz’ demek için bir araya gelmis bulunuyoruz. Kamu çalisanlarinin beste ikisini olusturuyoruz. Emegimizin ve alinterimizin karsiligi olan adil bir ücret istiyor, kimseden lütuf beklemiyoruz. ‘Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginlesiyor’ diyenlere, ‘Eger büyüme varsa, büyümeyi maaslarimizda ve mutfagimizda hissetmek istedigimizi belirtiyoruz” seklinde konustu.


Hükümetin, merkezi yönetim bütçesinden en fazla payi egitime ayirdigini, egitime önem verdigini her firsatta dile getirdigine dikkat çeken Özer, sözlerini söyle sürdürdü: “Egitime en fazla payin ayrilmasindan, egitim çalisanlari olarak memnun oldugumuzu fakat egitime ayrilan pay ile egitimciye ayrilan pay arasinda uçurum oldugundan dolayi asla memnun olmadigimizi söylemek istiyoruz. Ek ödeme alamayan ögretmen ve ögretim elemanlari, ne yazik ki, kamuda en düsük ücret alan çalisan konumuna düsürülmüstür. 666 sayili KHK ile ayni unvanda çalisan personele yönelik ‘Esit ise esit ücret’ düzenlemesiyle kamuda denge saglamaya çalisan hükümet, egitim-ögretim hizmet kolunda 800 bini askin ögretmen ve ögretim elemanina ‘Muadilinizi bulamadik, onun için toplu sözlesme masasinda görüsmek üzere sizi kapsam disinda biraktik’ mealinde bir yaklasimla masayi isaret etmistir. 9/1 ögretmenin bin 624 TL, 7/1 ögretim görevlisinin ise bin 856 TL maas aldigi gerçegi toplu sözlesme masasinda mutlaka göz önüne alinmalidir.”


 ‘Ek Ödeme’ Magduriyetinin Masada Telafi Edilmesini Bekliyoruz

“Ögretmen ve ögretim elemanlarinin, egitimi ve ülkeyi gelecege tasimayi bir yana birakin, kendilerini bir sonraki aya tasiyacak takatleri kalmamis ve sabirlari tükenmistir” diyen Özer, “Meclis çalisanina, danismanina, soförüne, üst düzey bürokratlarina, gizli kararname ile askerine cömert davranan hükümet, egitimciler söz konusu oldugunda, ‘mali denge’den söz etmekte, bizlerin sinirlerini germektedir. Mart ayinda, evlerde kullanilan elektrige yüzde 9.26, dogalgaz fiyatina yüzde 18.70 zam yapilmistir. Yapilan zamlarla akaryakitin litre fiyatinin geldigi nokta ise bütün kamuoyunun malumudur. Ögretmenler ve ögretim elemanlari, son 8 yilda bazi meslek gruplari ile ayni muameleyi görmemistir. Ocak 2004-Ocak 2012 tarihleri arasinda bazi meslek gruplarinda çalisanlarin ayliklarinda yüzde 175 ile yüzde 230 oraninda artis yapilirken, ögretmenlerin ayliklarindaki artis ise, maalesef yüzde 154’te kalmistir” ifadelerini kullandi.


666 sayili KHK’nin, kamuda genel idare hizmetleri sinifinda esitlik adina denge sagladigini, ögretmen ve ögretim elemanlarinin kapsam disinda tutulmasiyla dengelerin bozuldugunu kaydeden Ahmet Özer, sözlerini söyle tamamladi:

“Diger bir ifadeyle, farkli kurumlarda ayni unvanda olanlarin maaslarinda denge saglanmis ama egitimde kurum içi denge altüst edilmistir. Maliye’nin, bazi patronlara milyon dolarlik merhamet gösterirken, egitim çalisanina ‘al da bunu merhem et’ demesine karsiyiz. Buradan Maliye Bakani’na sesleniyor ve toplu sözlesme masasinda içimize sinen, emegimizin karsiligini ifade eden yeni bordroyu ortaya koymasini istiyoruz. Ögretmen ve ögretim elemanlari olarak, ‘ek ödeme’ magduriyetimizin masada telafi edilmesini bekliyoruz.” 

Bakan Simsek’e ‘Ev Ödevi’

Konusmasinin ardindan, Toplu Sözlesme sürecinde Maliye Bakani Mehmet Simsek’e egitim çalisanlari adina ‘Ev Ödevi’ veren Özer, “Esit ise esit ücret düzenlemesinde muadilini bulamadiginiz 800 bin ögretmen ve ögretim elemanina 314 TL ek ödeme verecek sekilde Toplu Sözlesme Masasi’na hazirlikli gelmek üzere ödevlendirildiniz” diye konustu.

Ödevin gelmemesi durumunda Simsek’in tasdikname ile ihraç edilecegini söyleyen Özer, tahtaya sunlari yazdi:

Ders: Toplu Sözlesme

Ödevin Muhatabi: Hükümet

Ödevi Hazirlayacak: Maliye Bakani

Ev Ödevi: Esit Ise Esit Ücret Düzenlemesinde 314 TL Ek Ödeme Alacak Sekilde Hazirlik Yapmak

Teslim Tarihi: 30 Nisan 2012

Ödevin Gelecegi Yer: Toplu Sözlesme Masasi

Ödev Gelmezse: Tasdikname ile Ihraç


 Subelerimizden Faks Eylemi

Genel Merkez olarak Ankara subelerimizle birlikte Maliye Bakanligi önünde eylem yaparken, subelerimiz de il merkezlerindeki PTT önlerinde kitlesel basin açiklamalari ve faks eylemleri gerçeklestirdi. Ilçe temsilciliklerimiz ise, ilçelerden “ek ödeme” talebimizi içeren faks metinlerini, basta Basbakan Recep Tayyip Erdogan olmak üzere, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakani ve Basbakan Yardimcisi Ali Babacan’a, Maliye Bakani Mehmet Simsek’e, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik’e, çalisanlarina sahip çikmasi talebiyle Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’e ve kendi illerinin milletvekillerine gönderdiler. 



 <iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/2ugWy5OuSL4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>



































































































































MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen