Haber
2009-06-01 07:19:18
MEB Ögretmen Yer Degistirme Islemlerinde Ne Yapiyor?

2009 yili Ögretmenlerin Iller Arasi Istege ve Zorunlu Çalisma Yükümlülügüne Bagli Yer Degistirme basvurularinda, 12-22 Mayis 2009 tarihleri arasinda basladigi ilk günden bu yana bir kisim ciddi aksakliklar yasanmistir. Basvurularin basladigi günlerde münhal gösterilen bazi okullarin sonradan kapali gösterildigi ve yapilan basvurularin iptal edildigi dogrultusunda sendikamiza sikâyetler ulasmistir.

 

Atamalar 29 Mayis 2009 tarihinde ilan edilmis, ancak daha sonra Bakanlik tarafindan yapilan yer degistirme islemleri iptal edilmis, yeniden yer degistirme islemi yapilmistir. Bunun üzerine bazi üyelerimiz magdur edilmistir. Magdur edilen üyelerimiz; üst üste iki defa atama islemi yapildigini, her atama isleminde farkli yerlere atandiklarini, bazi üyelerimizin ise birinci atamada atamalarinin yapildigini, ikinci atamada ise atamalarinin yapilmadigini belgelendirmislerdir.

 

Sendika yöneticilerimiz bugün ögretmen atama ve yer degistirme islemlerinden dolayi olusan magduriyetlerin sebebini ögrenmek ve magduriyetlerin giderilmesi için Bakanlik yetkileri ile görüsmeler yapmistir.

 

Yapilan görüsmelerde, Bakanlik yetkilileri, ‘bazi ögretmenlerin puanlarinin ILSIS’ten yanlis girildigini ve bunlarin adil olmayan atamalara neden oldugunu, bu durumu tespit ederek puanlari düzeltildikten sonra yeniden atama yaptiklarini’, ayrica ‘iller arasi yer degistirme basvurulari alinirken, bazi il içi sirali okullari sehven iller arasi yer degistirmeye açtiklarini ve bunu fark etmeleri üzerine bu okullara duyuruyu kapattiklarini belirtmislerdir.

 

Egitim-Bir-Sen olarak, Bakanligin bu ve benzeri konularda magduriyetlere ve saibelere mahal birakmayacak sekilde daha dikkatli çalisma yapmasini, bu hatalari yapan  kisi ve sorumlularin hesap vermesini istiyoruz.

 

Magdur olan üyelerimizin magduriyeti giderilinceye kadar konunun takipçisi olacagiz.

MEMUR-SEN
KONFEDERASYONU
EĞİTİMCİLER BİRLİĞİ
SENDİKASI
Zübeyde Hanım Mahallesi Sebze Bahçeleri Caddesi No:86
Altındağ - Ankara / TÜRKİYE
Tel : 0.312 231 23 06 Faks : 0.312 230 65 28
ebs@ebs.org.tr
Copyright © Eğitim Bir Sen