Haber
2008-12-03 06:18:26
Mazlumun Yaninda Zalimin Karsisindayiz

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Istanbul, Isparta ve Burdur’da bir dizi açilis ve törene katildi. Istanbul’da subelerimizin ögretmenler için düzenledikleri programa konuk olduktan sonra 4 ve 6 No’lu subelerimizin yeni hizmet bürolarinin açilislarina katilan Gündogdu, daha sonra Isparta’ya geçerek burada bir konferans verdi. Burdur’da Il Temsilciligimizin yeni binasinin açilisini gerçeklestiren Gündogdu, gündeme iliskin önemli degerlendirmelerde bulundu.

 

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, ilk olarak, Istanbul subelerimiz tarafindan düzenlenen ve Milli Egitim Bakani Hüseyin Çelik’in de katildigi Ögretmenler Günü kutlama programina istirak etti. Burada bir konusma yapan Gündogdu, sendika olarak mazlumun yaninda yer alarak, zalime ‘dur’ diyen bir anlayisa sahip olduklarini ve bunu kurulusundan bugüne kadar eylemleriyle hep gösterdiklerini kaydetti.

 

Darbecilere, çetecilere, Ergenekonculara ‘dur’ diyen en büyük sivil toplum kurulusu olduklarini, Orta Akil Hareketi’ne öncülük edip millet iradesine saygiyi öne çikardiklarini, sivil anayasa talebinin meydanlarda haykirildigi bir süreci baslattiklarini ifade eden Gündogdu, bundan sonra kamu çalisanlarinin demokratik, sosyal, kültürel ve ekonomik haklarinin gelismesi noktasinda kendilerine daha fazla is düstügünü söyledi.

 

Son olarak Türkiye’deki krizlere bir de ana muhalefet krizi eklendigine ve CHP’nin uçlarda dolastigina isaret eden Gündogdu, “Sayet CHP çarsaf olayinda istismar içindeyse, bu, son istismari olacaktir. Eger samimi ise, tebrik plaketlerini biz verecegiz” dedi.

 

Basin Yayin Organlarina Ziyaretler

Gündogdu, daha sonra bazi basin yayin organlarina ziyaretlerde bulundu. Ilk olarak Samanyolu Yayin Grubu Baskani Hidayet Karaca’yi ziyaret eden Gündogdu, Istanbul subelerimiz tarafindan, Ögretmenler Günü vesilesiyle ödüle layik görülen ve örnek bir aileye sahip olan idealist bir ögretmenin, yeni geldigi mahalle ve okuldaki iliskilerini anlatan ‘Kendi Okulumuza Dogru’ isimli dizinin yapim ekibine plaket verdi. Plaketi yapim ekibi adina alan Hidayet Karaca, yapilan hizmetlerin takdir edilmesinin kendilerini daha çok motive ettigini dile getirerek, “Egitim-Bir-Sen’in yapici yöndeki görüs ve önerileri her zaman takdire sayandir. Türkiye’de sorumlu bir sendikacilik örnegi sergileniyor” ifadelerini kullandi.

 

Gündogdu ise, STV ve Yayin Grubu’nun Türkiye ekranlarinin yüz aklarindan biri oldugunu ifade etti.

 

Bunun akabinde Kanal 7 Yönetim Kurulu Baskani Zekeriya Karaman ve Ülke TV Genel Yayin Yönetmeni Hasan Öztürk’le görüsen Gündogdu, sendika olarak ülkenin çikarlarini koruduklarini; darbelere, Ergenekonculara karsi durus sergilediklerini anlatarak, ‘Ortak Akil Hareketi’ mitinglerini de bu anlamda gerçeklestiklerini kaydetti.

 

Karaman ve Öztürk de, medya olarak bu yaklasimlarin her zaman yaninda olduklarini söyledi.

 

Gündogdu daha sonra, Vakit Gazetesi Genel Yayin Koordinatörü Mustafa Karahasanoglu’nu ziyaret etti. Gündogdu ziyarette, Vakit’in son zamanlarda belgeli haberleri ile gündem olusturan bir gazete olarak dikkat çektigini, bunu takdir ettiklerini bildirdi. Karahasanoglu ise, Memur-Sen ve Egitim-Bir-Sen’in gerek memurlarin haklarinin gerekse özgürlüklerin savunulmasi noktasinda gerçeklestirdigi basarili çalismalari takip ettiklerini söyledi.

 

Gündogdu’nun sonraki duragi Zaman Gazetesi oldu. Burada Genel Yayin Müdürü Ekrem Dumanli ile bir süre görüsen Gündogdu ve beraberindeki heyet, Zaman’in Yenibosna’daki binasini gezdi. Dumanli’ya, sendika olarak yaptiklari faaliyetler hakkinda bilgi veren Gündogdu, Zaman’in baslattigi bir milyon tiraj kampanyasinda basarili olmasini arzu ettiklerini, Türkiye’nin Zaman gibi, olaylara objektif ve ülke çikarlari dogrultusunda yaklasan gazetelere ihtiyaç duydugunu belirtti.

 

Ekrem Dumanli ise, Memur-Sen’in sorumlu sendikacilik anlayisini takdir ettiklerini ve desteklediklerini vurguladi.

 

4 ve 6 No’lu Subelerimizin Hizmet Binalarinin Açilis Töreni

Genel Baskanimiz Gündogdu, daha sonra Istanbul 4 ve 6 No’lu subelerimizin yeni hizmet binalarinin açilisini yapti. Toplu görüsmelerde Memur-Sen’in üç hizmet kolunda yetkili olmasina ragmen, görüsmelerin lokomotifi oldugunu belirten Gündogdu, “Ek ödemelerin 100 YTL’nin üzerine çikmasi, Memur-Sen sayesinde olmustur” seklinde konustu.

 

Amerika’da Obama’nin baskan olmasinin altinda sendikal durusun bulundugunu anlatan Gündogdu, Rosa Parks’in siyahlar lehine sivil itaatsizlik eylemini gerçeklestirmesinin yillar sonra anlasildigini ve Amerika’da irk temelli yaklasimin tasfiye oldugunu vurguladi.

 

Gündogdu, üniversite kapilarinda bekletilen basörtülü kizlara inat, ‘Haydi Kizlar Okula’ kampanyalarinin düzenleniyor olmasini, “Bu ne yaman çeliskidir” sözleriyle elestirdi.

 

Sorunumuz Demokratiklesememek

Genel Baskanimiz Gündogdu, Isparta’da birçok ziyaret ve etkinlik gerçeklestirdi. Önce Il Milli Egitim Müdürü Tacettin Yilmaz, Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kiliç, Saglik Müdürü Uzm. Dr. Süleyman Önal, Il Genel Meclisi Baskani Fevzi Özdemir, Belediye Baskani Hasan Balaman ile Vali Semsettin Uzun’a nezaket ziyaretinde bulunan Gündogdu, sonrasinda Memur-Sen Il Temsilciligi hizmet binasinin açilisini yapti. Memur-Sen Il Yönetim Kurullari toplantisi ile Subemizin Il Divan toplantisina da katilan Gündogdu, programinin son bölümünde ‘Sivil Toplum Örgütü Olarak Memur-Sen’in Durusu’ konulu bir konferans verdi.

 

Gündogdu, siyasi ortam ve yasanan krizlerin ancak ve ancak sendikaciliga yeni bir canlilik getirilmesiyle asilabilecegini anlatti.

 

Gündogdu, sendikalarin artik degisim ve gelisim sürecinde olmasi gerektiginin altini çizdi. Türkiye’deki tek krizin ekonomik kriz olmadigini bildiren Gündogdu, “Siyasi krizleri de elbette demokratikleserek asabiliriz. Bizim en önemli sorunumuz demokratiklesememe sorunudur. Darbe anayasasindan kaynakli mevzuat sikintilari yasaniyor ve bu sikintilar ülkemize zarar veriyor” diye konustu.

 

CHP’nin çarsaf açilimini da degerlendiren Gündogdu, “CHP’nin son hamlesi siyasi bir tövbe niteligi tasiyor, bazi hesaplardan kaynaklanmayan bir açilimsa bu. Allah tövbelerini kabul etsin” ifadelerini kullandi.

 

Burdur Temsilciligimiz Yeni Bürosunda

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Burdur’da da bazi açilis ve toplantilara katildi. Il Temsilciligimizin yeni bürosunun açilis töreninde konusan Gündogdu, sendikaciligin nasil yapildigini herkese gösterdiklerini vurgulayarak, “Yetkili olmasa da en etkili sendika Egitim-Bir-Sen’dir. Bu durum Burdur’da da aynidir” dedi.

 

Memur-Sen olarak üç hizmet kolunda yetkili olduklarini hatirlatan Gündogdu, tüm hizmet kollarinda yetkili olmak istediklerini kaydederek, “Sendikamizin durusu diger sendikalardan farklidir ve sivil toplum örgütü olarak dik durusumuzu sergilemeye devam etmemiz gerekmektedir” diyerek sözlerini tamamladi.

 

Bu arada, Gündogdu, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas ile birlikte Subemizin Il Divan Toplantisi’na istirak etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen