Haber
2012-11-07 06:33:10
Mavi Marmara Davası Uluslararası Toplumu da Harekete Geçirmelidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İsrail’in Mavi Marmara Gemisi’ne yönelik gerçekleştirdiği operasyon sonrası açılan davanın önemli olduğunu söyledi. Bu tablonun devamı içinse, uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Gündoğdu, 2,5 yıllık soruşturma sonrası davayı açan savcıları da kutladı.

Ahmet Gündoğdu, Mavi Marmara Davası’nın görüldüğü İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde, dünyanın birçok ülkesinden gelen aktivistlerle biraraya geldi. Burada, davayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gündoğdu, “Batı’dan, Ortadoğu’dan, İslâm ülkelerinden gelen aktivistler, Mavi Marmara’ya yapılan saldırının, insanlığın sınıfta kaldığı bir olay olduğunu gösteriyor. Bu insanların burada olması, bunu söylüyor” dedi.

Sadece insani yardım taşıyan bir gemide bir çakı bile bulunmazken, gemiye operasyon düzenleyen İsrail askerlerinin gemidekileri alnından vurmaktan çekinmediklerini belirten Gündoğdu, bu olaya şahitlik edenlerin çokluğunu ise, insanlığın vicdanının ölmemesi olarak değerlendirdi. Gündoğdu, şöyle devam etti:

“Burada şahitlik yapanların dinleri farklı, ırkları farklıdır. Bu, insanlığın vicdanının ölmediğini gösteriyor. Ancak, devletler boyutuyla, özellikle BM’nin vicdansızlığını görüyoruz. Saldırı sonrası Türkiye, vatandaşlarına sahip çıkma adına İsrail’den özür dileme, tazminat ödeme, ablukayı kaldırma çağrısında bulundu. Ama bugün buradaki aktivistleri dinleyince artık dünyanın, İsrail’in Filistin’den çekilmesini sağlama mecburiyeti var. Sadece ablukayı kaldırma değil, orayı terk etme, Filistin devletini BM’nin tanıma mecburiyeti vardır.”

Filistin’e, BM’nin her kademesinde temsil edilme hakkı verilmesi çağrısında da bulunan Gündoğdu, vicdan sahibi herkesin, İsrail’in Filistin’de ne işi olduğunu sorması gerektiğini kaydetti.

“2,5 yıllık bir araştırma sonrası böyle bir dava açılması bize yakışan bir tablodur” diyen Ahmet Gündoğdu, “Savcılarımızı kutluyorum. Bu tablonun devamı için, AİHM gibi uluslararası kuruluşlar da harekete geçmelidir. Bu sesin yankılanması lazım” ifadelerini kullandı.

Gündoğdu, aktivistlerle görüşmesinin yanı sıra, Mavi Marmara Gemisi’ne yapılan saldırının ve saldırıda şehit olanların resimlerinden oluşan sergiyi de gezdi. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen