Haber
2012-06-05 07:31:06
MEB Ögretmen Atama Birimi Neden Sessiz ?

2012 yili istege bagli il içi ve iller arasi yer degistirme duyurularinin yönetmelik hükümlerine göre en geç 15-25 Mayis 2012 tarihine kadar Bakanligin internet sayfasinda yayinlanmasi, il içinde yer degistirme isteginde bulunacak ögretmenlerin basvurularinin da Mayis ayi içinde alinmasi gerekirken, su ana kadar il içi ve iller arasi yer degistirmelerle ilgili herhangi bir açiklama, duyuru veya atama takvimi yayinlanmamistir.

Milli Egitim Bakanligi Ögretmen Atama ve Yer Degistirme Yönetmeligi’nin “Istege ve zorunlu çalisma yükümlülügüne bagli yer degistirmelerde duyuru, basvuru ve tercihler” baslikli 25. maddesinin birinci fikrasinda, “ Ögretmenlerin il içi ve iller arasi istege ve zorunlu çalisma yükümlülügüne bagli yer degistirmelerine iliskin duyuru, Personel Genel Müdürlügünce il içi yer degistirmeler için en geç ilgili yilin 15 Mayis, il disi yer degistirmeler için en geç 25 Mayis tarihine kadar Bakanligin internet sayfasinda yapilir. Duyuruda; kimlerin yer degistirme isteginde bulunabilecegi, basvuru yeri, sekli ve süresi ile yer degistirmeye iliskin diger hususlara yer verilir” hükmü yer almaktadir.

Ayni yönetmeligin “Il içi ve iller arasi istege bagli yer degistirmeler” baslikli 26. maddesinin 6. fikrasinda ise,  Il içinde yer degistirme isteginde bulunacak ögretmenlerin basvurulari mayis ayi içinde alinir. Il içi yer degistirme basvurulari ögretmenlerin tercih ettikleri egitim kurumlari itibariyla hizmet puani üstünlügüne göre siraya alinir. Iller arasi istege bagli yer degistirme isteginde bulunacak ögretmenlerin basvurulari haziran ayi içinde alinir” hükmüne yer verilmektedir. 

Yönetmelik hükümlerine ragmen yasanan belirsizlik, il içi ve il disi yer degistirmek isteyen ögretmenlerimizi tedirgin etmistir. Bugüne kadar Milli Egitim Bakanligi’nin ögretmenlerin özür durumuna bagli yer degisikligi hususundaki duyarsizligi ve yasattigi magduriyetler ortadayken, bu durum, konuya iliskin takvimi yayinlamayan veya herhangi bir açiklama yapmayan ögretmen atama ve yer degistirme grup baskanligi birimi ‘Ne yapiyor ve neden sessiz’ sorularini akillara getirmektedir. 

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen