Haber
2024-05-14 13:01:06
MEB il içi isteğe bağlı yer değiştirme sürecini 31 Aralık tarihini esas alarak yürütmelidir

Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, 2024 yılı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri başvurusu için aranan üç yıllık çalışma süresinin hesabında 31 Aralık tarihinin esas alınması konusunda düzenleme yapılmasını talep ettik. 

 

Bakanlık Personel Genel Müdürlüğü 9 Mayıs 2024 tarihinde “2024 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu” yayımlamıştır. Söz konusu duyuru ekindeki yer değiştirme kılavuzunda, bakanlığa bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerin, 2024 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri başvurusu için 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak şartı aranmaktadır. Ancak, çoğunlukla yaz tatili dönemlerinde, eğitim-öğretim yılı başlamadan evvel gerçekleştirilen öğretmen ilk atama işlemlerinin, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması başta olmak üzere, çeşitli nedenlerle 30 Eylül tarihinden sonra sonuçlandırılabildiği, çok sayıda öğretmenin atama kararnamelerinin bu tarihten sonra düzenlendiği ve fiilen görevlerine geç başlayabildikleri bilinmektedir. 

 

Daha önceki yıllarda bu gerekçelerle, yapılan il içi yer değişikliği işlemlerinde üç yıllık çalışma süresinin hesabında 31 Aralık tarihi esas alınmıştır. 

 

Eğitim-Bir-Sen olarak, 2024 yılı öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri başvurusu için aranan üç yıllık çalışma süresinin hesabında 31 Aralık tarihinin esas alınmasını istedik. 

 

Talep yazısını görmek için buraya tıklayın.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen