Haber
2015-10-10 07:57:54
Mazluma uzanan şefkat eli olduk

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen ve İHH’nın dil, din, ırk ve renk ayrımı gözetmeden dünya mazlumlarına uzanan şefkat eli olduğunu söyledi.

Memur-Sen’in ‘1 Milyon Üye’ hedefiyle 81 ilde başlattığı teşkilat buluşmaları kapsamında Manisa’da bulunan Genel Başkan Ali Yalçın, İHH Manisa Şubesi’nin açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH ile birlikte ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesini hayata geçirdiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

“Bu proje, okullarda merhamet hareketi adına en önemli bir projedir. Projeyle çocuklarımızın harçlıklarıyla bir yetime yardım etmesi sağlanmıştır. Sınıfa o yetimin resmi asılmış, kardeşlik bağları güçlendirilmiştir. Şu anda 20 bin yetime ulaşılmıştır. Bundan sonra da çalışmalara destek vermeyi sürdüreceğiz. İHH ve diğer yardım kuruluşlarına destek vermek, mazluma, yetime hısım olmak, İsrail’e ve emperyalist güçlere hasım olmak demektir.”

Memur-Sen ve İHH’nın, etkin ve yetkin kuruluşlar olduğunu kaydeden Yalçın, “Aynı idealler, aynı hedefler içinde, bazen beraber, bazen de ayrı olarak yardımlarımızı yapıyoruz. Bugüne kadar Gazze, Somali, Suriye, Myanmar, Afganistan, Pakistan, Sudan, Arakan ve Doğu Türkistan’a farklı zamanlarda birçok yardım gerçekleştirdik. Memur-Sen ve İHH dil, din, ırk ve renk ayrımı gözetmeden her zaman dünya mazlumlarına uzanan şefkat eli olmuştur” dedi.

Konuşmaların ardından İHH Manisa Şubesi dualarla hizmete açıldı. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen