Haber
2010-11-11 06:21:56
MEB Müstesari Esengül Civelek’e Sorunlari ve Çözüm Önerilerimizi Ilettik

Genel Sekreterimiz Halil Et- yemez, Genel Mali Sekre- terimiz Ahmet Özer ve Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Milli Egitim Bakanligi Müstesari Esengül Civelek’i makaminda ziyaret ettiler.

 

Ziyarette, egitim çalisanla- rinin özlük haklarinin iyiles- tirilmesine dönük Kurum Idari Kurulu’nda ve 18. Milli Egitim Surasi’nda alinan kararlar dogrultusunda düzenleme yapilmasi yönündeki talebimizi Müstesar Civelek’e ilettik.

 

Tekniker, Teknisyen, Mimar ve Mühendis Kadrolari Için Unvan Degisikligi Sinavi Yapilmasi Çalismalari Baslatilmalidir

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Bakanlik kadrolarinda görev yapan tekniker, teknisyen, mimar ve mühendis kadrolari için, ihtiyaç durumu da dikkate alinarak, unvan degisikligi sinavinin yapilmasi çalismalarinin baslatilmasini, egitim ögretim hizmetleri sinifi disindaki diger hizmet siniflarinda görev yapan personelin yer degistirmelerine iliskin mevzuat çalismalarinin yapilmasini istedi.

 

Ücret Dengesizligine Son Verilmelidir

Il Milli Egitim Müdür yardimcilari, Ilçe Milli Egitim müdürleri, Sube müdürleri, Egitim müfettisleri, uzmanlar ve seflerin ek ödeme alamadiklari için idari hiyerarside ücret dengesizligi yasandigina dikkat çeken Etyemez, “Bu ücret dengesizliginin giderilmesi ve ücret farkinin kapatilmasi için ek ders ücretleri 30 saate çikarilarak, dengesizlik giderilmelidir” dedi.

 

Sözlesmelilerin Kadroya Geçirilmesine Iliskin Çalisma Artik Sonuçlandirilmalidir

Etyemez, sözlesmeli ögretmenlerin kadroya geçirilmesine iliskin çalismalarin bir an önce sonuçlandirilmasi, sözlesmeli ögretmenler için her yil imzalanan hizmet sözlesmelerinden dolayi Damga Vergisi kesilmemesi konusundaki talebini tekrarladi.

 

Kariyer Basamaklarinda Yükselme Mevzuatinda Gerekli Degisiklikler Yapilmalidir

Kariyer basamaklarinda yükselmenin, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettigi hükümler göz önünde bulundurularak, yeniden uygulanabilmesi amaciyla ilgili mevzuatinda gerekli degisikliklerin yapilmasi, sinav açilmasina yönelik çalismalarin baslatilarak en kisa zamanda sonuçlandirilmasi gerektigini kaydeden Etyemez, “Kariyer Basamaklarinda Yükselme sinavlarinda basarili olup ancak kontenjan sinirlanmasindan dolayi degerlendirme sonucunda uzman ögretmenlik sertifikasi alamayan ögretmenlere, Anayasa Mahkemesi karari da dikkate alinarak, uzman ögretmenlik sertifikasi verilmesi konusu yeniden degerlendirilmelidir” seklinde konustu.

 

Ek Ders Konusunda Adim Atilmalidir

Ders yili içerisindeki is günlerinde, çesitli nedenlerle tatil edilen günlerde, ders görevlerini fiilen yerine getiremeyen ögretmenlerin söz konusu günlere denk gelen ders görevlerini yapmis sayilmalari hususunda Millî Egitim Bakanligi Yönetici ve Ögretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine Iliskin Karar’da degisiklik yapilmasini isteyen Halil Etyemez, egitim kurumlari yöneticilerinin aylik karsiligi haftada ‘6 saate kadar derse girmeleri’nin saglanmasi için ilgili mevzuatinda degisiklik yapilmasi, ögretmenlerin egitim-ögretim yili sonu ve basinda ilgili mevzuatina göre yaptiklari mesleki çalismalarin her günü için ‘üç saat ek ders ücreti ödenecek’ sekilde Milli Egitim Bakanligi Yönetici ve Ögretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine Iliskin Karar’da degisiklik çalismasinin baslatilmasi, ek ders ücretlerinin vergiden muaf tutularak, vergi matrahina dâhil edilmemesi ve 18. Milli Egitim Surasi’nda alinan karar çerçevesinde ek ders ücretinin 12 TL’ye çikarilmasi yönünde adim atilmasini talep etti.

 

Etyemez, mesleki ve teknik egitim okul ve kurumu müdürlüklerine öncelikle atölye laboratuar ya da meslek dersleri ögretmenleri arasindan atama yapilmasi, aday bulunamamasi durumunda diger alan ögretmenleri arasindan da atama yapilmasina yönelik düzenleme çalismalarinin baslatilmasinin gerekli oldugunu ifade etti.

 

Bilisim Teknolojileri Ögretmenleri Sikintili

Ilkögretim okullarinda laboratuarlarin 15+1 kisilik oldugu düsünüldügünde, 40 kisilik siniflarin bu derslerden gereken sekilde yararlanamadigini belirten Etyemez, “Bilisim Teknolojileri ögretmenlerimizin daha verimli ders anlatmalari ve ögrencilerin yeterince bu dersi ögrenmeleri için Bilisim Teknolojileri derslerinde mevcudu fazla olan siniflarin ikiye bölünerek derslerin islenmesi, sözlesmeli bilisim teknolojileri ögretmenlerinin formatör ögretmen olmalarina imkan saglanmasi, Formatör ögretmenlerin ise, görev tanimlarinin yeniden yapilarak uygulama birliginin saglanmasi, görevlendirme yerine okullara norm verilmesi için düzenleme yapilmalidir” diye konustu.

 

Müstesar Civelek: Amacimiz Sikintilari Gidermek

Milli Egitim Bakanligi Müstesari Esengül Civelek, egitimin ve egitim çalisanlarinin sorunlarinin duyarlilikla ele alindigi bir dönemin oldugunu belirterek, sorunlarin çözümü için çabaliyoruz. Amacimiz, egitim çalisanlarinin özlük haklari bakimindan diger kurum çalisanlarindan geri kalmalarinin önüne geçmek, maddi sikintilarini gidermektir” dedi.

 

30 Yil Önceki Düzenlemelerle Ileriye Gidemeyiz

Statükoyu sevmedigini, çözümden yana oldugunu vurgulayan Civelek, 25-30 yil önceki düzenlemelerle egitimi daha ileriye tasimanin mümkün olmadigini bildirdi.

 

Civelek, kariyer basamaklarinda yükselme konusunu da Meclis’te gündeme getireceklerini ve bu meseleyi çözmeye çalisacaklarini söyledi.

 

Sura’ya Sundugunuz Katkidan Dolayi Tesekkür Ederim

Egitim-Bir-Sen’in 18. Milli Egitim Surasi’na yaptigi katkiyi takdirle karsiladigini kaydeden Müstesar Esengül Civelek, sendikamizin Sura’ya çok iyi hazirlandigini ve renk kattigini ifade ederek, bunun için basta Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu olmak üzere Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimize tesekkür etti.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen