Haber
2012-08-11 07:31:36
Mazlumun ve Magdurun Yaninda Olmaya Devam Edecegiz

Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, haklinin ve mazlumun yaninda, haksizligin ve zalimligin karsisinda olmayi kendilerine siar edindiklerini belirterek “Mazlumun ve magdurun yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.

Sivas 1 No’lu Subemiz, Belediye Selçuklu Sosyal Tesisleri’nde bir iftar yemegi verdi. Milletvekilleri Ali Turan, Hilmi Bilgin, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hüseyin Yilmaz, AK Parti Il Baskani Burhanettin Kuru, Merkez Ilçe Baskani Ismail Çapraz, Il Milli Egitim Müdürü Turan Akpinar, il milli egitim müdür yardimcilari, sube müdürleri, ilçe temsilcilerimiz, Kadinlar Komisyonu üyelerimiz ve sube organlarinin katildigi iftar programinda konusan Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektas, kamu görevlileri sendikalari kanununun yürürlüge girmesiyle örgütlenmeye baslayan Egitim-Bir-Sen’in, üye ve yöneticilerine yapilan tehdit, hakaret ve baskilara; atilan iftiralara aldirmadan verdikleri mücadeleler sonucu bugün hem ilde hem de ülke genelinde en büyük sivil toplum örgütü, hizmet kolunun yetkili sendikasi oldugunu söyledi.

Üyesi ve ülkesi için var olan Egitim-Bir-Sen’in, çalisanlarin haklarinin korunup gelistirilmesinin yaninda milletten yana sosyal politikalar gelistirilmesinin de istek ve takipçisi oldugunu, bu yönde olusan talep ve beklentiler dogrultusunda önemli eylem ve etkinlikler gerçeklestirdigini ifade eden Tektas, “Egitim-Bir-Sen, 28 Subat sürecinin dayatmasi olan basörtüsü yasaginin kaldirilmasi, katsayi adaletsizliginin düzeltilmesi, sekiz yillik kesintisiz zorunlu egitim uygulamasina son verilmesi için eylemler yapmis; darbe girisimlerine karsi ortak akil mitinglerinde meydanlari doldururken, yeni anayasa yapilmasi için önemli çalisma ve organizasyonlara imza atmistir” diye konustu.

12 Eylül referandumunda hayir kampanyasi yürüten siyasi parti, sendika ve bir kisim örgütlerin aksine Egitim-Bir-Sen’in, darbecilerin yargilanmasinin yolunu açan, YAS karari magdurlarina haklarini ve itibarlarini iade eden birçok önemli degisikligin de yer aldigi anayasa degisikligine evet diyerek aktif destek verdigini kaydetti.

“Bugün ülkemizde darbeciler yakayi ele vermis, sanik sandalyesine oturmustur” diyen Esat Tektas, söyle konustu: “Darbe heveslileri artik ya kaçaktir ya tutuklu ya da mahkûmdur. Ülkemizde darbe dönemi kapanmistir. Kesintisiz zorunlu egitim, kademeli hale getirilmistir. Katsayi adaletsizligi ortadan kaldirilmistir. Basörtüsü yasagiyla ilgili ikna odalari devri bitmistir.”

Hem hizmet ve faaliyetlerini hem de üye sayilarini artirarak yollarina devam edeceklerini vurgulayan Tektas, “Her zaman haklinin ve mazlumun yaninda, haksizligin ve zalimligin karsisinda olmayi kendimize siar edindik. Mazlumun ve magdurun yaninda olmaya devam edecegiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Sube Baskanimiz Ilhan Karakoç ise, egitim hizmet kolunda hem Türkiye’de hem de ilde yetkili olduklarini hatirlatarak, “Bu yil da Sivas’ta açik arayla öndeyiz. Bunda emegi geçen herkese sükranlarimi sunuyorum. Biz dünyamizin, ülkemizin, milletimizin, insanimizin faydasina olan ne varsa bugüne kadar destek verdik ve bu yönde çalistik. Biz sivil toplum örgütü olarak her zaman hayri söylemeye devam edecegiz” seklinde konustu.

Sorunlardan, sorun çikarmaktan medet uman bir örgüt olmadiklarini belirten Karakoç, sunlari söyledi: “Istiyoruz ki sorunlar çözülsün. Egitimde yasanan köklü degisikliklerle birlikte yeni egitim-ögretim yilinda da ögretmenlerimizi, velilerimizi, ögrencilerimizi yeni sorunlar beklemektedir. 2012-1013 egitim ögretim yilinda ögretmenlerimizin moral ve motivasyonu en üst düzeyde olsun istiyoruz. Egitimde hangi yeniligi yaparsaniz yapin eger isin mutfaginda olan ögretmenin morali ve motivasyonu bozuksa, basaridan söz etmeniz mümkün degildir.” Programda milletvekilleri Ali Turan ve Hilmi Bilgin de birer konusma yaptilar. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen