Haber
2011-09-23 07:28:14
MEB Müstesari Zararsiz ile Ek Ödeme Konusunu Görüstük

Genel Sekreterimiz Ahmet Özer ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözlesme Sekreterimiz Ramazan Çakirci, Milli Egitim Bakanligi Müstesari Emin Zararsiz ile görüserek, KHK ile yapilan degisiklikle birlikte ek ders ücretleri kaldirilan Bakanlik merkez teskilati ve il, ilçe milli egitim müdürlüklerinde görevlendirilen ögretmen, sef, sube müdürü ve il egitim denetmenlerinin ücretlerinde iyilestirme yapilmasini istedi.

 

Görüsmede, 14 Eylül’de Resmî Gazete’de yayimlanarak yürürlüge giren Milli Egitim Bakanliginin Teskilat ve Görevleri Hakkinda Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) 42. maddesinin 3. fikrasinda, “Kadro karsiligi sözlesmeli olarak istihdam edilenler ile ögretmen kadrolarinda bulunanlar (örgün ve yaygin egitim kurumlarinda ögretmen unvanli kadrolardaki yöneticiler dâhil) hariç olmak üzere, Bakanlik merkez ve tasra teskilati kadrolarinda fiilen çalisan personele en yüksek Devlet memuru ayliginin (ek gösterge dâhil) % 200’ünü geçmemek üzere her ay ek ödeme yapilabilir. Bakanlik merkez teskilati ile il ve ilçe millî egitim müdürlüklerinde görevlendirilen ve ek ders ücreti almayan ögretmenler de bu ek ödemeden yararlanir. Ek ödemenin orani ile usûl ve esaslari; görev yapilan birim ve is hacmi, görevin önem ve güçlügü, görev yerinin özelligi, çalisma süresi, personelin sinifi, kadro veya görev unvani, derecesi, atanma usûlü ile emsali veya benzeri görev ve unvanlarda bulunan personele malî haklar kapsaminda yapilan her türlü ödemeler dâhil almakta  olduklari toplam  ödeme  tutarlari gibi kriterler birlikte veya ayri ayri dikkate alinarak, Maliye Bakanliginin uygun görüsü üzerine Bakan tarafindan belirlenir. Bu ödemelerde 657 sayili Kanunun ayliklara iliskin hükümleri uygulanir ve bu ödemelerden damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesinti yapilmaz. Bu fikrada belirtilen ek ödemeden yararlananlara 375 sayili Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesi uyarinca ek ödeme yapilmaz.” dördüncü fikrasinda ise “Ögretmen kadrolarinda bulunan ve fiilen ögretmenlik yapanlar (örgün ve yaygin egitim kurumlarindaki ögretmen unvanli kadrolarda fiilen yöneticilik yapanlar dâhil) haricindeki Bakanlik merkez ve tasra teskilati personeline, fiilen yapilmayan ders karsiligi ek ders ücreti ödenmez” hükümlerinin yer aldigina dikkat çektik.

 

Söz konusu hükümlerden de anlasilacagi üzere, Bakanlik kadrolarinda görev yapmakta olan ve fiilen yapilmayan ders karsiligi ek ders ücretinden yararlandirilan personelin (sef, sube müdürü, il egitim denetmen yardimcisi, il egitim denetmeni ve Bakanlik merkez teskilati ile il, ilçe milli egitim müdürlüklerinde görevlendirilen ve ek ders ücreti almayan ögretmenler vb. personel) artik ek ders ücreti alamayacagini, bunun yerine en yüksek devlet memuru ayliginin (ek gösterge dâhil) % 200’ünü geçmemek üzere her ay ek ödemeden yararlandirilacagini ifade ederek, bu nedenle Bakanligin bu unvanlarda sayilan görevlerde bulunan personelin mali haklarini diger kamu kurum ve kuruluslarinda emsali kadrolarda görev yapmakta olan personelin almis oldugu maas seviyesine getirmesini, yillardir süregelen esitsizligi sona erdirmesini, sef ve sube müdürü unvanlarinda görev yapmakta olan personelin maasini diger kamu kurum ve kuruluslarinda sef ve sube müdürü kadrolarinda görev yapmakta olan personelin almis oldugu maas seviyesine, il egitim denetmen yardimcisi ile il egitim denetmenlerinin maasini ise Maliye Bakanligi’nda görev yapmakta olan Vergi Müfettis Yardimcilari ve Vergi Müfettislerinin almis oldugu ücretlerin seviyesine çikarmasini, Bakanlik merkez teskilati ile il ve ilçe milli egitim müdürlüklerinde görevlendirilen ve ek ders ücreti almayan ögretmenlerin alacagi ek ödeme tutarini ise, daha önce almis olduklari ek ödeme ve haftalik 18 saat ek ders ücretlerine karsilik gelen ücretin altina düsmeyecek sekilde düzenleme yapilmasini talep ettik.

 

Milli Egitim Bakanligi Müstesari Emin Zararsiz ise, düzenleme yapmak üzere çalismalarini sürdürdüklerini belirterek, kimseyi magdur etmeyeceklerini söyledi.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen