Haber
2014-03-27 06:45:49
MEB, Makamlara Güç Veren Yöneticilerle Yola Devam Etmelidir

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin, MEB’in, makamlardan güç alan değil, makamlara güç veren yöneticilerle yola devam etmesi gerektiğini söyledi.

 

Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube’nin düzenlediği okul ve kurum yöneticileri istişare toplantısında konuşan Murat Bilgin, sendika olarak her zaman eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin ve milletin yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini dile getirdi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı kanununda yapılan son değişikliklere değinen Bilgin, bulundukları makamlarda farklarının, renklerinin ve gönüllerinin hissedilmesi, olumlu anlamda iz bırakmaları gerektiğini kaydederek, “Birileri gibi, makamlardan güç alan değil, makamlara güç veren yöneticiler olmalıyız. Rotasyona uğrasa da mutasyona uğramayan yöneticiler dönemi artık kapanmalıdır” dedi.



 

Geçmişte yıllarca yetkiyi elinde bulunduran sendikaların elle tutulur bir kazanımı yokken, Eğitim-Bir-Sen’in sadece son iki yılda eğitim çalışanları için 18 kazanıma imza attığını ifade eden Bilgin, önümüzdeki dönemde karma eğitim mecburiyeti, 4/C’liye kadro, öğretmenler için 3600 ek gösterge, nöbetlerde ücret ödenmesi, ek derslerin vergi diliminden muaf tutulması gibi konularda kazanım sağlamak için var güçleriyle çalışacaklarını kaydederek, “Çünkü çalışırsak varız, çalışmazsak yokuz” ifadelerini kullandı.

 

28 Şubat postmodern darbe sürecinde gasp edilen özgürlüklerin, verdikleri mücadele sonucunda geri alındığını belirten Bilgin, katsayı adaletsizliğinin giderilmesi, üniversitelerdeki başörtüsü yasağının sona erdirilmesi, kadınların başörtülü olarak kamuda çalışmasının önündeki engelin kaldırılması, Kur’an eğitiminin önündeki yaş sınırının kaldırılması, 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatmasının sona erdirilmesi, Milli Güvenlik Dersi’nin kaldırılması başta olmak üzere, eğitimde ve kamuda vesayetin izlerinin silinmesinde en büyük payın Eğitim-Bir-Sen’e ait olduğunu vurguladı.



 

Murat Bilgin, toplu sözleşme hakkının alınması, sendikalı kamu görevlilerine üç ayda bir toplu sözleşme ikramiyesinin verilmesi, promosyonların tamamının çalışanlara dağıtılması, genel idare hizmetleri sınıfında çalışanların aynı unvanda olmasına rağmen farklı kurumlarda farklı maaş almalarındaki adaletsizliğin giderilmesi, ek ödeme, taban aylığa ve emekli ikramiyesine zam dahil onlarca kazanıma imza attıklarını dile getirdi. Bilgin, “Biz, Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitim çalışanlarının karşısına, yalan yanlış bilgilerle alanı manipüle edenlerin aksine, özlük ve özgürlüklerle ilgili elde ettiğimiz kazanımlarla çıkıyoruz. Biz eleştirmek yerine öneri ve teklif sunuyor, laf üretmek yerine kazanım sağlıyoruz. Sendikal yolculuğa çıkarken verdiğimiz sözlerin gereğini bir bir yerine getiriyor; çalışanların ekmeğini büyütürken, özgürlük alanlarının genişletilmesi, Türkiye’nin tam demokrasiye geçmesi için verdiğimiz mücadelenin meyvesini topluyoruz. Bu mücadelede emeği geçen bütün teşkilatımıza, üyelerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Abdullah Çelik, Türkiye genelinde olduğu gibi ilde de istikrarlı bir büyüme sağladıklarını belirterek, “Üyelerimiz için  büyük özveriyle hazırlanan yöneticilik sınavlarına hazırlık çalışmaları kapsamındaki yazılı ve görsel materyaller sınavlardaki başarımızı artırmış, neticeye de yansımıştır” dedi. 



 

Sendikal mücadelede sayının önemli olduğuna dikkat çeken Çelik, “Üyelerimiz sayesinde yetkili ve etkili sendika olmanın gereğini adilane bir şekilde yerine getireceğiz ve üyelerimiz adına en iyisini yapabilmenin gayreti içerisinde olacağız” diye konuştu. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen