Haber
2012-08-02 07:31:33
MEB, Biran Önce Çözüm Üretmelidir

Il içi, iller arasi, özür gurubu, ilk atama, alan degisikligi gibi önemli süreçlerin dar bir zamana sikistirilmasi dolaysiyla egitim camiasi çesitli sorunlarla karsi karsiya kalmistir. Su an devam eden Iller arasi yer degisikligi süreci, sorunlariyla beraber islemektedir. Milli Egitim Bakanligi’na çözüm bekleyen hususlarla ilgili ilettigimiz bilgi notunda, asagidaki hususlarda bir an önce çözüme yönelik adimlarin atilmasi gerektigini belirttik.

1-   Istege bagli yer degistirmede bazi illerde ögretmen ihtiyaci olmasina ragmen bu illerdeki egitim kurumlari açik gösterilmemistir. Ögretmenlerin iller arasi yer degistirmelerine imkân saglanmasi için tüm branslarda ihtiyaç olan egitim kurumlari açilmalidir. Özellikle sinif ögretmenleri için açilan kontenjan son derece yetersiz kalmistir. Bu kontenjan basvuru süreci içerisinde artirilarak açilmalidir.

2-   Özür durumuna bagli yer degisikligi basvurularinin kabulü ve onay süreci 17 Agustos 2012 tarihinde sona ermektedir. Ancak SBS sonuçlari 24 Agustosta açiklanacagindan özür durumuna bagli yer degistirme kilavuzunun 4.2 maddesinin “ç” fikrasindaki çocugunun merkezi sinav ile kazandigi yeri gösterir belge ile çocugunun ögrenim görecegi yerde yatili ögretim görme imkani olmadigini belgelendirenler yer degistirme basvurusunda bulanabilecektir hükmü bosta kalacaktir. Bu durumda olan ögretmen ve çocuklari magdur olacaklardir. Bu durum dikkate alinarak ya SBS sonuçlarinin açiklanmasi ya da Özür durumuna bagli yer degistirme takvimi yeniden belirlenmelidir.

3-    06.05.2010 tarihinden önce sözlesmeli ögretmen olarak göreve baslayan daha sonra KPSS puani ile farkli bir ilde 06.05.2010 tarihinden sonra kadroya geçen ögretmenlerin son çalistiklari ilde 3 yil çalisma sarti aranmaksizin yer degistirme hakki verilmelidir.

4-   Özür durumuna bagli yer degisikligi kilavuzunun 7.1.2 a ve b bentlerinde ifade edilen ögretmenin özrünün bulundugu il merkezi /ilçe olacak sekilde egitim kurumlarinda tercihe zorlanmalarinin magduriyetlere sebebiyet verecegi açiktir. Bu magduriyetin önlenmesi için tayin basvurusu yapacak ögretmene, özrünün bulundugu ildeki tüm egitim kurumlarinda tercih imkâni sunulmalidir.

5-   Din Kültürü ögretmenlerine Imam Hatip Ortaokul kismi açilmamaktadir. Din Kültürü ögretmenlerine yer degistirme sürecinde imam hatip ortaokuluna basvuru hakki verilmelidir.

6-   Brans degisikligi yapabilecek niteliklere haiz sinif ögretmenlerinin mezuniyet alanlarindaki branslara geçisleri için gerekli tesvik ve kolayliklar saglanarak brans degisikliginin Agustos ayi içerisinde yapilmasi saglanmalidir.

7-   Sinif ögretmeni olup egitim kurumlarinda yöneticilik görevi yürütenlere mezuniyet itibari ile brans degisikligi yapabilecek sartlari tasimalari halinde görev yaptiklari kurumlarda kalmalarini saglayacak sekilde brans degisikligi hakki verilmelidir.

8-   Sinif mevcutlari fazla olup, derslik açma imkâni olan okullarda yeni subelerin açilmasi için elektronik ortamda takip yapilarak gerekli adimlar atilmalidir.

9-   Anadolu liselerine dönüstürülen okullarin ögretmenlerinin daha fazla magdur olmamasi için sinav kazananlarin Anadolu Lisesi Ögretmeni statüsüne geçisleri için süreç daha fazla uzatilmamalidir.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen