Haber
2010-06-10 07:21:21
MEB Müstesari Esengül Civelek’i Ziyaret Ettik

Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Genel Merkez yöneticilerimizle birlikte, Milli Egitim Bakanligi Müstesar- ligi’na atanan Esengül Civelek’i makaminda ziyaret ederek, ‘Hayirli olsun’ dileklerini iletti.

 

Sorunlarin Çözümü Için Elimizden Geleni Yapariz

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, Genel Teskilatlanma Sekreterimiz Erol Battal, Genel Basin Yayin Sekreterimiz Hidir Yildirim, Genel Egitim ve Sosyal Isler Sekreterimiz Esat Tektas, Genel Mevzuat ve Toplu Görüsme Sekreterimiz Ramazan Çakirci’nin yer aldigi ziyarette konusan Genel Baskanimiz Ahmet Gündogdu, Egitim-Bir-Sen’in iki yildir Milli Egitim Bakanligi’nda yetkili oldugunu hatirlatarak, “Uyumlu bir çalisma dönemi geçirmeyi umduklarini” söyledi.

 

Civelek’e yeni görevinde basari dileyen Gündogdu, egitimin ve egitim çalisanlarinin sorunlarinin çözümü noktasinda ellerinden geleni yapacaklarini kaydetti.

 

Sorunlar Zaman Kaybedilmeden Çözüme Kavusturulmalidir

Genel Sekreterimiz Halil Etyemez, egitim çalisanlarinin sorunlarinin en aza indirilebilmesi için ekonomik sartlarinin iyilestirilmesi gerektigini ifade etti.

 

Egitim çalisanlarinin, sorunlarini Bakanliga rahatlikla iletebilmeleri ve bu sorunlarin Bakanlik tarafindan aninda çözüme kavusturulmasi gerektigini dile getiren Etyemez, bunun, Bakanligin egitim çalisanlarina dönük güler yüzünü olusturacagini, bu bakisin egitim çalisanlarini motive edecegini ve daha çok çalismalarina vesile olacagini vurgulayarak, kendilerinden bu yönde gayret göstermelerini beklediklerini belirtti.

 

Etyemez, egitimin sorunlarina yönelik ciddi bilimsel çalismalar yaptiklarini ve bunlarin Bakanliga, egitime yönelik yapacagi çalismalarda önemli katkilar sunabilecegini sözlerine ekledi.

 

Civelek: Her Zaman Egitim Çalisanlarinin Yaninda Oldugumuzu Göstermeliyiz

Müstesar Esengül Civelek, 30 yildir bürokrasinin degisik kademelerinde görev aldigini, Bakan Çubukçu ile de 4 yil birlikte çalistigini hatirlatarak, “Milli Egitim camiasi ile uyumlu bir sekilde basarili isler yapacagim” dedi.

 

Egitim camiasindan olmadigi halde yeni görevini yadirgamadigini belirten Civelek, “Huzurlu bir çalisma dönemi geçirmeyi umuyorum. Ben omzumdaki yükün agirliginin farkindayim. Allah utandirmasin” seklinde konustu.

 

Ögretmenlerin kendileri için ne kadar önemli oldugunu hissettirmeleri gerektigini bildiren Civelek, “Her zaman onlarin yaninda oldugumuzu göstermeliyiz” ifadesini kullandi.

 

Civelek, “Arkasinda duramayacagim sözü vermem” diyerek sözlerini tamamladi.

 

Ziyarette, Müstesar Civelek’e, aralarinda ‘Egitim Çalisanlarinin Sorunlari ve Çözüm Önerileri Surasi’ raporlari, Uluslararasi Egitim Felsefesi Kongresi kitaplarinin da yer aldigi bir set de takdim ettik.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen