Haber
2011-09-17 07:24:20
MEB Müstesari Emin Zararsiz ile Görüstük

Egitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Baskani Ahmet Gündogdu, Genel Yönetim Kurulumuz ile birlikte Milli Egitim Bakanligi Müstesari Emin Zararsiz’a ‘hayirli olsun’ ziyaretinde bulundu.

 

Gündogdu, Bakanlik teskilat kanununda Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapilan degisiklikte özür grubu tayinleri ile ilgili getirilen sinirlamaya iliskin rahatsizlik basta olmak üzere bazi ana basliklari vurgularken, daha önce yaptigimiz ziyarette Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’e sundugumuz ‘egitimin sorunlarina yönelik çözüm tekliflerimizi içeren’ dosyayi Müstesar Zararsiz’a da takdim etti.

 

Teskilat Yasasi Degisikliklerini Olumlu Buluyoruz

Milli Egitim Bakanligi merkez teskilati basta olmak üzere yillardir teskilat yapisina yönelik yaptigimiz elestirileri hakli çikaran degisikligin temel sorunlarin çözümüne yönelik önemli bir yaklasim oldugunu belirten Ahmet Gündogdu, yapilan degisikligi, kök sorunlara inilmesi için olumlu bir adim olarak nitelendirdi. Genel müdürlüklerin sayisina iliskin yeni yapilanma, üst yöneticilerin istihdaminda esnek istihdam modeli, ek ders ile ek ödeme ayirimi yapilarak yillardir dillendirdigimiz soruna iliskin taleplerimizin dikkate alinmasi, kanunun basindaki atif kisminin yeni sivil anayasa taleplerinin ruhuna uygun hale getirilmesi basta olmak üzere atilan adimlari olumlu karsiladiklarini kaydeden Gündogdu, “Kök sorunlara kalici çözümler üretilmesine yönelik beklentimizin karsilanacagina dair umudumuz artmistir” dedi.

 

Ögretmenlerin Özür Grubu Tayin Hakkina Sinirlamayi Kabul Etmemiz Mümkün Degildir

KHK ile teskilat kanununda yapilan degisiklikte ögretmenlerin özür grubu tayin haklarinda yilda bir kez yapilacagina yönelik sinirlamayi kabul etmelerinin beklenmemesi gerektigini dile getiren Gündogdu, “Ara dönemde tayin olmak için gün sayan aile bütünlügü parçalanmis egitim çalisanlarinin sorununa bir an önce çözüm üretilmelidir. Akademik çalisma için bulundugu ilde yüksek lisans ve doktora imkâni bulamayan personelin ögrenim özrü ile tayin olmasini saglayan hakka iliskin yapilan açiklama kafa karisikligina ve huzursuzluga neden olmustur. Konu aydinlatilmalidir” seklinde konustu.

 

Okullarin Kaynak Problemine Kalici Çözüm Bekliyoruz

“Okullarin kaynak problemine kalici çözüm getirilmedigi için rutin olarak her egitim-ögretim yilinin basinda yapilan kayitlarda zorunlu bagis alinmayacagi” açiklamalarinin tüm egitim camiasinda rahatsizliga neden oldugunu ifade eden Gündogdu, “Her seyden önce, egitimcilerin okula bagis toplamak zorunda kalmasi dogru degildir. Konuya köklü çözüm bekliyoruz” diye konustu.

 

Ahmet Gündogdu, toplanmak zorunda kalinan bagisin ana nedeninin, okullarda yardimci hizmetli personel eksikligi oldugunu vurgulayarak, toplanan bagislarin yüzde 80’inin ücretli personel çalistirilmasi için harcandigini söyledi.

 

18. Milli Egitim Sura Kararlari Raftan Indirilmelidir

Milli Egitim Bakanligi’nin en yüksek danisma kurulu olan Milli Egitim Surasi’nda alinan kararlarin tavsiye olarak kalmamasini istediklerini kaydeden Gündogdu, söyle konustu: “Milli Güvenlik Dersi, egitimin Sura kararlari geregi kesintili hale getirilmesi, seçmeli din egitimi verilebilmesi, ek ders ücreti saatinin 12 TL olmasi, okul yöneticilerin 6 saat derse girme zorunlulugunun  ‘6 saate kadar derse girer’ seklinde degistirilmesi basta olmak üzere Sura kararlari uygulamaya geçirilmelidir.”

 

Zararsiz: Talepleri Çözmek Için Ugrasacagiz

Milli Egitim Bakanligi Müstesari Emin Zararsiz, ziyaretimizde ilettigimiz talepleri önemsedigini belirterek, özür grubu tayin hakkina getirilen sinirlamayi, çocuklarin egitim yilinin herhangi bir yerinde ögretmen degisikligi yasamak zorunda kalmamasi anlayisiyla gerçeklestirdiklerini dile getirdi.

 

“Sadece önümüzdeki ara dönemde tayin için gün sayanlara yönelik bir sey yapabilir miyiz sorusuna çözüm aramak için konuyu Bakanimizla paylasacagim” diyen Zararsiz, sunlari söyledi:

“Teskilat kanununda yapilan degisiklikler dolayisiyla yönetmeliklerin yasaya uygun hale getirilmesi için çalismalara yogunlastik. Ek ödeme-ek ders ayrimi konusu önemli bir konuydu ve yasa ile durum düzeltildi. Simdi ek ders alan Genel Idare Hizmetleri sinifi personelinin ek ödemeleri ile ilgili detaylari çözecegiz. Sura kararlarini hayata geçirmek için ugrasacagiz. Okullarin kaynak problemleri ile ilgili sorunun farkindayiz. Mevcut durumun tek çözüm olmadigi bilinciyle ilerde konuya yogunlasacagiz.”   

 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen