Haber
2008-12-25 06:18:32
MEB ‘Tabela’ Genelgesini Degistirdi

Milli Egitim Bakanligi, 4 Aralik 2008’de 1608 sayisiyla tüm illere gönderdigi ve tabelalardaki Anadolu ifadesini kaldiran “Ortaögretimde Okul Çesitliliginin Azaltilmasi’ konulu genelgesini geri çekti.

 

Lise türlerini 79’dan 15’e indiren genelgeye göre, Din Ögretimi Genel Müdürlügü’ne bagli olarak faaliyetini sürdüren Imam Hatip ve Anadolu Imam Hatip liseleri, ‘Imam Hatip Lisesi’ adi altinda birlestiriliyordu.

 

Bakanlik, yeni bir genelge yayinlayarak, ‘Anadolu’ ifadesinin kalmasina karar verdi. Yeni genelgede, Imam Hatip liseleriyle Anadolu Imam hatip liselerinin ders çizelgeleri, programlari ve statülerinde herhangi bir degisiklik olmamasi sebebiyle yönetim ve egitim-ögretim kadrolarinda mevcut uygulamaya devam edilecegi kaydedilerek, bu okullardan mezun olan ögrencilere okuduklari programlara göre, ‘Imam Hatip Lisesi’ diplomasi veya ‘Anadolu Imam Hatip Lisesi’ diplomasi verilecegi bildirildi.

 

Genelgede, Anadolu Imam Hatip liselerine önceden oldugu gibi, ögrenci alim sistemi içerisinde ögrenci alinmasina devam edilecegi belirtildi.

 

Din Ögretimi Genel Müdürü Prof. Dr. Irfan Aycan imzali yeni genelgede, egitim sisteminin her kademesinde oldugu gibi ortaögretim kademesinde de kaynak israfini önlemek, islevselligi ve egitim kalitesini artirmak amaciyla halen egitim-ögretim faaliyetlerini sürdürmekte olan ortaögretim kurumlarinin amaçlarinda, ögrenim sürelerinde ve ögretim programlarinda herhangi bir degisiklik yapilmaksizin okul çesitliligini azaltmak amaciyla okullarin tabelalarinda yeni bir düzenleme yapilmasi amaçlandigi ifade edildi.

 

Imam Hatip liseleri ve Anadolu Imam Hatip liseleriyle ilgili 4 Aralik 2008 tarihli ilk genelgenin 1. maddesinin (f) bendi ile yapilan düzenlemede olusan tereddütler nedeniyle açikliga kavusturulmasi gereken hususlarin yeniden düzenlendigi belirtilen genelgede, su ifadelere yer verildi:

“Müstakil Anadolu Imam Hatip liseleri ile Imam Hatip Lisesi programi uygulayan okullarin tabelalarinda herhangi bir degisiklik olmayacak, mevcut durumlari ile egitim ögretimlerini sürdüreceklerdir. Imam Hatip Lisesi ve Anadolu Imam Hatip Lisesi adi altinda egitim-ögretim faaliyetlerini sürdüren okullarin tabelalari ‘Anadolu Imam Hatip Lisesi’ adi altinda Imam Hatip Lisesi ve Anadolu Imam Hatip Lisesi programlarini uygulayan okullar olarak egitim ögretimlerini sürdüreceklerdir.”

 

Genelgede, uygulamanin 2009-2010 egitim ögretim yilindan itibaren 9. siniftan baslamak üzere kademeli olarak baslayacagi vurgulandi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen